Koska meillä on päätetty melkoisen radikaalistiki vähentää
syötävän lihan määrää, on tilalle tuotava enemmän kasviksia. Kalaa
syömme 1-2 viikossa, mutta ihan puhtaasti vegetaarista ruokaa emme syö vielä
tarpeeksi.
Härkis ja soija ovat tuttuja ja hyväksi todettuja
vaihtoehtoja ja niistä löydät täältä blogistakin ohjeita.
Mifu rakeisiin tutustuin jo syksyllä, mutta ne eivät olleet
oikein meidän juttu. Pari viikkoa sitten sai tyttäreni puhuttua minut ympäri
ruokakaupassa ja ostokoriin päätyin Mifu paprika-chili suikaleet.
Onneksi
niissä on pitkä voimassaolopäivä, sillä joka päivä ne päätyivät jääkaapin
perälle, kunnes toissa päivänä päätin rohkeasti ottaa ”mifua” sarvista kiinni ja
valmistaa niistä illallisen, jota sitten söimme dippaillen paahtoleivän kera.
Toki ruokaisamman saat kun keität lisukkeeksi riisiä, pastaa, kvinoaa tai mitä
ikinä haluatkin.
Mifu suikaleet ovat laktoosimattomia, gluteenittomia, kananmunattomia, soijattomia sekä hiivattomia ja sopii hyvin vegetariseen ruokavalioon proteiiniä tuomaan.
MAISTUVA MIFU PAPRIKA-CHILI SUIKALE TOMAATTIKASTIKKEESSA
RAAKA-AINEET:
- 1 pkt Mifu paprika-chili suikaleita
- 1 punasipuli
- 3 valkoispulinkynttä
- 1 tkl mutti tomaattimurskaa
- 1 dl vettä
- 1 kasvis/kana fondikuutio
- ¼ tl chilijauhetta
- 1 rkl kuivattua ruohosipulia
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 200g mozzarella juustoa
- 2-3 kevätsipulin vartta
- 1 pkt tulinen silmusalaatti
- 2-3 rkl öljyä paistamiseen
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Kuori ja silppua sipuli sekä valkosipulinkynnet.
Kuumenna pannu ja lisää öljy.
Hauduta sipuli- sekä valkosipulin kynsiä noin pari minuuttia,
älä polta niitä.
Lisää pataan Mifu suikaleet ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia, että niihin tuleen hiukan
pintaa.
Kaada tomaattimurska pannulle ja lisää vettä noin desi
samalla. Anna porista hiljalleen.
Lisää seuraavaksi fondi sekä kuivayrtit ja chilijauhe.
Anna porista muutama minuutti ja maista suola, lisää
tarvittaessa.
Leikkaa mozzarellasta noin sentin paksuisia siivuja ja
siivuta samalla myös kevätsipulit.
Laita puolet kevätsipuli siivuista vuoan päälle ja samalla
myös mozzarella siivut.
Laita vuoka uuniin ja paista noin 15-20 minuuttia uunin
keskiosalla, kunnes juusto alkaa sulaa.
Ennen tarjoilua paahda leipää ja laita kunnon keko tulista
silmusalaattia keskelle vuokaa sekä loput kevätsipulin siivut.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
TÄSSÄ HÄRKIS RESEPTEJÄ KOKEILTAVAKSI:
https://saaranlautasella.blogspot.fi/2017/02/texmex-harkis-piirakka-gluteeniton.htmlhttps://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/11/harkis-cottage-pie-paimen-piirakkaa.html
Hei, Mifu on tehty maidosta eikä ole vegaanista :)
VastaaPoistaJuu olet ihan oikeassa, käyn muuttamassa tuon sanani kasvisruokavalioon. Kiitos tarkkaivuudestasi :)
PoistaNäyttääpä hyvältä, kuvasta tulee ihan mieleen shakshuka;D Mulla ei ole aavistustakaan miltä MIfun rakenne tuntuu, juustolta? Tofulta?
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Sari:)
Kiitos Jael, Mifu näyttää kanalta ja maistuu mun suussa hiukan kuin mozzarella siis jusstoiselta. Mutta niin hyvältä, että vasmasti tehdän useammin ja vaihdellaan noita muita raaka-aineita, Joo nyt kun sanoit, niin näyttää ihan shakshukalta :). Kivaa viikonloppua myös sulle Jael <3
PoistaMinulla on yksi hyvä kokemus mifukuutioista. Töissä possupäivänä (muilla sianlihaa) sain hyvää kiusausta, jossa oli perunaa, paprikaa ja mifua.
VastaaPoistaSinun mifuruokasi näyttää kyllä huomattavasti paremmalta.
Ihanaa viikonloppua Sari <3
Ne kuutiot ei oikein uponnu mulle, mut voi olla et en osannu niistä kummosta valmistaa, nää suikaleet on ihan eri luokkaa myös koostumukseltaan, hiukan juustomaisen makuisia, hyviä. Suosittelen kokeilemaan ja kivaa viikonloppua myös sulle Outi <3.
PoistaHerkullisen näköistä��
VastaaPoistaMifua en ole kokeillutkaan, täytyy sekin testata.
Kiitos paljon Tuuli, ja ehdottomasti suosittelen testaamaan Mifu suikaleita. Mukavaa viikonloppua sinulle Tuuli <3.
PoistaEhkä pyörryn just nyt! Ehkä ajattelemani arkinen ruoka vaihtuu tänään johonkin toiseen. Oot kyllä superkokki ja aina niin ihanat värikkäät kuvat, wow. <3
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Saara <3
Voi miten ilahduin kauniista sanoistasi Tiia <3, tällaisten kommenttien takia on ihana jatkaa blogin kirjoittamista.
PoistaMitä parhainta viikonloppua myös sinulle <3.
Ihanan näköinen annos. Vaikka juuri nousin ruokapöydästä, herahti vesi kielelle :)
VastaaPoistaKiitos paljon Satu <3 ja pakkohan se on itsekin myöntää, että hyvää oli :). Suosittelen kokeilemaan ja mukavaa viikonlopun jatkoa sinulle.
PoistaVitsit miten herkullisen näköistä!!
VastaaPoistaMä olen kans tykästynyt noihin Mifu-suikaleisiin. Olen aina ostanut niitä maustamattomia ja maustellut sitten pannulla oman makuni mukaan.
Alkuvuodesta tein Valion ohjeella Tandoorin Mifua ja se oli kans ihan superhyvää!!
Heissan Nanne ja kaunis kiitos <3. Kyllä jäi Mifut meidänkin ruokalistalle, hyvää ja helppoa valmistettavaa. Pitääkin koittaa joitain intialaista seuraavaksi.
Poista