Kävin viime viikolla ihanaisen ystäväni
kanssa illalla syömässä. Hän vietti hyvin ansaittua talvilomaa ja minähän olen
ollut jo jonkin aikaa sairaslomalla.
Viimeksi nähtiin kesällä mökillä, miten se
aika vierähtääkin niin nopeasti?
Muisteltiin jälleen kerran opiskeluaikoja sekä niitä seuranneita ”hurjia”
vuosia. Voi jee, ainakin energiaa ja hauskaa riitti!
Pääruoaksi syötyjen talon burereiden lisäksi
päädyttiin ottamaan vielä jälkiruoat, joista jäi kyllä niin makuaisteja
hivelevät muistot <3.
Tuumasta toimeen siis, halusin maistattaa
näitä herkkuja myös sinulla.
Mutakakku on leivottu maissi- ja
mantelijauhoista, sopinee siis hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Raparpereja löysin Citymarketin
pakastealtaasta ja tuoreita vadelmia oli tarjouksessa J
MUTAKAKKU RAPARPERI-VADELMASORBETIN KERA
Aloitetaan sorbetilla, sillä sen
valmistuminen vie kokonaisuudessaan noin vuorokauden.
SORBETTI
Raaka-aineet:
- 1,5 dl vettä
- 1,5 dl sokeria
- 400 g raparperia (pitäisi löytyä ainakin pakasteena)
- 125 g tuoreita vadelmia
- 3 kananmunan valkuaista
OHJE:
Mittaa vesi, sokeri sekä raparperinpalaset
kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada
seos tehosekoittimeen ja lisää vadelmat (pakaste vadelmat pitää keittää, joten
lisää ne myös kattilaan). Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada astiaan
ja laita noin tunniksi pakkaseen.
Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi
vaahdoksi ja sekoita kohmeiseen sorbettiin ja laita takaisin pakkaseen. Sekoita
muutaman kerran ensimmäisten tuntien aikana. Sorbetin on hyvä antaa olla yli yön
pakkasessa. Säilyy vähintään viikon
pakkasessa.
GLUTEENITON MUTAKAKKU
Raaka-aineet:
- 200 g tummaa suklaata
- 200 g voita
- 4 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 dl maissitärkkelystä (voit käyttää myös 2,5 dl maissitärkkelystä, jätä silloin pois mantelijauhot)
- ½ dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- vuokasprayta
Koristeeksi:
tomusokeria
vadelmahippuja (Dr. Oetker pakkaskuivattuja
vadelmia)
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja
reunan väliin. Voitele vuokaspraylla vuoan reunat.
Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä
kattilassa, jäähdytä.
Mittaa maissitärkkelys astiaan ja sekoita
joukkoon mantelijauho, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä ripaus suolaa.
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Siivilöi kuivat aineet joukkoon sekä lopuksi jäähtynyt suklaa-voiseos.
Kaada taikina vuokaan ja paista uunin
alatasolla noin 15-20 minuuttia.
Itse pidin 18 minuuttia enkä onneksi yhtään
sen enempää, sillä mutakakku saa olla ”märkä”.
HERKULLISIA HETKIÄ MYÖS SINULLE!
Kuulostaapa ihanalta yhdistelmältä. Makea suklainen mutakakku ja raikas kylmä sorbetti <3
VastaaPoistaKiitos Tiina <3 ja sitähän se olikin, herkullinen makupari.
PoistaOoh nam... Raikasta sorbettia ja täyteläistä mutakakkua... saako nuolla kuvaruutua?
VastaaPoistaKiitos paljon Tuuli <3 ja totta olivat ihan super hyvää yhdessä :).
PoistaOu wau mitä herkkuja. Mutakakku maistuu aina ja kyllähän tuollainen sorbettikin menisi kaffen kanssa <3
VastaaPoistaIhanaa torstai-iltaa Sari <3
Kiitos paljon Outi <3 ja mukavaa loppuviikkoa sinulle!
PoistaVoi Kääk mitä ihania herkkuja täälläkin taas <3 Siis vadelmasorbetti sai mut kuolamaan! Pakko saada :) Vadelman ja suklaan yhdistelmä on kyllä pettämätön! Ihanaa viikonloppua!
VastaaPoistaOlet niin oikeassa paras kombo on suklaa ja vadelma, vaikka tässä sorbetissa maistuukin tuo raparperi ehkä enemmän. Mukavaa lauantaita <3.
PoistaEi raparperikaan huono ole! :P
Poista