Kiireisinä iltoina, kun on muutakin puuhaa kuin ruoanlaitto,
tuo helpotusta nopeat ja helpot ateriat.
Tällainen on esimerkiksi gratinoitu ruusukaalivuoka. Eikä
muuten ollut edes pahan hintaista, sillä Citymarketin euron markkinoilla näitä sai ostaa 400g pusseissa.
Vuoasta tuli varsin ruokaisa, kun lisäsin vielä mukaan Atrian
Vuolu porsaanfilettä. Olen varsin ihastunut tähän kyseiseen leikkeleeseen, vai
miksi sitä nyt kutsuisi. Oletko sinä jo sattunut maistamaan kyseistä tuotetta?
Myös Vuolu kanafileestä teen usein salaatteja,
pizzoja, munakkaita jne. Tässä ruoassa voit käyttää kumpaa haluat.
Gratinoimalla vihanneksista tulee mielestäni astetta verran parempaa, sen takaa varmasti se juusto.
GRATINOIDUT RUUSUKAALIT
Raaka-aineet:
- 400-500g ruusukaaleja
- vettä keittämiseen, suolaa keitin veteen
- 150-200 g Vuolu possua/kanaa
- 2 sipulia
- 2-3 rkl voita
- 2 dl kuohukermaa
- 150g juustoraastetta
- 1 tl suolaa
- ripaus valkopippuria
- (sinihomejuustoa 50g, pakastepinaattia 50g)
OHJE:
Huuhtele ruusukaalit, poista kanta ja huonot lehdet.
Laita kaalit veteen, kaada vettä niin, että ne juuri ja juuri
peittyvät, lisää ripaus suolaa keitin veteen ja keitä 5 minuuttia.
Kun kaalit ovat valmiit kaada vesi pois ja anna hiukan jäähtyä.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Silppua sipulit.
Laita 2-3 rkl voita kattilaan ja kuullota siinä sipuleita
noin 5 minuuttia.
Lisää kerma sekoittaen
kastiketta, anna kiehua kasaan.
Jos käytät pakastepinaattia, lisää se nyt.
Lisää myös aurajuusto ja 2/3 juustoraasteesta pikku hiljaa
juustokastikkeeseen (lisää vettä jos kastikkeesta tulee liian paksu).
Mausta suolalla ja pippurilla.
Ota kastike sivuun.
Halkaise ruusukaalit ja laita yhdessä Vuolu possun/kanan
kanssa vuokaan.
Kaada juustokastike päälle ja lisää lopuksi jäljelle jäänyt
juustoraaste.
Gratinoi vuokaa uunissa noin 15 minuuttia kunnes ruoka
näyttää kauniin ruskealta.
Voit tarjota aterian rucolan tai vihersalaatin kera.
LISÄÄ VÄHÄHIILIHYDRAATTISIA RUOKIA LÖYDÄT TÄÄLTÄ:
http://saaranlautasella.blogspot.fi/2018/01/vhh-parsakaalikeitto-broilerin.html
http://saaranlautasella.blogspot.fi/2017/07/vahahiilihydraattinen.html
http://saaranlautasella.blogspot.fi/2017/01/se-oli-vaihteeksi-keittopaiva.html
http://saaranlautasella.blogspot.fi/2017/01/taytetty-kiinankaalimunakas.html
http://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/11/kanaa-purjolla-ja-paprikalla.html
http://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/11/paimenen-piiras-kukkakaalilla.html
Pikaruoat on niin hyviä arki-iltoina. Tuota voisinkin tehdä kanaversiona. Näyttää kyllä älyttömän hyvältä.
VastaaPoistaIhanaa viikonloppua Sari <3
Juu ei aina jaksa niin kauhiasti panostaa, kiva kun ruoka tulee silloin helposti, mutta maistuu kuitenkin hyvältä. Aurinkoista sunnuntain jatkoa sinulle Outi <3.
Poista