Kesäkurpitsa talkoot jatkuu ja mikä ettei, sillä varsin
edullisesti tätä kasvista saa nyt kaupasta (alle 80 senttiä kilo) ja moni
korjaa tällä hetkellä omaa satoa talteen.
Hommasin viime vuonna kasvisten spiraalileikkurin ja se
osoittautuikin päteväksi välineeksi. Kesäkurpitsa jos mikä on juuri se kasvis,
mistä on helppo raastaa nuudeleita. Toki nuudelit voi tehdä veitsellä
leikaten (ensin ohut leikkaus juustohöylällä pituussuuntaan ja sitten
veitsellä nauhoiksi), mutta tämä leikkuri nopeuttaa työtä. Noita leikkureita löytyy edullisimmin tavarataloista.
Ihan pelkkää kasvisruokaa tästä ei tullut, meillä halutaan
proteiinia mukaan. Joten pakkasesta otin peuran jauhelihaa sulamaan (voit
korvata tämän joko hyvällä naudan jauhelihalla tai broilerin jauhelihalla).
Loput tarvikkeet löytyvät melko varmasti keittiöstä kuin keittiöstä.
Ja nyt reseptin pariin J
KESÄKURPITSANUUDELEITA JAUHELIHASOOSSILLA
Raaka-aineet:
- 2 isoa kesäkurpitsaa n. 800g
- n. ½ kiloa jauhelihaa (peura, hirvi, nauta, broileri)
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ punainen paprika
- 1 tlk tomaattimurskaa
- ½ tl sambal oelak kastiketta tai pieni chilipalko tai 1/3 tl chilijauhetta
- 1 liha/kanaliemi fondi kuutio
- 3-4 rkl öljyä paistamiseen
- 1,5 dl cheddar juustoa raastettuna
- suolaa, pippuria, persiljaa silppuna
- ei tarpeellinen, mutta pieni pala aurajuustoa maistuu aina
OHJE:
Pese ja käsittele kesäkurpitsat joko leikkurilla tai
juustohöylää ja veistä apuna käyttäen. Kun nuudelit ovat leikattu, niin laita
ne puhtaan pyyheliinan päälle ja ripottele päälle hiukan suolaa. Jätä
odottamaan.
Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet silpuksi.
Leikkaa 1/2 paprika kuutioiksi.
Mittaa paistin pannulle 3 rkl öljyä ja kuullota sipuli ja
valkosipulinkynsiä hetki (älä ruskista). Lisää jauheliha pannulle ja ruskista
se kypsäksi.
Lisää seuraavaksi liha/kana fondi kuutio, sambal
oelak-kastike tai chilijauhe, paprikakuutiot sekä tomaattimurska. Hauduta noin
15-20 minuuttia, liemi keittyy hiukan kasaan ja maut tiivistyy.
Maista soossia, ripottele pippuria ja suolaa tarpeen
mukaan. Laita kastike sivuun odottamaan.
Puristele pyyheliinalla olevia nuudeleita, näin saat
ylimääräisen nesteen pois.
Mittaa paistinpannulle 1 rkl öljyä ja lisää kesäkurpitsanuudelit
pannulle, paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen, vähennä lämpö keskilämmölle ja kaada kastike
päälle.
Ripottele päälle cheddar juustoraaste ja laita kansi pannun päälle.
Hauduta pari minuuttia kunnes juustoraaste on sulanut. Ripottele päälle vielä persiljaa ja tarjoile esim. patongin
kanssa.
Muita herkkuja kesäkurpitsasta:
Täältä löydät 14 muuta reseptiä KESÄKURPITSASTA
Pakko jakaa vielä tämä kesäkurpitsavohveli resepti, sillä sitä on kysytty niin paljon :).
Pakko jakaa vielä tämä kesäkurpitsavohveli resepti, sillä sitä on kysytty niin paljon :).
KESÄKURPITSA-PINAATTIVOHVELIT 6-8 kpl
Raaka-aineet:
- 350 g kesäkurpitsaa
- ½ tl suolaa
- 1 pieni sipuli silputtuna
- (1/2 porkkana raasteena)
- 2-3 kourallista tuoretta pinaattia silppuna
- 2 kananmunaa
- 100 g mozzarella juustoraastetta
- 75 g parmesan juustoraastetta
- ripaus mustapippuria
- vuokasprayta tai juoksevaa margariinia
OHJE:
Raasta kesäkurpitsa, laita kulhoon ja lisää suola. Sekoita ja anna seistä noin 20 minuuttia.
Levitä puhdas keittiöliina työpöydälle ja ota kulhosta kouralla kesäkurpitsaraastetta, purista kädessä jo nestettä pois ja laita pyyhkeen päälle. Jatka kunnes kaikki raaste on liinan päällä. Kiedo pyyhe kiinni ja purista nyt loput nesteet. Laita kuivattu raaste kuivaan kulhoon.
Lisää joukkoon silputtu sipuli, silputut pinaatinlehdet, porkkanaraaste ja ripaus mustapippuria, sekoita.
Lisää sekä mozzarella että parmesan juustoraasteet, sekoita.
Riko lopuksi joukkoon kananmunat, sekoita hyvin.
Kuumenna vohvelirauta. Laita raudalle vuokasprayta tai juoksevaa margariinia
Ota kauhallinen kesäkurpitsamassaa ja laita vohveliraudalle. Paista noin 2-4 minuuttia kunnes kesäkurpitsavohveli on paistunut rapeaksi.
Voit paistaa esim. jauhelihaa, pekonia, broilerinsuikaleita, kalaa, tai vaikka härkistä näiden vohvelien kanssa tarjottavaksi tai nauttia niitä ihan sellaisenaan vaikka jogurtilla tai hillolla.
OMG mitä kuvia taas. Osaat kyllä niin hienosti vangita katseen näillä herkkuohjeillasi. Tulee aina nälkä, vaikka olisi juuri syönyt. Meillä on monesti ollut mielessä kesäkurpitsasta tehty pasta tai nuudelit. Jospa nyt vihdoin? Meillä ei tuota leikkuria ole, joten kiitos juustohöylävinkistä :)
VastaaPoistaHeissan Anni ja kaunis kiitos <3.
PoistaSuosittelen ihan tosissaan kokeilemaan, kesäkurpitsanuudelit maistuivat niiiiin herkullisilta eikä tuota peuran lihaa voi moittia :).
Ei olisi taas pitänyt lukea tätä postausta nälkäisenä, niin on hyvännäköistä ruokaa kuvissa.
VastaaPoistaEi kai tässä auta muu kuin lähteä ruokaa laittamaan.
Mukavaa keskiviikkoa Sari <3
Kiitos Outi :) ja mukavaa loppuviikkoa myös sinulle <3.
PoistaPitkään on pitänyt kokeilla kesäkurpitsan käyttöä nuudelin tai pastan sijaan. Näitä kuvia katsellessa päätin, että nyt tuo aikomus täytyy vihdoinkin toteuttaa. Näyttää herkulliselta.
VastaaPoistaHeissan Donna ja juu, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kesäkurpitsanuudeleita, kevyttä ja maistuvaa ruokaa niistä saa.
PoistaMukavaa loppuviikkoa sinulle <3.
Onpa herkullisen näköistä, täytyykin kaivaa oma spiraalileikkuri esiin!
VastaaPoistaKaunis kiitos Tuuli :) ja niin hyvää!
PoistaAivan mielettömät reseptit ja vatsakin kiittää, kun on kesäkurpitsaa, eikä pastaa. Nam, nämä lähtee talteen.
VastaaPoistaAurinkoista torstaita Sari <3
Kaunis kiitos Tiia, totta puhut näistä ei tule sellaista ähkyä loppupäiväksi.
PoistaAurinkoista loppuviikkoa myös sinulle <3.
Mielettömät reseptit, kiitos. Mä olen katsellut iloisena noita kesäkurpitsatarjouksia, mutta en vaan ole keksinyt mitä niitä valmistaa. Hyvä Saara <3<3!!
VastaaPoistaThis dish looks incredibly healthy and delicious! I would love to try and make this some time soon. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.
VastaaPoistaWorld of Animals