CROISSANT KIERRE BROILERILLA



Saunan jälkeen maistuu yleensä  pieni  suolainen purtava.  Joskus se on kiuaslenkkiä, lämpöisiä juustoleipiä tai ihan vain voileipää ja teetä.


Olin ostanut tarjouksesta 3 pakettia broilerin fileesuikaleita, joista yhdestä päätin kokeilla vähän erilaista saunan jälkeistä purtavaa.




Broilerin fileesuikaleiden lisäksi tarvitaan 2 purkkia valmista croissant taikinaa, sipulia, paprikaa, pinaattia ja juustoraastetta sekä mausteita.


CROISSANT KIERRE BROILERILLA



Raaka-aineet:
  • 350 g broilerin fileesuikaleita tai minuuttileikeitä suikaloituna
  • ½-1 sipuli
  • ½-1 paprika
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 chilipalko
  • 50 g babypinaattia
  • 1 tl suolaa, pippuria, kurkumaa ja  paprikajauhetta
  • 100 g mozzarella juustoraastetta
  • 80 g Aito cheddar juustoa (tavallinen/valkosipuli/chili)
  • 2 prk Danerolles croissant tuoretaikinaa
  • öljyä paistamiseen



OHJE:

Pilko sipuli, paprika ja chilipalko  kuutioiksi.  Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Lisää muutama rkl öljyä paistinpannulle.

Lisää pienitty chili ja valkosipuli pannulle ja kuullota niitä hetki.

Lisää broilerin fileesuikaleet, sipuli ja paprikakuutiot  ja anna paistua kypsiksi.

Mausta fileet 1 tl suolaa, pippuria, kurkumaa ja paprikajauhetta.
Sekoita ja lisää mausteita tarvittaessa.

Ota pannu pois liedeltä ja sekoita joukkoon babypinaatit sekä 100 g mozzarellajuustoa.

Avaa croissant paketit ja irrota kolmiot toisistaan (yhteensä 12 kpl).
Laita leivinpaperi uunipellille ja lado taikinakolmiot lomittain sakarat ulospäin.
Lisää täyte taikinan päälle (kts. kuvasta) ja murustele Aito cheddaria päälle.

Käännä sakarat yksitellen kierteen keskustan suuntaan ja taikinan alle.

Voit halutessa ripotella kierteen päälle juustoa tai kuminan siemeniä (kastele tuolloin hiukan taikinan pintaa vedellä).

Paista croissant kierrettä n. 15-20  minuuttia kunnes se on kypsä.

Voit nauttia kierrettä sellaisenaan tai dipin kera myös valmis salsakastike käy.


Itse tein avokadosta, turkkilaisesta jogurtista ja sitruunan mehusta dipin,  jota maustoin tilkalla suolaa ja sokeria.



10 kommenttia:

  1. Onpa kiva idea, hauskan näköinen ja varmaan maittava!
    Croissanttaikinasta on moneksi, tein itse siitä vohveleita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuuli ja ihan mahtava taikina tämä on, niin monenlaista herkkua tästä kyllä saa :).

      Poista
  2. Tätä pitää kyllä kokeilla, kiitos vinkistä. Saatan testata jonkinmoisella jauhelihatäytteellä :) No niin, nyt mulle tuli nälkä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja juu onnistuu niin jauhelihalla kuin pelkillä vihanneksilla ja yksi lukijoista ehdotti jopa sieniä, sitä pitää minunkin kokeilla seuraavaksi.

      Poista
  3. Nyt on kyllä lauantairuokien kunkku tässä : ) Aivan loistava idea ja meillä on aina jääkaapissa noita taikinoita, joten pitääpä joku kerta toteuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Heli ja kiitos <3. Näistä croissant tuoretaikinoista saa kyllä monenlaista herkkua tehtyä. Tämä kierre on myös kiva laittaa vaikka vieraspöytään, on se niin näyttävä.

      Poista
  4. Kiva idea, aloin heti miettiä sopivaa kasvisversiota ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Pirkko, tässä vain mielikuvitus rajana ja esim. Härkis kävisi mainiosti.

      Poista
  5. Oi! tämä on niin hävyttömän herkullisen näköistä! Pakko kokeilla vihdoin, kiitos inspiraatiosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos ihanainen ja ole hyvä vaan, täytteetkin voi valita oman mielen mukaan <3.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä