Huoh, kesä meni jo! Miten se vilahtaakin aina
salakavalasti ja kiireellä. No onneksi luonto on vielä kaunis ja kohtahan
saamme nauttia ruskasta.
Ei syksyssäkään mitään vikaa ole, ainakaan
näin ruokabloggarin silmin. Metsästä saa parhaillaan sieniä ja puolukatkin ovat
kohta kypsiä.
Koti pihlajassa marjat ovat parhaimmillaan
poimittaviksi, niistä olen keitellyt hilloja ja marmeladeja talven
juhlapöytiin.
Tällä kertaa pihlajanmarjat päätyivät
pastakastikkeeseen ja voi, miten
herkullista tästä kanapastasta tulikaan. Voisin väittää, että syksyn parasta!
Mitään ihmeellisiä kommervenkkejä ei tarvitse
marjojen suhteen tehdä, riittää kun huuhtelet ne hyvin ja pikaisesti ryöppäät (noin minuutin ajan) kiehuvassa vedessä.
Pihlajanmarjat antavat ihanan hapokkaan lisän
kastikkeeseen ja väitän, että paremman kuin maustaisit soossin sitruunalla tai limellä ja sitä paitsi tästä ruuasta saat paljon C-vitamiineja.
KANAPASTAA
PIHLAJANMARJOILLA 4:lle
Raaka-aineet:
- 1 rkl voita
- 2 rkl öljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 400-450g broilerin fileesuikaleita
- 1 tl suolaa
- pippuria myllystä
- 100-120g pakastepinaattia
- 1 dl ryöpättyjä pihlajanmarjoja
- 2 rkl (vaahtera) siirappia
- 3 dl kuohu/vispikermaa
- 1,5 dl parmesan/pecorino juustoraastetta
- valitsemaasi pastaa
OHJE:
Irrota pihlajanmarjat tertusta, huuhtele ja
keitä minuutin ajan kiehuvassa vedessä.
Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet.
Laita voi ja öljy pannulle ja kuullota siinä
hetki sipuleita. Lisää joukkoon broilerin fileesuikaleet ja paista ne melko
kypsiksi.
Mausta teelusikallisella suolaa ja ripottele päälle myllystä pippuria.
Sekoita joukkoon pakastepinaatti ja pihlajan marjat sekä kaksi ruokalusikallista siirappia.
Kaada lopuksi kuohukerma ja anna hautua noin
5 minuuttia.
Kun pasta (esim. spagetti tai nauhapasta) on
valmis, kaada se kastikkeen sekaan ja
sekoita hyvin, raasta parmesan tai
pecorino juustoa päälle.
HERKULLISTA SYKSYISTÄ MAKUNAUTINTOA SINULLE!
Mielelläni kuulisin miten sinä hyödynnät pihlajanmarjoja, jätäthän siis kommenttisi :).
En ehkä kestä näitä kuvia ja tuota reseptiä, eilen oikein vatsassa kurahteli kun näin kuvan ekan kerran ja tuo parmesanikin vie järjen! Siis ehkä ihanimmat kuvat ja resepti ikinä pastasta, hyvä sinä, oot huippu. Muiskuja viikonloppuun <3
VastaaPoistaOoh, mähän ihan punastun tästä sun kommentista Tiia, kiitos paljon kauniista sanoistasi <3. Suosittelen kyllä kokkailemaan tätä pastaa, vei munkin "järjen" ja kielen mennessään :D. Hyvää viikonloppua myös sinulle!
PoistaIhana resepti. Yhdyn kyllä täysin Tiiaan, sama täällä :p
VastaaPoistaKiitos paljon ihanainen <3, olen otettu! Jännän äärellä olin kun tätä valmistin, mutta tämä ruoka räjäytti tajunnan :). Hyvää viikonloppua sinulle!
PoistaSä olet Sari nerokas! En olisi ikänä keksinyt moista yhdistelmää! Kokeiluun siis <3
VastaaPoistaKiitos paljon <3, vaikka tuosta neroudesta en nyt oikein tiedä :D, enemmänkin uhkarohkea kokeilija, joka välillä onnistuu kypällä! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan.
PoistaPihlajanmarjat ja pasta on kyllä nerokas paritus. Ei olisi tullut pieneen mieleenkään. Pitääpä kokeilla myös. Ihanan värikästä ja maukasta syksyä <3
VastaaPoistaArki-iltana ei jaksa keittiössä puuhailla kovinkaan kauaa, pasta (varsinkin tuorepasta) valmistuu nopeasti ja syksyisellä twistillä nuo pihlajanmarjat kanan pariksi olivat kyllä niin jees :). Värikästä ja maukasta syksyä myös sinulle ihana <3.
PoistaOnpa kauniin värikästä pastaa, pihlajanmarjat piristivät sitä. Itse lähinnä askartelen pihlajanmarjoista ja tietenkin ihan kotia vaan kaunistamassa. Millaistakohan mehua näistä saisi?
VastaaPoistaHeippa Outi ja kiitos, pasta oli kyllä kaunista ja herkullista, juuri syksyn väreihin sopiva ruoka. Mehua en ole pihlajanmarjoista tehnyt, hilloa, marmeladia ja likööriä, mutta googlettamalla voisi löytyäkin.
PoistaOnpa jännä idea! Itse yleensä teen vain pihlajanmarja(-calvados)hyytelöä.
VastaaPoistaSitä hilloa, marmelaadia ja likööriä on tullut myös meillä ennen tehtyä, mutta tämä maistuu tosi hyvältä myös näin, ihan pelkiltään :).
Poista