KESÄKURPITSANUUDELIT JA JAUHELIHAKASTIKE, TAVALLISTA PAREMPI ARKIRUOKA




Kesäkurpitsa talkoot jatkuu ja mikä ettei, sillä varsin edullisesti tätä kasvista saa nyt kaupasta (alle 80 senttiä kilo) ja moni korjaa tällä hetkellä omaa satoa talteen.


Hommasin viime vuonna kasvisten spiraalileikkurin ja se osoittautuikin päteväksi välineeksi. Kesäkurpitsa jos mikä on juuri se kasvis, mistä on helppo raastaa nuudeleita. Toki nuudelit voi tehdä veitsellä leikaten (ensin ohut leikkaus juustohöylällä pituussuuntaan ja sitten veitsellä nauhoiksi), mutta tämä leikkuri nopeuttaa työtä. Noita leikkureita löytyy edullisimmin tavarataloista.




Ihan pelkkää kasvisruokaa tästä ei tullut, meillä halutaan proteiinia mukaan. Joten pakkasesta otin peuran jauhelihaa sulamaan (voit korvata tämän joko hyvällä naudan jauhelihalla tai broilerin jauhelihalla). Loput tarvikkeet löytyvät melko varmasti keittiöstä kuin keittiöstä.





Ja nyt reseptin pariin J

KESÄKURPITSANUUDELEITA JAUHELIHASOOSSILLA

Raaka-aineet:

  • 2 isoa kesäkurpitsaa n. 800g
  • n. ½ kiloa jauhelihaa (peura, hirvi, nauta, broileri)
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ punainen paprika
  • 1 tlk tomaattimurskaa
  • ½ tl sambal oelak kastiketta tai pieni chilipalko tai 1/3 tl chilijauhetta
  • 1 liha/kanaliemi fondi kuutio
  • 3-4 rkl öljyä paistamiseen
  • 1,5 dl cheddar juustoa raastettuna
  • suolaa, pippuria, persiljaa silppuna
  • (estrella blue cheese dipmix, sattui niin sopivasti lojumaan työpöydällä, joten heitin senkin jauhelihan joukkoon, mutta ei mitenkään tarpeellinen)


OHJE:

Pese ja käsittele kesäkurpitsat joko leikkurilla tai juustohöylää ja veistä apuna käyttäen. Kun nuudelit ovat leikattu, niin laita ne puhtaan pyyheliinan päälle ja ripottele päälle hiukan suolaa. Jätä odottamaan.

Leikkaa sipuli ja valkosipulinkynnet silpuksi.

Leikkaa 1/2 paprika kuutioiksi.

Mittaa paistin pannulle 3 rkl öljyä ja kuullota sipuli ja valkosipulinkynsiä hetki (älä ruskista). Lisää jauheliha pannulle ja ruskista se kypsäksi.

Lisää seuraavaksi liha/kana fondi kuutio, sambal oelak-kastike tai chilijauhe, paprikakuutiot sekä tomaattimurska. Hauduta noin 15-20 minuuttia, liemi keittyy hiukan kasaan ja maut tiivistyy.

Maista soossia, ripottele pippuria ja suolaa tarpeen mukaan, jos käytät tuota blue cheese dipmixiä, niin lisää myös se tässä kohtaan. Laita kastike sivuun odottamaan.

Puristele pyyheliinalla olevia nuudeleita, näin saat ylimääräisen nesteen pois.

Mittaa paistinpannulle 1 rkl öljyä ja lisää kesäkurpitsanuudelit pannulle, paista muutama minuutti koko ajan sekoittaen, vähennä lämpö keskilämmölle ja kaada kastike päälle.

Ripottele päälle cheddar juustoraaste ja laita kansi pannun päälle. Hauduta pari minuuttia kunnes juustoraaste on sulanut. Ripottele päälle vielä persiljaa ja tarjoile esim. patongin kanssa.



Muita herkkuja kesäkurpitsasta:

Täältä löydät  14 muuta reseptiä KESÄKURPITSASTA 

Pakko jakaa vielä tämä kesäkurpitsavohveli resepti, sillä sitä on kysytty niin paljon :).




KESÄKURPITSA-PINAATTIVOHVELIT 6-8 kpl

Raaka-aineet:

  • 350 g kesäkurpitsaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 pieni sipuli silputtuna
  • (1/2 porkkana raasteena)
  • 2-3 kourallista tuoretta pinaattia silppuna
  • 2 kananmunaa
  • 100 g mozzarella juustoraastetta
  • 75 g parmesan juustoraastetta
  • ripaus mustapippuria
  • vuokasprayta tai juoksevaa margariinia


OHJE:

Raasta kesäkurpitsa, laita kulhoon ja lisää suola. Sekoita ja anna seistä noin 20 minuuttia.

Levitä puhdas keittiöliina työpöydälle ja ota kulhosta kouralla kesäkurpitsaraastetta, purista kädessä jo nestettä pois ja laita pyyhkeen päälle. Jatka kunnes kaikki raaste on liinan päällä. Kiedo pyyhe kiinni ja purista nyt loput nesteet. Laita kuivattu raaste kuivaan kulhoon.

Lisää joukkoon silputtu sipuli, silputut pinaatinlehdet, porkkanaraaste ja ripaus mustapippuria, sekoita.

Lisää sekä mozzarella että parmesan juustoraasteet, sekoita.

Riko lopuksi joukkoon kananmunat, sekoita hyvin.

Kuumenna vohvelirauta. Laita raudalle vuokasprayta tai juoksevaa margariinia

Ota kauhallinen kesäkurpitsamassaa ja laita vohveliraudalle. Paista noin  2-4 minuuttia kunnes kesäkurpitsavohveli on paistunut rapeaksi.


Voit paistaa esim. jauhelihaa, pekonia, broilerinsuikaleita, kalaa, tai vaikka härkistä näiden vohvelien kanssa tarjottavaksi tai nauttia niitä ihan sellaisenaan vaikka jogurtilla tai hillolla.

10 kommenttia:

  1. OMG mitä kuvia taas. Osaat kyllä niin hienosti vangita katseen näillä herkkuohjeillasi. Tulee aina nälkä, vaikka olisi juuri syönyt. Meillä on monesti ollut mielessä kesäkurpitsasta tehty pasta tai nuudelit. Jospa nyt vihdoin? Meillä ei tuota leikkuria ole, joten kiitos juustohöylävinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Anni ja kaunis kiitos <3.
      Suosittelen ihan tosissaan kokeilemaan, kesäkurpitsanuudelit maistuivat niiiiin herkullisilta eikä tuota peuran lihaa voi moittia :).

      Poista
  2. Ei olisi taas pitänyt lukea tätä postausta nälkäisenä, niin on hyvännäköistä ruokaa kuvissa.
    Ei kai tässä auta muu kuin lähteä ruokaa laittamaan.
    Mukavaa keskiviikkoa Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi :) ja mukavaa loppuviikkoa myös sinulle <3.

      Poista
  3. Pitkään on pitänyt kokeilla kesäkurpitsan käyttöä nuudelin tai pastan sijaan. Näitä kuvia katsellessa päätin, että nyt tuo aikomus täytyy vihdoinkin toteuttaa. Näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Donna ja juu, suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kesäkurpitsanuudeleita, kevyttä ja maistuvaa ruokaa niistä saa.
      Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3.

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköistä, täytyykin kaivaa oma spiraalileikkuri esiin!

    VastaaPoista
  5. Aivan mielettömät reseptit ja vatsakin kiittää, kun on kesäkurpitsaa, eikä pastaa. Nam, nämä lähtee talteen.

    Aurinkoista torstaita Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Tiia, totta puhut näistä ei tule sellaista ähkyä loppupäiväksi.
      Aurinkoista loppuviikkoa myös sinulle <3.

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä