Herkkuja viikon varrelta, suklaa fudgekakku sekä syreenihyytelö





Kerkesinpä tällä viikolla puuhastella jotain keittiössäkin normi aterioiden lisäksi. Kiirettä on pitänyt, sillä firma muutettiin uuteen osoitteeseen ja vielä jatkuvat ne jokapäiväiset käynnit sädehoitoklinikalla. Onneksi enää ensi viikko ja sitten olen saanut kaiken hoidon. Toivottavasti tämä vihulainen on tajunnut häipyä minusta eikä takaisin tartte tulla!

Helteet ovat jatkuneet, jee! Ja sen vuoksi on kaikkea ihanaa tarjolla  näin aikaisin luonnosta ja puutarhasta kerättäväksi.


Viikko sitten kiinnostuin Lumo lifestyle –blogin syreenisiirappi ohjeesta ja tottahan sitä piti kokeilla. Meidän pihalla kasvaa valkoinen syreeni ja naapurilla sininen vai olisiko hailakka liila, no joka tapauksessa niitä keräsin ja keittelin siirappia :D. Lopputulos oli kyllä kuitenkin ehkä ennemminkin hyytelöä, sillä ohjeesta poiketen käytin hillosokeria sen säilyvyyden vuoksi. Mutta juu kuitenkin ihana ja hienostunut siirappi/hyytelö siitä tuli, ensi vuonna täytyy tehdä enemmän.



Tuulin ohjeeseen pääset tästä.

Oman tein seuraavilla määrillä:

5 dl syreenin kukkia
3 dl hillosokeria
2,5 dl vettä
½ sitruunan mehu

Huuhtele kukat hyvin. Mittaa kattilaan kaikki aineet. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Siivilöi ja purkita puhtaisiin purkkeihin. Mausta tällä esimerkiksi jälkiruokia, viiliä, jogurttia, puuroa ja vaikka jädeä.



Ja koska mökille päästään tänä viikonloppuna niin pitihän sinnekin jotain herkkua leipoa. Meidän ihana naapuri on antanut vapaat kädet hänen kasvattamien raparperin hyödyntämiseen,  tottahan sen jälkiruuan pitää silloin raparperia sisältää.

Olen jo kauan halunnut kokeilla noita fudge (kermakaramelli) herkkuja ja siitä sain kimmokkeen tähän kakkuun. Kakun tekoon menee korkeintaan 15 minuuttia, joten ihanan vaivaton se on.

Melkoisen makea suklaakakku tästä tuli, oikea suklaahiiren herkkukakku, joten jo pieni pala riittää tyydyttämään makeanhimon.




SUKLAINEN FUDGEKAKKU RAPARPERILLA JA VADELMILLA

Raaka-aineet:

Pohja:

150 g Bastogne keksejä (14 kpl)
75 g sulatettua voita

Täyte:

200 g tummaa suklaata
100 g valkosuklaata
1 prk kondensoitua maitoa
2-3 raparperin vartta (ohuita varsia)
¼ dl vettä
1/2 dl sokeria raparperien keitin veteen
tuoreita vadelmia

Koristeluun:

pähkinöitä tai manteleita (itse käytin suolattuja manteleita, antoivat kivan kontrastin makealle)

OHJE:

Käytä 18 cm läpimitan irtopohjavuokaa ja leikkaa leivinpaperista sopiva pala pohjalle. Voit toki käyttää myös 20 cm vuokaa, kakusta tulee vain silloin matalampi.

Murskaa keksit ja sulata voi, yhdistä keskenään ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.

Leikkaa kaksi raparperin vartta tosi ohuiksi siivuiksi ja kolmannesta tee noin 3 cm pitkiä (nämä tulevat kakun pinnalle). Laita raparperit kattilaan, mittaa vesi ja sokeri ja keitä noin 3-4 minuuttia. Ota pidemmät palat talteen lautaselle ja laita loput valumaan siivilään.

Paloittele suklaat kulhoon ja sulata niitä mikroaaltouunissa noin 20 sekunnin jaksoissa aina välissä sekoittaen.

Kun suklaa on kokonaan sulanut, kaada joukkoon raparperit siivilästä sekä purkki kondensoitua maitoa. Sekoita hyvin.

Ota irtopohjavuoka jääkapista ja kaada täyte. Koristele kakun pinta vadelmilla ja lautasella olevilla raparperin paloilla. Laita kakku kylmään. Jos tarjoat kakkua hetimiten, niin noin pari tuntia riittää pakkasessa.

Kun laitat kakun tarjolle, murskaa vielä manteleita tai pähkinöitä päälle.


 Vaikka töitä tehtii kovasti mökillä, niin kerettiin me herkutellakin, kuvissa grillattua hummeria, voi nam!




11 kommenttia:

  1. Omnomnom....mitä herkkuja sinä olet taikonutkaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Marjo <3. No pakko myöntää, et melkoisia herkkupeppuja ollaan :D.

      Poista
  2. Kakkuohje napattu talteen. Näyttää kertakaikkisen hyvältä, nam!
    Ihanaa viikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi miten kiva kuulla Outi ja kakku tyydytti kyllä makean himon :).
      Mukavaa viikkoa myös sinulle Outi <3.

      Poista
  3. Voi mitä ihania herkkuja <3 Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina ja mitä parhainta viikonloppua myös sinulle <3.

      Poista
  4. Nyt on kyllä syntistä kakkua! Nam miten herkullista :) Ja ihanat syreeninkukat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah hah haa Anni, kakku oli kyllä melkoisen syntistä, sillä mun piti kyllä tulevia juhlia ajatellen laihduttaa ainakin 3 kiloo, mutta mutta.....
      Hyvää viikonloppua sinulle <3.

      Poista
    2. Ei kesällä voi laihduttaa ;) siksi menin alkukesästä naimisiinkin. Ettei tarvitse kärvistellä koko kesää, että mahtuu pukuun :D hihi

      Poista
  5. Oijoi mikä kakku ja nuo hummerit, aivan ihanat!

    Iloitsen täällä puolestasi, että hoidot ovat nyt ohi. Terveyttä ja pitkää ikää sekä suloisia kesäpäiviä sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli <3, hoidot totisesti ohi ja kesä alkakoon!
      PS. noi hummerit oli kyllä ihan taivaallisen hyviä, pakko saada pian uudelleen.

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo
Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä