Mitähän se isä tuumaisi pekonisista Hasselbackan perunoista?




Oletko jo tehnyt suosittuja Hasselbackan perunoita?

Nämä perunat maistuvat niin juhla-aterialla lihan tai kalan kera lisukkeena kuin ihan sellaisenaan omana ruokanaan (niin kuin me mieheni kanssa ne nautimme).


Tässä ohjeessa Hasselbackan perunat saivat pekonia, paahdettua sipulirouhetta sekä parmesan juustoraastetta hunnukseen ja raikkaan kastikkeen creme fraichesta ja Provencen yrttitahnasta.

Mausteina perunoissa käytin Santa Marian uutta valkosipulitahnaa (niin helppoa käyttää),  suolaa ja tuoretta timjamia.




PEKONISET HASSELBACKAN PERUNAT


Raaka-aineet:

  • 6-8 perunaa (normikokoista)
  • 50 g voita
  • 1 tl Santa Maria Garlic paste (valkoispulitahna)
  • 1 pkt pekonia
  • tuoretta timjamia
  • 2 rkl paahdettua sipulirouhetta
  • 2 rkl parmesan juustoraastetta



OHJE:

Aseta kiertoilmauuni 200 asteeseen (norm. 220)
Pese ja kuivaa perunat hyvin. Leikkaa perunoiden pohja (pieni ja ohut siivu riittää) ensin tasaiseksi. Leikkaa seuraavaksi perunat viipaleiksi, varo kuitenkin ettet leikkaa pohjaan asti. Hyvä apukeino on käyttää puukauhaa apuna (aseta peruna sopivan kokoiseen puukauhaan ja leikkaa viillot perunaan.

Ota pekonisiivut paketista ja leikkaa ”nippu” neljään osaan.

Ota uunivuoka esille, täytä perunat pekonisiivuilla (noin joka toiseen väliin) ja laita valmiit pekoni-perunat vuokaan.
Lisää myös timjamin oksia perunoiden väleihin.

Sulata voi ja sekoita joukkoon 1 tl valkosipulitahnaa ja suolaa.

Voitele perunat pullasudilla  (jätä noin 2-3 rkl maustettua voisulaa syrjään) ja laita vuoka uuniin noin 30-35 minuuttia.

Sekoita paahdettu sipulirouhe ja parmesan juustoraaste keskenään.

Ota perunat uunista ja ripottele päälle sipuli-parmesan seos.
Alenna uunin lämpötilaa 180 ja jatka paistamista vielä noin 10 minuuttia, kunnes perunat ovat täysin kypsyneet.

Lusikoi lopuksi perunoiden päälle sivussa ollut maustettu voisula ja laita perunat tarjolle.

CREME FRAICHE KASTIKE

  • 150 G crème fraichea
  • 1 tl Santa Marian Herbes de Provence yrttitahnaa



Sekoita keskenään ja lusikoi Hasselbackan perunoiden päälle. 


3 kommenttia:

  1. Oijoi, onpa herkullista! Hasselbackaa olen tehnyt myös bataatista, mutta pekonia en ole tajunnutkaan lisätä mukaan.

    Nuo Santa Marian tahnat ovat käteviä, olen itsekin niitä kokeillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli <3, tuli kyllä maistuva iltapala näistä potuista, nam. Tosi kätevät ovat nuo maustetahnat ja kiva kun ne on putkilossa eikä lasipurkissa (Y).

      Poista
  2. Meillä perunat varmasti saisivat sieniä kaveriksi. Kiitos muuten kun vinkkasit tuosta valkosipulitahnasta, sitä pitää ostaa viikonlopun lihapataa varten.

    VastaaPoista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä