Pikawienerleivät ovat emännän helppo sekä nopea
tarjottava ja onnistuu myös lapsilta.
Ne valmistuvat runsaassa 10 minuutissa eikä
raaka-aineita tarvita huikeaa määrää.
Nyt päärynäsesongin aikaan, niistä saa
herkullisen ja kauniin wienerin niin arkiseen kuin juhlavampaakin herkutteluun.
Tarvitset vain päärynöitä (pieniä), valmiita
lehtitaikinalevyjä, mantelia ja vaahterasiirappia.
Nämä wienerleivät maistuvat hyviltä ihan
pelkiltään tai sitten voit tarjota niitä esimerkiksi jäätelön kera.
PIKAISET PÄÄRYNÄWIENERLEIVÄT
Raaka-aineet:
- 10 pakaste lehtitaikinalevyä
- 5 päärynää
- n. 20 kokonaista mantelia (kuorimattomia)
- vaahterasiirappia
- (jäätelöä)
OHJE:
Ota lehtitaikinalevyt sulamaan n 15 minuuttia
aiemmin.
Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Kuori päärynä, halkaise ne pituussuunnassa
kahtia ja poista siemenkota.
Leikkaa levyt kahteen osaan ja aseta jokaisen
päälle päärynänpuolikas vinottain.
Laita mantelit pussiin ja naputa esim.
lihanuijalla murusiksi (myös pullolla onnistuu) ja jaa mantelimurut wienereiden
päälle.
Paista wienereitä noin 10 minuuttia uunin
keskiosassa.
Kun tarjoat päärynäwienerleipiä, kaada
vaahterasiirappia noin teelusikallinen jokaisen päälle.
MUKAVAA VIIKONLOPPUA JA SYÖKÄÄ HYVIN!
Kauniita ja varmasti myös herkullisia wienereitä. Itse olen tehnyt vähän vastaavia, mutta korvannut mantelit/pähkinät after eight suklaalla :D
VastaaPoistaHerkullista viikonloppua Sari <3
Waukke hei, after eight kuullostaa tosi hyvältä, täytyypä ensi kerralla tehdä niin. Ihanaista viikonloppua myös sinulle Outi <3.
PoistaKivan näköisiä ja maun voin kuvitella; herkkua! Tykkään nopeista voitaikinawienereistä kovasti. Valion uudehko kinuskituorejuusto päärynän alle antaa mukavaa mehevyyttä. Oikein hyvää viikonloppua sinne!
VastaaPoistaHeissan Leena, juu valmiiden taikinalevyjen kanssa ei tarvitse turhaa tuhrata keittiössä, ihanan helppoja. Tuota kinuski-päärynärahkaa olenkin käyttänyt tässä gluteenittomassa piirakassa, http://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/11/kinuskinen-paarynapiirakka-ohje-seka.html. Mukavaa viikonloppua!
PoistaIhanalle vaikutti myös tuo piiras ja tähdet piiraan pinnalla niin jouluun johdattavat.
PoistaMun ei pitäis katsella sun blogiherkkuja liikaa ;) kaikki tuntuvat niin herkuille ja ihan minun makuuni. Tosin välillä saa ja pitääkin hemmotella perhettä ja samalla itseäkin ja onhan leipominen niin mukavaa "askartelua"!
Kiitos ihanista ohjeista!
Kiitos paljon kauniista sanoistasi <3. Ja samaa mieltä olen kanssasi, herkuttelu kunniaan, ainakin välillä :). Aurinkoista sunnuntaita sinulle!
PoistaKiitos reseptimuistutuksesta! Voitaikinviinereitä tehtiin meillä aikoinaan ahkerasti mutta on jäänyt unohduksiin koko herkun helppous. Päärynällä en ole vielä kokeillutkaan mutta on varmasti herkullinen! Hmm. - lehtitaikinalevyjä on pakkasessa, päärynöitä ei ole, mutta on omenoita...ja persikoita! Kumman valitsen - vai molemmat;)
VastaaPoistaHeissan Arja, juu ihanan helppoa herkkua näistä saa. Omenoita vai persikkaa, nam kummatkin kuullostaa hyvältä. Aurinkoista uutta viikkoa sinulle <3.
PoistaOi ihana idea ja nopeasti valmista, sopii mulle. :) Täytyykin tehdä joku päivä jälkkäriksi näitä.
VastaaPoistaHeissan Outi ja juu, nopeasti herkkua!
PoistaAi maailma, kun on herkun näköisiä! Kiitos ohjeesta ihana <3!
VastaaPoistaVoi kiitos ihanainen <3 ja nää on niin helppojakin. Mukavaa viikonloppua sinulle Sananen!
PoistaHerkullisen näköisiä. Menee kokeiluun meilläkin :)
VastaaPoistaKiva kuulla ja näiden leipomiseen on kiva ottaa lapsetkin mukaan :)
Poista