Meillä on aina tykätty kiinalaisesta ruuasta, siitä hapan-imelästä
mausta. Tämä ruoka sopii mainiosti myös perheen pienimmille, sillä vaikka tässä
on käytetty hieman chiliä, ei se kuitenkaan maistu polttavalta.
Ostin jo kesällä Tamarinditahnaa etnisestä kaupasta, mutta
olin unohtanut koko maustekastikkeen olemassa olon. Onneksi se putkahti esiin
jauhopusseja siirrellessäni. Etniseen kauppaan sinun ei tarvitse rynnätä, sillä
tätä saat myös hyvin varustetuista marketeista, ainakin Spice Up:lla löytyy
kyseistä ja Tamarindpastea varmasti löytyy myös muiden valmistajien
valikoimista.
Tamarinditahna valmistetaan tamarindipuun palkojen sisällä
olevasta tahmeasta hedelmästä. Sen tuoksu on mieto, hieman hapanimelä ja maku
hapan, mutta hedelmäinen. Tamarindi on tärkeä mauste mm. Aasialaisessa
keittiössä.
Tämän tekemäni aterian koostumus on ihanan tahmea ja makean
hapan käyttämäni hunajan sekä sitruunan ansiosta.
Se maistuu keitetyn riisin
kanssa NIIN HYVÄLTÄ, että kieli meinaa mennä mukana :).
TAMARINDIKANAA RIISILLÄ 4:lle
Raaka-aineet:
- 400 g broilerin ohutleikkeitä
- 1 dl maissitärkkelystä/tapiokatärkkelystä
- 1 tl suolaa
- 1 tl kurkumaa
- muutama pyöräytys mustapippuria
- öljyä uppopaistoon sekä kastikkeen valmistamiseen
Kastike:
- 1 sipuli varsineen
- 1 valkosipulinkynsi tai 1 tl valkosipulijauhetta
- 5 rkl tamarinditahnaa
- 1,5 dl vettä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 ½ rkl hunajaa tai vastaava määrä fariinisokeria
- 1 rkl sitruunamehutiivistettä
- ½ punainen chilipalko
- persiljaa, sipulinvarret viipaleina
OHJE:
Leikkaa broilerinleikkeet neljään osaan.
Sekoita maissitärkkelyksen sekaan suola, kurkuma sekä mustapippuri.
Pyörittele leikatut broilerinpalat siinä.
Kaada pannulle tai kattilaan sen verran öljyä, että sitä on
noin 2-3 senttiä pohjalla. Kuumenna öljy ja uppopaista broilerinpalat siinä, paista noin
2-3 minuuttia, käännä ja jatka paistamista vielä saman verran.
Nosta paistetut broilerinpalat paperin päälle odottamaan.
Laita tällä välin riisi kiehumaan.
Silppua sipuli sekä valkosipulinkynsi. Viipaloi myös
sipulinvarsi omaan astiaan. Viipaloi ½ chilipalko.
Mittaa noin 2-3 rkl öljyä pannulle ja kuullota muutama
minuutti sipuleja sekä chiliä siinä, älä ruskista.
Lusikoi seuraavaksi pannulle 5 rkl tamarinditahnaa, 3 rkl soijakastiketta sekä 2 ½ rkl hunajaa,
sekoita hyvin ja lisää joukkoon 1,5 dl vettä sekä 1 rkl sitruunamehutiivistettä.
Anna kastikkeen kiehua kasaan, noin puoleen alkuperäisestä määrästä.
Kun kastike on valmis, lisää paistetut broilerinpalat
joukkoon ja pyörittele niitä kastikkeessa, anna lämmetä.
Koristele persiljalla
sekä sipulin varsilla ja halutessa chiliviipaleilla.
HYVÄÄ RUOKAHALUA SINULLE JA KIITOS KOMMENTEISTA NIIN BLOGIN KUIN INSTAN PUOLELLA <3.
Kaapissa on tamarindikastiketta, pitääkin ottaa se käyttöön tämän reseptin myötä
VastaaPoistaOn se vaan niin herkullista, että oksat pois 😊. Mukavaa illan jatkoa sinulle Tuuli 😘
PoistaMeillä toimii hapanimelä myös lapsesta asti :) Ihanat kuvat taas! Upeaa syyspäivää Sari!
VastaaPoistaJuu, se on kyllä huikee makupari. Kiitos paljon Anni ja aurinkoista syyspäivää myös sinulle <3.
PoistaTää kuullostaa aivan taivaalliselta, ehdottomasti menee kokeiluun. Muiskuja Sari <3
VastaaPoistaHeissan Taru ja kaunis kiitos. Ehdottomasti suosittelen tätä valmistamaan, me nuoltiin pannun pohjatkin :D.
PoistaIhanaista loppuviikkoa Taru <3.
Näyttää herkulliselta! Maistuukin varmaan, en yhtään ihmettele, että kelpasi pohjiaan myöten. Aasialaisissa ruuissa on haasteena suola. Maustekastikkeissa ja soijassa on pajon suolaa, että ainakin sen lisäämisen kanssa kannattaa olla tarkkana. Tässähän ei toki kastikkeeseen suolaa lisättykään.
VastaaPoistaKiitos paljon <3. Ja tosiaan tämä kastike maistui ennemminkin makeahkolle ja happamalle kuin suolaiselle, juuri niin sopivalle :).
PoistaNäyttää tosi hyvältä:) Mä en syö kanaa (lihaa) mutta tuota voi soveltaa myös tofun kanssa, ja muistaakseni jääkaapin syöväreissä on tamarindiakin;D
VastaaPoistaKiitos paljon Jael <3. Hei tuo tofun käyttö tosi hyvä idea! Mäkin taidan kokeilla sillä seuraavaksi.
PoistaMukavaa viikonloppua sinulle <3.
Tamarindi on kyllä ihanaa, hapanimelät maut ovat myös mun mieleen! Täytyykin muistaa seuraavalla kauppareissulla taas tamarindi :)
VastaaPoistaEn voi muuta kuin yhtyä sun mielipiteeseen :).
PoistaHuippuherkullinen resepti ja ihanat kuvat kuten aina!
VastaaPoistaKaunis kiitos Kimmo <3.
VastaaPoistaTosi hyvä resepti 👍 Herkullista tuli 😋
VastaaPoistaIhan mahtavaa kuulla, että pidit tästä ateriasta, tamarindi kyllä maistuu meilläkin. Mukavaa keskiviikkoa sinulle :).
Poista