MAROKKOLAINEN KASVISPYÖRYKKÄPATA, HK:n VIHREÄT JAUHIS




Kuten moni muukin on näin vuoden alussa valmis aloittamaan terveellisemmän elämän, niin sitähän mekin ollaan mieheni kanssa mietitty ja osittain jo toteutettu. Innostettu toisiamme liikkumaan ja pyritty syömään kevyemmin eli kasvisten osuutta ruokavaliossa on tietoisesti lisätty.



Tuoreimman Suomi syö -tutkimuksen mukaan joka kolmas aikoo lisätä kasvisten käyttöä, noin joka neljäs haluaa syödä enemmän kalaa ja 15% tutkimukseen vastaaajista on ilmoittanut halunsa lisätä erilaisten kasviproteiinituotteiden käyttöä.



HKScan on tuonut markkinoille täysin uusia kasviproteiinituotteita, kuten  HK Vihreät Jauhis, HK Vihreät Kasvisburgerpihvit, HK Vihreät Kasvispullat ja HK Vihreät Kasvisnuggetit. Osa tuotteista on paistamista tai lämmitystä vaille valmiita ja tuota Vihreät Jauhista voi käyttää jauhelihan tapaan valmistamalla siitä  niitä tuttuja kotona tehtyjä jauheliharuokia, kuten bolognesekastiketta, kaalilaatikkoa, lihamakaronilaatikkoa tai vaikka lasagnea. Nämä tuotteet ovat myös 100% vegaanisia.



           Nämä pullat ovat vielä paistamista vailla, mutta huomaa kuinka                           kauniin pyöreitä näistä saa  :).


Sain tuota Vihreät Jauhis proteiinivalmistetta kokeiltavaksi ja yllätyin erittäin positiivisesti, kuinka maukasta siitä saikaan maustamalla.




Juuri tuohon maustamiseen kannattaakin panostaa, sillä oikeanlainen maustaminen takaa herkullisen lopputuloksen. Muutamalla niksillä saat siitä jauhelihan tapaan koko perheen suosikin. Kun paistat jauhista, lorauta pannulle aina tilkka öljyä ja mausta valmistettavan ruuan makumaailman mukaisesti, suolaa ei kuitenkaan tarvitse lisätä, sillä sitä löytyy jo tuotteesta. Todella helppo vinkki on lisätä pieni tilkka sienifondia, joka tuo ruokaan luontaista umamin makua, kertoo kokki Timo Torkka.


Hyvää on myös se, että paistohävikkiä ei tule lainkaan (siitä ei irtoa nestettä paistettaessa), joten pienempi määrä Jauhista riittää, 270g pakkaus vastaa suunnilleen normaalia 400g jauhelihapakkausta.

Ja sitten tuohon reseptiin, joka tuli tuotteiden mukana. Marokkolainen keittiö on syntynyt afrikkalaisista, arabialaisista ja eurooppalaisista vaikutteista ja sen ainutlaatuista  sekoitusta luonnehtivat hienovaraiset tuoksut sekä herkät mutta vahvat maut. Tämän kaiken tulet maistamaan seuraavassa ohjeessa:






MAROKKOLAINEN KASVISPYÖRYKKÄPATA

Ainekset

 

(4-6 annosta)

  • 2 pkt HK Vihreät Jauhis 270 g
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa silputtuna
  • 20 mintunlehteä silputtuna
  • 2 tl Ras el Hanout -mausteseosta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl jauhettua korianterinsiementä
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Kasvipata:

  • 1 sipuli
  • 1 punainen paprika
  • 4 valkosipulin kynttä
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • ½ dl kuivattua aprikoosia
  • kourallinen Kalamata-oliiveja
  • 3 rkl harissaa
  • 2 tl jauhettua korianteria
  • suolaa

Lisäksi:

  • 1,5 dl bulguria
  • kikherneitä paahdettuna
  • turkkilaista jogurttia
  • raastettua appelsiinin kuorta


OHJE:

 

Sekoita kasvispyöryköiden raaka-aineet huolellisesti ”lihapulla”massaksi. Pyörittele massasta pieniä pyöryköitä ja paista rypsiöljyssä kauniin värisiksi. Laita sivuun.


Kuutioi sipuli ja paprika. Hienonna valkosipuli ja kuivattu aprikoosi. Kuullota sipulia, paprikaa, valkosipulia ja aprikooseja oliiviöljyssä, kunnes kasvikset alkavat hieman pehmenemään. Lisää mukaan harissa ja jauhettu korianteri. Jatka hetki freesaamista.


Lisää joukkoon tomaattimurska ja oliivit. Anna kuplotella kannen alla 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Sekoita joukkoon kasvispyörykät.


Huuhtele ja valuta kikherneet ja paahda 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.


Mittaa kattilaan 3 desilitraa vettä sekä 1 tl suolaa ja kiehauta ne. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita veteen bulgur. Laita kansi päälle ja anna kypsyä kymmenen minuuttia.


Tarjoa kasvispyörykkäpata bulgurin ja paahdettujen kikherneiden kera. Viimeistele annos jogurtilla ja raastetulla appelsiininkuorella.


Lisäsin hiukan maustemääriä omaan makuuni sopivaksi, mutta muuten resepti on mitä mainioin ja maistuvin, suosittelen!


Kiitos paljon HKScanFinland sekä Rianno Communications tuotetestauksen mahdollisuudesta.


Ai niin, kokeilinhan minä paistosta pinaattivohveleiden päälle ja olihan niin suunmukaista tämäkin, (Y).

Paistokseen lisäsin jauhiksen ohella, sipulia, valkosipulia, punajuurta, puolukoita sekä hiukan soijaa ja cayennepippuria. Paistoin ensin sipulia ja jauhista ja sitten lisäsin loput aineet, haudutin noin 10 minuuttia.

HUOM! Pinaattivohveleista tulee huomattavasti rapeampia, kun lisäät osan vehnäjauhoista kaurahiutaleilla.




7 kommenttia:

  1. Niin hyvännäköistä ruokaa. Marokkolainen ruoka on paljon kehuttua, eikä turhaan. Se on mausteiden harmoniaa ja kauniita värejä ja makuja. Anoppini on maailman paras kokki ja hän loihtii niin ihania marokkolaisia herkkuja, että kuola valuu jo pelkästään niitä ajatellessa :)
    Herkullista loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, marokko-ruoka niin herkullista ja voi sua onnellista kun saat ihan autenttista versiota :)

      Poista
  2. Tosi herkullisen näköistä ja ihania mausteita:) Täällä on tosi paljon alunperin Marokosta tulleita , ja paljon sellaista ruokaa tarjoavia paikkoja (kun ei ole koronaa....)joten hyvin tuttua.
    Nuo HK:n uudet vihreät tuotteet on mahtava juttu, ja hienoa että lihayrityksenä tunnettu yritys toi tuollaiset markkinoille. MEillä testailutuotteet menivät pojan perheelle, ja niistä tykättiin paljonkin. Miniä teki tuosta vihreästä kasvisjauhiksesta pihvejä lisäämällä eri juttuja taikinaan. ja tykkäsivät kovasti , myös niistä kasvispullista. Ja ne maistuivat hyvin myös pikkuisille, ja kuulemma ostavat uudestaankin noita tuotteita:)

    VastaaPoista
  3. Jauhista täytyykin kokeilla.

    Sienet tosiaan antavat umamisuutta. Tänään jauhoin kuivattuja suppiksia keiton joukkoon, antoi syvyyttä maulle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, mua niin harmittaa, että tänä vuonna heitin kaikki suoraan pakkaseen, enkä muistanut kuivata yhtään.

      Poista
  4. Laitoin tänne toissapäivänä kommentin, ja se on hävinnytkin bittiavaruuteen, eli uusi yritys:) Tosi ihanan näköiset pullat, ja tuo makumaailma on ihana ja tuttu:täällä on niin paljon ihmisiä joilla marokkolaist juuret, ja paljon paikkoja joissa juuri marokkolaistyylistä ruokaa, joten kovin tuttua.
    Tosi mahtavaa että HK toi tuollaisen kasvissarjan kaupppoihin. Mun testituotteet menivät pojan perheelle, ja tykkäsivät kovasti,tytötkin tykkäsivät niistä pullista, ja myös mitä tehtiin jauhiksesta ,eli jonkinlaisia pihvejä. Kuulemma aikovat jatkossa ostaa tuotteita. Kivaa loppuviikkoa Sari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Jael, harmitus tuo kommenttien häviäminen, mutta munkin oli pakko laittaa tägä, että itse ensin tarkastan nuo kommentit, sillä niin ihmeellisiä kommentteja ja muutamia erittäin perverssejäkin alkoi tulla blogiin.
      Mut joo tää HK vihreät jauhis on kyllä hyvä tuote, jää kyllä meillekin :).

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä