Oletko jo tehnyt suosittuja Hasselbackan
perunoita?
Nämä perunat maistuvat niin juhla-aterialla lihan
tai kalan kera lisukkeena kuin ihan sellaisenaan omana ruokanaan (niin kuin me
mieheni kanssa ne nautimme).
Tässä ohjeessa Hasselbackan perunat saivat
pekonia, paahdettua sipulirouhetta sekä parmesan juustoraastetta hunnukseen ja
raikkaan kastikkeen creme fraichesta ja Provencen yrttitahnasta.
Mausteina perunoissa käytin Santa Marian uutta
valkosipulitahnaa (niin helppoa käyttää), suolaa ja tuoretta timjamia.
PEKONISET HASSELBACKAN PERUNAT
Raaka-aineet:
- 6-8 perunaa (normikokoista)
- 50 g voita
- 1 tl Santa Maria Garlic paste (valkoispulitahna)
- 1 pkt pekonia
- tuoretta timjamia
- 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
- 2 rkl parmesan juustoraastetta
OHJE:
Aseta kiertoilmauuni 200 asteeseen (norm. 220)
Pese ja kuivaa perunat hyvin. Leikkaa perunoiden
pohja (pieni ja ohut siivu riittää) ensin tasaiseksi. Leikkaa seuraavaksi perunat viipaleiksi, varo kuitenkin
ettet leikkaa pohjaan asti. Hyvä apukeino on käyttää puukauhaa apuna (aseta
peruna sopivan kokoiseen puukauhaan ja leikkaa viillot perunaan.
Ota pekonisiivut paketista ja leikkaa ”nippu”
neljään osaan.
Ota uunivuoka esille, täytä perunat
pekonisiivuilla (noin joka toiseen väliin) ja laita valmiit pekoni-perunat
vuokaan.
Lisää myös timjamin oksia perunoiden väleihin.
Sulata voi ja sekoita joukkoon 1 tl
valkosipulitahnaa ja suolaa.
Voitele perunat pullasudilla (jätä noin 2-3 rkl maustettua voisulaa
syrjään) ja laita vuoka uuniin noin 30-35 minuuttia.
Sekoita paahdettu sipulirouhe ja parmesan juustoraaste
keskenään.
Ota perunat uunista ja ripottele päälle
sipuli-parmesan seos.
Alenna uunin lämpötilaa 180 ja jatka paistamista
vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsyneet.
Lusikoi lopuksi perunoiden päälle sivussa ollut
maustettu voisula ja laita perunat tarjolle.
CREME FRAICHE
KASTIKE
- 150 G crème fraichea
- 1 tl Santa Marian Herbes de Provence yrttitahnaa
Sekoita keskenään ja lusikoi Hasselbackan
perunoiden päälle.
Oijoi, onpa herkullista! Hasselbackaa olen tehnyt myös bataatista, mutta pekonia en ole tajunnutkaan lisätä mukaan.
VastaaPoistaNuo Santa Marian tahnat ovat käteviä, olen itsekin niitä kokeillut.
Kiitos paljon Tuuli <3, tuli kyllä maistuva iltapala näistä potuista, nam. Tosi kätevät ovat nuo maustetahnat ja kiva kun ne on putkilossa eikä lasipurkissa (Y).
PoistaMeillä perunat varmasti saisivat sieniä kaveriksi. Kiitos muuten kun vinkkasit tuosta valkosipulitahnasta, sitä pitää ostaa viikonlopun lihapataa varten.
VastaaPoista