KOKONAISENA PAAHDETTUA SITRUUNA-PESTO BROILERIA 4-6:lle




Heissan pitkästä aikaan J. Mitäpä sinulle kuuluu?

Kevät meni vauhdilla (muutamassa viikossa) ja kesä tuli tilalle. Aivan uskomatonta, että toukokuun puolessa välissä olemme saaneet nauttia lähes 30 asteen helteistä. Ihanaa, ei lämpö luita riko.

Kulunut reilu puoli vuotta on ollut melkoisen raskas taival. Takana on onneksi sytostaattihoidot, joista viimeiset kolme kyllä nujersi niin henkisesti kuin fyysisesti. Nyt parhaillaan käyn sädehoidoissa ja uupumus painaa yhä. Onneksi kesäkuun puoleen väliin kaiken tämän pitäisi olla ohi ja toivottavasti se elämänmyönteinen ja iloinen minä sieltä vielä löytyy.



Mutta juu asiaan, tämä resepti on pakko jakaa myös teille, niin herkullista ruokaa meillä syötiin eilen. Iltapäivällä pistäydyin Lidl:ssä ja voi pojat miten isoja grillibroilereita oli kylmäaltaaseen laitettu, VAU! Voisin väittää niiden olleen melkein ankan tai kalkkunan kokoisia. No sellainenhan piti ehdottomasti saada.



Nämä kokonaiset broilerit oli maustettu Barbeque maustesekoituksella (ei liian savuinen eikä mikään nestemäinen). Kotona pyyhin paperilla pintamausteet pois. Tungin sormet nahan ja lihan väliin ja hieroin vihreää pestoa broilerin pintaan kauttaaltaan sekä viipaloin sitruunasta viipaleita ja lisäsin ne myös nahan alle. Muutama kuutio vielä voita ja yrttejä ja sitten vain broisku uuniin puoleksitoista tunniksi ja AVOT!

Miten mehukkaalta ja taivaalliselta  se itse paahdettu broileri maistuikaan. Ei tällaista herkkua saa valmiina kaupasta.




KOKONAISENA PAAHDETTUA SITRUUNA-PESTO BROILERIA 4-6:lle


Raaka-aineet:

  • Kokonainen broileri (oma painoi 1800g)
  • 80-100 g vihreää pestoa
  • 1 sitruuna (mielellään luomu)
  • 50 g voita
  • yrttejä muutama oksa (esim. rakuuna, basilika, salvia, timjami)



OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Pyyhi broilerista pintamausteet paperilla pois.

Irrota broilerin nahkaa varovasti irti lihasta ja levitä sormin pestoa lihan päälle kauttaaltaan.

Pese sitruuna ja viipaloi se. Laita viipaleet broilerin nahan ja lihan väliin.

Kuutioi voi ja levitä se sekä valitsemasi yrtit (mulla sattui olemaan salviaa) myös nahan alle.

Laita broileri uuninkestävälle vuoalle tai pannulle.
Laita pannu uunin alaosaan ja anna broilerin paahtua 1,5 tuntia (kannattaa käydä vilkaisemassa välillä ja alentaa uunin lämpötilaa, jos pinta tummuu liikaa).

Kun broileri on valmis, anna sen hetki levähtää.

Tarjoa tätä herkullista kokonaista broileria salaatin, riisin tai vaikka sitruunaisen kuskusin kera.



HYVÄÄ RUOKAHALUA ja AURINKOISIA PÄIVIÄ SINULLE!!!

9 kommenttia:

  1. Voi kylläpä näyttääkin herkulliselta tuo broileri. Ihanaa kun sytostaattihoidot on nyt ohi, kohti parempia aikoja, vai mitä?
    Aurinkoisia päiviä sinulle Sari <3

    VastaaPoista
  2. Kaunis kiitos Outi 😘 ja juu kohti parempia aikoja mennään, jaksaa jaksaa 😊 Taidanpa taas lähteä tuonne ruuhkaan ajamaan nokka kohti Helsinkiä ja säteilemään 😂. Onneksi on kesä! Aurinkoa ja iloa myös sinulle Outi 😘

    VastaaPoista
  3. Ihanaa kuulla susta! Varmasti ollut raskas kevät, niin toivon että kesä tuo voimat ja kuplivaisen Sarin kehiin
    💖 voimia, aurinkoa ja kesäfiilistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon toivotuksista Taru <3....varmasti aika ja kesä auttaa.

      Poista
  4. Kevät meni ja kesä tuli :) Mutta kyllä on ihanaa nautiskella näistä keleistä ja teilläkin herkut vaan paranevat ;) Nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikö olekin ihanaa, rakastan kesää ja lämpöä. Ja kiitos paljon Anni, viikonloppuna mökillä taas grilli kuumaksi :D.
      Aurinkoista viikonloppua sinulle Anni <3.

      Poista
  5. Nämä sun ruokakuvasi on aina niin täydellisen upeita. Sä oot kyllä niin hyvä vangitsemaan just oikein kaikki tunteet ja fiilikset näihin kuviisi. Oot muuten myös sairaan hyvä kokki <3

    VastaaPoista
  6. Niin ja tsemppiä sulle kaikkeen <3 toivotaan, että tulevat ajat ovat sinullekin "hellempiä". <3

    VastaaPoista
  7. Broileri näyttää/kuulostaa niin hyvältä! Nälkähän tässä tuli:) Kevät on kyllä alkanut sellaisessa hujauksessa, että hyvä kun perässä pysyy..Ihan hetkessä on kaikkialla jo niin kaunista ja vihreää! Ihanaa viikonloppua♥

    VastaaPoista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä