Helppo ja nopea tomaattinen lohipasta




Kun tytär tulee vanhaan kotiinsa syömään, niin silloin tarjotaan kalaa, koska sitä hän harvoin kokkailee itse (avopuoliso ei pidä kalasta).

Kysyn kuitenkin etukäteen mitä hän haluaisi ja vastaukseksi saan yleensä – lohta.


No mikäs siinä kyllä lohi ja kirjolohi maistuu myös meille.



Tällä kertaa tarjosin lohipastaa. Se on nopea valmistaa, sillä kastike valmistuu pastan kiehuessa. Oikeastaan ihan kiva ruoka tehdä pitkän työpäivänkin jälkeen.



TOMAATTINEN LOHIPASTA 6:lle


Raaka-aineet:
  • 700-800g kirjolohifileetä (pieni kirjolohi)
  • 2-3 kpl salottisipulia
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 3-4 rkl voita
  • 350g tomaattimurskaa
  • 1 tl suolaa
  • 150g Arla rucola-pesto tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 150g pakasteherneitä
  • pippuria
  • ½ limen mehu
  • persiljaa
  • valitsemaasi pastaa (n. 70-80g/ruokailija, fusillipastan muoto sitoo hyvin kastiketta)



OHJE:

Ota pakasteherneet pöydälle sulamaan.

Laita valitsemasi pasta vesi kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan.

Nypi kalafileestä ruodot ja leikkaa kirjolohifileestä kunnollisen kokoisia paloja (3x4 cm).

Kuori ja silppua salottisipulit sekä valkosipulinkynnet.

Laita voi paistinpannulle ja kuullota sipuleita hetken aikaa siinä.

Kaada sekaan tomaattimurska ja lisää suola. Anna hautua muutaman minuutin ajan ja lisää joukkoon seuraavaksi tuorejuusto sekoita ja kaada joukkoon nyt myös kuohukerma.

Kun kastike alkaa kiehua uudelleen lisää joukkoon pakasteherneet ja kalanpalat.

Anna kiehahtaa hetki, mausta pippurilla ja purista limen mehu joukkoon.

Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla.



Salaatiksi valmistin tällä kertaa eräänlaisen antipastosalaatin. Siihen pilkoin mukaan juustoa, pepperonimakkaraa, salottisipulin, tomaatin, säilöttyä paprikaa, kaprismarjoja, pinaatinlehtiä,  persiljaa ja maustamiseen käytin Rajamäen valmista sitruuna balsamikastiketta. Näitä salaatteja voi tehdä sen mukaan mitä kaapeista löytyy, kivan erilaisia vaihteeksi vihreälle salaatille.

HYVÄÄ SYKSYÄ SINULLE!



10 kommenttia:

  1. Lohi on ainoa kala, jota pystyn valmistamaan. Tämä ruoka menee testaukseen, kiitos ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja kiva kuulla, että aiot tätä kokkailla. Mukavaa viikonloppua sinulle :)

      Poista
  2. Niin herkulta kuullostaa, että mäkin kokeilen!! Ihanaa viikkistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Taru ja kiitos <3. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

      Poista
  3. Kiitos tästä, mies ja lapset rakastaa lohipastaa ja lohta kaikissa muodoissa ja viel kun mies niitä yrittää fisustellakin välillä. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, itse pyydystettyä kalaa, kuullostaa vielä paremmalta! Mukavaa alkavaa syksyä sinulle ihanainen <3.

      Poista
  4. Oih, mikä herkullinen ohje! Lohi on meilläkin suosikkikala, joten lohireseptit ovat aina tervetulleita. Menee kokeiluun jossakin vaiheessa. Kiitos Sari!
    Mukavaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuula, ihana luotto kokkailija resepteilleni <3. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

      Poista
  5. Superherkullisen näköistä! Lohi on kyllä lempikalani, se on vaan monipuolisin, voi syödä raakana, kypsennettynä ja maku sopii vaikka tomaatin happojen kanssa : )

    VastaaPoista
  6. Kaunis kiitos Heli <3 ja totta lohesta on niin moneksi. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!

    VastaaPoista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä