Saunan jälkeen maistuu yleensä pieni suolainen purtava. Joskus se on kiuaslenkkiä, lämpöisiä
juustoleipiä tai ihan vain voileipää ja teetä.
Olin ostanut tarjouksesta 3 pakettia
broilerin fileesuikaleita, joista yhdestä päätin kokeilla vähän erilaista
saunan jälkeistä purtavaa.
Broilerin fileesuikaleiden lisäksi tarvitaan
2 purkkia valmista croissant taikinaa, sipulia, paprikaa, pinaattia ja
juustoraastetta sekä mausteita.
CROISSANT KIERRE BROILERILLA
Raaka-aineet:
- 350 g broilerin fileesuikaleita tai minuuttileikeitä suikaloituna
- ½-1 sipuli
- ½-1 paprika
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 chilipalko
- 50 g babypinaattia
- 1 tl suolaa, pippuria, kurkumaa ja paprikajauhetta
- 100 g mozzarella juustoraastetta
- 80 g Aito cheddar juustoa (tavallinen/valkosipuli/chili)
- 2 prk Danerolles croissant tuoretaikinaa
- öljyä paistamiseen
OHJE:
Pilko sipuli, paprika ja chilipalko kuutioiksi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Lisää muutama rkl öljyä paistinpannulle.
Lisää pienitty chili ja valkosipuli pannulle
ja kuullota niitä hetki.
Lisää broilerin fileesuikaleet, sipuli ja
paprikakuutiot ja anna paistua kypsiksi.
Mausta fileet 1 tl suolaa, pippuria,
kurkumaa ja paprikajauhetta.
Sekoita ja lisää mausteita tarvittaessa.
Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon
babypinaatit sekä 100 g mozzarellajuustoa.
Avaa croissant paketit ja irrota kolmiot
toisistaan (yhteensä 12 kpl).
Laita leivinpaperi uunipellille ja lado
taikinakolmiot lomittain sakarat ulospäin.
Lisää täyte taikinan päälle (kts. kuvasta) ja murustele Aito cheddaria päälle.
Käännä sakarat yksitellen kierteen keskustan suuntaan ja taikinan alle.
Voit halutessa ripotella kierteen päälle
juustoa tai kuminan siemeniä (kastele tuolloin hiukan taikinan pintaa vedellä).
Paista croissant kierrettä n. 15-20 minuuttia kunnes se on kypsä.
Voit nauttia kierrettä sellaisenaan tai dipin kera myös valmis salsakastike käy.
Itse tein avokadosta, turkkilaisesta
jogurtista ja sitruunan mehusta dipin,
jota maustoin tilkalla suolaa ja sokeria.
Onpa kiva idea, hauskan näköinen ja varmaan maittava!
VastaaPoistaCroissanttaikinasta on moneksi, tein itse siitä vohveleita.
Kiitos Tuuli ja ihan mahtava taikina tämä on, niin monenlaista herkkua tästä kyllä saa :).
PoistaTätä pitää kyllä kokeilla, kiitos vinkistä. Saatan testata jonkinmoisella jauhelihatäytteellä :) No niin, nyt mulle tuli nälkä :)
VastaaPoistaHeissan Outi ja juu onnistuu niin jauhelihalla kuin pelkillä vihanneksilla ja yksi lukijoista ehdotti jopa sieniä, sitä pitää minunkin kokeilla seuraavaksi.
PoistaNyt on kyllä lauantairuokien kunkku tässä : ) Aivan loistava idea ja meillä on aina jääkaapissa noita taikinoita, joten pitääpä joku kerta toteuttaa!
VastaaPoistaHei Heli ja kiitos <3. Näistä croissant tuoretaikinoista saa kyllä monenlaista herkkua tehtyä. Tämä kierre on myös kiva laittaa vaikka vieraspöytään, on se niin näyttävä.
PoistaKiva idea, aloin heti miettiä sopivaa kasvisversiota ...
VastaaPoistaKiitos Pirkko, tässä vain mielikuvitus rajana ja esim. Härkis kävisi mainiosti.
PoistaOi! tämä on niin hävyttömän herkullisen näköistä! Pakko kokeilla vihdoin, kiitos inspiraatiosta! :)
VastaaPoistaKaunis kiitos ihanainen ja ole hyvä vaan, täytteetkin voi valita oman mielen mukaan <3.
Poista