Kevään vihreä Currykanakeitto vihanneksilla



Kiireisen ja työntäyteisen päivän päälle ei mahdottomia jaksa keittiössä. Kuitenkin hyvää ruokaa on saatava, vähän niin kuin palkinnoksi itselle.

Keitot valmistuvat nopeasti ja ovat muutenkin mainio ruoka illalliseksi.



Tämän keiton valmistuksessa ei tarvita koko arsenaalia mausteita, riittää kun hankit vihreää curry pastea ja kanaliemikuution sekä kuivattua korianteria.

Keiton muut raaka-aineet ovat broilerin fileesuikaleet sekä vihreitä vihanneksia ja liemeen makua antamaan lisätään veden lisäksi kookosmaitoa.


Sisko poikkesi kotimatkallaan ja huokaili moneen kertaa, että onpa ihanaa keittoa, tästä täytyy mainita myös ystäville. Aika kiva kiitos vai mitä J



VIHREÄ CURRYKANAKEITTO 6:lle



Raaka-aineet:

  • 700 g broilerin fileesuikaleita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 5 varsisellerin vartta (n. 150g)
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 200 g pimiento de padros pikku paprikoita tai 1 iso vihreä paprika
  • 5 tl vihreää curry paste (esim. Spice Up)
  • 1 tlk kookosmaitoa (400ml)
  • 4 dl vettä
  • ½ tl kuivattua korianteria
  • 1 kanaliemikuutio
  • 3 rkl öljyä
  • 1 ruukku lehtikaalia/nokkosta
  • 1 limen mehu


OHJE:

Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Pese varsisellerin varret, kesäkurpitsa sekä paprikat ja viipaloi vihannekset melko suuriksi suupaloiksi.

Mittaa öljy kattilaan (2-3 litran) ja lisää joukkoon vihreä curry paste sekä sipuli ja valkosipulinkynnet.
Sekoita ja kuullota sipuleja hetki.

Lisää seuraavaksi broilerin fileesuikaleet ja jatka paistamista kokoajan sekoittaen muutama minuutti. Älä kuitenkaan ruskista, vaan alenna lämpöä liedellä. Broilerin fileesuikaleiden ei tarvitse kypsyä ihan kokonaan.

Lisää loput raaka-aineet eli pilkotut varsisellerit, kesäkurpitsat ja paprikat. Jatka paistamista vielä muutama minuutti.

Kaada kookosmaito kattilaan sekä saman verran vettä (ota hanasta vettä tölkkiin). Lisää kanaliemikuutio ja kuivattu korianteri.

Anna keiton porista hiljalleen noin 10 minuuttia. Vihannekset on tarkoitus jättää al denteksi, jotta niissä olisi hiukan purutuntumaa.

Lisää juuri ennen tarjoamista ruukullinen lehtikaalia tai tuoreita vedellä huuhdeltuja nokkosen varsia (muista käyttää kumihanskoja ja voit ryöpätä ne nopeasti ennen keittoon lisäämistä) sekä 1 limen mehu.





HYVÄÄ RUOKAHALUA!

4 kommenttia:

  1. Tämän ohjeen talletan ja toivottavasti saan aikaiseksi tehdäkin ja pian 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla Tuija, ilohan on vain minun puolellani. Kevyttä ja hyvää oli maistajien mielestä, tosin itse ahmin taas liikaa, pitäisi osaa lopettaa ajoissa. Mukavaa uutta viikkoa sinulle :)

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta - kaikki nopea ja helppo uppoaa tähän ladyyn. Ja onneksi tuossa on vähän säveltämisen varaakin jos ei ne nokkoset tulekaan poimittua;)
    Aurinkoista viikkoa, Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan ja juu säveltää voi ja ihan suotavaakin omien mieltymysten mukaan. Minä en ole vielä löytänyt yhtään nokkosta poimittavaksi, mutta josko ne kohta ilmestyisivät esiin. Aurinkoa päiviisi :)

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä