Kun tytär tulee vanhaan kotiinsa syömään, niin silloin tarjotaan
kalaa, koska sitä hän harvoin kokkailee itse (avopuoliso ei pidä kalasta).
Kysyn kuitenkin etukäteen mitä hän haluaisi ja vastaukseksi
saan yleensä – lohta.
No mikäs siinä kyllä lohi ja kirjolohi maistuu myös meille.
Tällä kertaa tarjosin lohipastaa. Se on nopea valmistaa,
sillä kastike valmistuu pastan kiehuessa. Oikeastaan ihan kiva ruoka tehdä
pitkän työpäivänkin jälkeen.
TOMAATTINEN LOHIPASTA 6:lle
Raaka-aineet:
- 700-800g kirjolohifileetä (pieni kirjolohi)
- 2-3 kpl salottisipulia
- 1-2 valkosipulinkynttä
- 3-4 rkl voita
- 350g tomaattimurskaa
- 1 tl suolaa
- 150g Arla rucola-pesto tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 150g pakasteherneitä
- pippuria
- ½ limen mehu
- persiljaa
- valitsemaasi pastaa (n. 70-80g/ruokailija, fusillipastan muoto sitoo hyvin kastiketta)
OHJE:
Ota pakasteherneet pöydälle sulamaan.
Laita valitsemasi pasta vesi kiehumaan ja keitä ohjeen
mukaan.
Nypi kalafileestä ruodot ja leikkaa kirjolohifileestä kunnollisen kokoisia paloja (3x4 cm).
Kuori ja silppua salottisipulit sekä valkosipulinkynnet.
Laita voi paistinpannulle ja kuullota sipuleita hetken aikaa
siinä.
Kaada sekaan tomaattimurska ja lisää suola. Anna hautua muutaman minuutin ajan ja lisää joukkoon seuraavaksi tuorejuusto sekoita ja kaada
joukkoon nyt myös kuohukerma.
Kun kastike alkaa kiehua uudelleen lisää joukkoon pakasteherneet
ja kalanpalat.
Anna kiehahtaa hetki, mausta pippurilla ja purista limen mehu
joukkoon.
Viimeistele kastike hienonnetulla persiljalla.
Salaatiksi valmistin tällä kertaa eräänlaisen
antipastosalaatin. Siihen pilkoin mukaan juustoa, pepperonimakkaraa,
salottisipulin, tomaatin, säilöttyä paprikaa, kaprismarjoja, pinaatinlehtiä, persiljaa ja maustamiseen käytin Rajamäen valmista sitruuna balsamikastiketta. Näitä
salaatteja voi tehdä sen mukaan mitä kaapeista löytyy, kivan erilaisia
vaihteeksi vihreälle salaatille.
HYVÄÄ SYKSYÄ SINULLE!
Lohi on ainoa kala, jota pystyn valmistamaan. Tämä ruoka menee testaukseen, kiitos ❤️
VastaaPoistaHeissan Outi ja kiva kuulla, että aiot tätä kokkailla. Mukavaa viikonloppua sinulle :)
PoistaNiin herkulta kuullostaa, että mäkin kokeilen!! Ihanaa viikkistä <3
VastaaPoistaHeissan Taru ja kiitos <3. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!
PoistaKiitos tästä, mies ja lapset rakastaa lohipastaa ja lohta kaikissa muodoissa ja viel kun mies niitä yrittää fisustellakin välillä. Ihanaa ja aurinkoista viikonloppua <3
VastaaPoistaJes, itse pyydystettyä kalaa, kuullostaa vielä paremmalta! Mukavaa alkavaa syksyä sinulle ihanainen <3.
PoistaOih, mikä herkullinen ohje! Lohi on meilläkin suosikkikala, joten lohireseptit ovat aina tervetulleita. Menee kokeiluun jossakin vaiheessa. Kiitos Sari!
VastaaPoistaMukavaa alkavaa viikkoa!
Heissan Tuula, ihana luotto kokkailija resepteilleni <3. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!
PoistaSuperherkullisen näköistä! Lohi on kyllä lempikalani, se on vaan monipuolisin, voi syödä raakana, kypsennettynä ja maku sopii vaikka tomaatin happojen kanssa : )
VastaaPoistaKaunis kiitos Heli <3 ja totta lohesta on niin moneksi. Mukavaa alkavaa syksyä sinulle!
VastaaPoista