KOKONAISENA PAAHDETTUA SITRUUNA-PESTO BROILERIA 4-6:lle




Heissan pitkästä aikaan J. Mitäpä sinulle kuuluu?

Kevät meni vauhdilla (muutamassa viikossa) ja kesä tuli tilalle. Aivan uskomatonta, että toukokuun puolessa välissä olemme saaneet nauttia lähes 30 asteen helteistä. Ihanaa, ei lämpö luita riko.

Kulunut reilu puoli vuotta on ollut melkoisen raskas taival. Takana on onneksi sytostaattihoidot, joista viimeiset kolme kyllä nujersi niin henkisesti kuin fyysisesti. Nyt parhaillaan käyn sädehoidoissa ja uupumus painaa yhä. Onneksi kesäkuun puoleen väliin kaiken tämän pitäisi olla ohi ja toivottavasti se elämänmyönteinen ja iloinen minä sieltä vielä löytyy.



Mutta juu asiaan, tämä resepti on pakko jakaa myös teille, niin herkullista ruokaa meillä syötiin eilen. Iltapäivällä pistäydyin Lidl:ssä ja voi pojat miten isoja grillibroilereita oli kylmäaltaaseen laitettu, VAU! Voisin väittää niiden olleen melkein ankan tai kalkkunan kokoisia. No sellainenhan piti ehdottomasti saada.



Nämä kokonaiset broilerit oli maustettu Barbeque maustesekoituksella (ei liian savuinen eikä mikään nestemäinen). Kotona pyyhin paperilla pintamausteet pois. Tungin sormet nahan ja lihan väliin ja hieroin vihreää pestoa broilerin pintaan kauttaaltaan sekä viipaloin sitruunasta viipaleita ja lisäsin ne myös nahan alle. Muutama kuutio vielä voita ja yrttejä ja sitten vain broisku uuniin puoleksitoista tunniksi ja AVOT!

Miten mehukkaalta ja taivaalliselta  se itse paahdettu broileri maistuikaan. Ei tällaista herkkua saa valmiina kaupasta.




KOKONAISENA PAAHDETTUA SITRUUNA-PESTO BROILERIA 4-6:lle


Raaka-aineet:

  • Kokonainen broileri (oma painoi 1800g)
  • 80-100 g vihreää pestoa
  • 1 sitruuna (mielellään luomu)
  • 50 g voita
  • yrttejä muutama oksa (esim. rakuuna, basilika, salvia, timjami)



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Pyyhi broilerista pintamausteet paperilla pois.

Irrota broilerin nahkaa varovasti irti lihasta ja levitä sormin pestoa lihan päälle kauttaaltaan.

Pese sitruuna ja viipaloi se. Laita viipaleet broilerin nahan ja lihan väliin.

Kuutioi voi ja levitä se sekä valitsemasi yrtit (mulla sattui olemaan salviaa) myös nahan alle.

Laita broileri uuninkestävälle vuoalle tai pannulle.
Laita pannu uunin alaosaan ja anna broilerin paahtua 1,5 tuntia (kannattaa käydä vilkaisemassa välillä ja alentaa uunin lämpötilaa, jos pinta tummuu liikaa).

Kun broileri on valmis, anna sen hetki levähtää.

Tarjoa tätä herkullista kokonaista broileria salaatin, riisin tai vaikka sitruunaisen kuskusin kera.



HYVÄÄ RUOKAHALUA ja AURINKOISIA PÄIVIÄ SINULLE!!!

13 kommenttia:

  1. Voi kylläpä näyttääkin herkulliselta tuo broileri. Ihanaa kun sytostaattihoidot on nyt ohi, kohti parempia aikoja, vai mitä?
    Aurinkoisia päiviä sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis kiitos Outi 😘 ja juu kohti parempia aikoja mennään, jaksaa jaksaa 😊 Taidanpa taas lähteä tuonne ruuhkaan ajamaan nokka kohti Helsinkiä ja säteilemään 😂. Onneksi on kesä! Aurinkoa ja iloa myös sinulle Outi 😘

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kuulla susta! Varmasti ollut raskas kevät, niin toivon että kesä tuo voimat ja kuplivaisen Sarin kehiin
    💖 voimia, aurinkoa ja kesäfiilistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon toivotuksista Taru <3....varmasti aika ja kesä auttaa.

      Poista
  4. Kevät meni ja kesä tuli :) Mutta kyllä on ihanaa nautiskella näistä keleistä ja teilläkin herkut vaan paranevat ;) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin ihanaa, rakastan kesää ja lämpöä. Ja kiitos paljon Anni, viikonloppuna mökillä taas grilli kuumaksi :D.
      Aurinkoista viikonloppua sinulle Anni <3.

      Poista
  5. Nämä sun ruokakuvasi on aina niin täydellisen upeita. Sä oot kyllä niin hyvä vangitsemaan just oikein kaikki tunteet ja fiilikset näihin kuviisi. Oot muuten myös sairaan hyvä kokki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua Maiju, nyt kyllä punaistuin, mutta kaunis kiitos sun ihanista sanoistasi <3.

      Poista
  6. Niin ja tsemppiä sulle kaikkeen <3 toivotaan, että tulevat ajat ovat sinullekin "hellempiä". <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon toivotuksista ja ihanaa sekä aurinkoista kesää myös sinulle ystäväiseni <3.

      Poista
  7. Broileri näyttää/kuulostaa niin hyvältä! Nälkähän tässä tuli:) Kevät on kyllä alkanut sellaisessa hujauksessa, että hyvä kun perässä pysyy..Ihan hetkessä on kaikkialla jo niin kaunista ja vihreää! Ihanaa viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vierailustasi täällä ja ihan huippu kivaa uutta viikkoa sinulle <3.

      Poista
  8. Onneksi kesä tuntuu jatkuvan kauniina. Voimia sädehotojen loppusuoraan!

    Herkullisen ja mehevän näköinen broisku, ihanaa kesäruokaa.

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä