Huh hellettä! Ei vaiskaan, ilmahan on kuin morsiain. Niin
kaunista ja lämmintä. Harvoin saa toukokuussa, ainakaan Suomessa, nauttia näin hyvistä
ilmoista.
Mutta kun on lämmintä, niin kovin raskas ruoka ei silloin
maistu.
Kuskussalaattia alkoi tehdä mieli, sehän on kesäruokaa
parhaimmillaan. Kuskus on karkeaksi jauhetusta viljasta tehty ruuan lisuke ja
valmistettu durumvehnästä.
Ihan perinteistä salaattia ei tästä minun versiosta tullut, sillä päätin kokeilla, miten kuskus taittuisi kakuksi ja mielessä siinsi
jo kesän tulevat kekkerit.
Melko kivan näköinen tästä salaattikakusta tuli, vai mitä
sinä tuumit. Ja mikä parasta, toteutus on erittäin helppo ja koristelun voi
jokainen päättää itse. Ja huom. kakku pysyy hyvin koossa myös leikkaamisen jälkeen.
KANA-KUSKUS KAKKU, JUHLAPÖYDÄN ERIKOINEN SALAATTI
Raaka-aineet:
- 250 g broilerin fileesuikaleita (naturel)
- ½ kesäkurpitsa
- 1 sipuli
- 1 paprika
- 1 rkl Curry Madras jauhetta tai jos kaihdat chilin makua niin vaihda Mango curry jauheeseen (Santa Maria)
- 1 tl valkosipulijauhetta (ei pakollinen)
- 2-3 rkl öljyä tai juoksevaa margariinia
Kuskusin keittäminen:
- 4 dl kuskusia (itse käytin Lidl:n)
- 4-4,5 dl vettä (riippuen paketissa löytyvästä ohjeesta)
- 1 kanaliemi fondi (knorr fond du chef chicken)
- 2 tl curry madras jauhetta tai curry mango jauhetta
Koristeluun ja lisukkeeksi
Kastikkeen voit valmistaa oheen crème fraichesta ja maustaa
sen vihreällä pestolla (itse tein näin) tai soseuttaa vaikka avokadon ranskankerman
joukkoon. Kastike antaa mehevyyttä kakulle.
Koristeluun limeä, sitruunaa, yrttejä ja eläviä kukkia.
OHJE:
Pese ja kuutioi kesäkurpitsa, paprika ja sipuli.
Kaada öljy/margariini paistinpannulle ja paista broilerin
fileesuikaleita reilu 5 minuuttia.
Lisää joukkoon kuutioidut vihannekset ja jatka paistamista
vielä toinen 5 minuuttia.
Sekoita joukkoon 1 rkl Curry Madras jauhetta sekä 1 tl
valkosipulijauhetta. Ota pannu hetkeksi sivuun.
Mittaa vesi kattilaan ja lisää kanafondi kuutio sekä 2 tl curry madras jauhetta. Keitä
kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja mittaa kuskus ryynit kattilaan. Anna
turvota muutaman minuutin.
Kun kuskus on turvonnut, kaada se paistinpannulle broilerin
ja vihanneksien sekaan ja paista vielä hetki niitä yhdessä (näin saat
ylimääräisen nesteen pois).
Ota esille irtopohjakakkuvuoka, läpimitta 18, laita se
tarjoiluastian päälle ilman pohjaa ja ala täyttämään vuokaa. Lusikoi ”kakkurenkaaseen”
täytettä vähän kerrallaan ja tiivistä sitä joka täytön yhteydessä joko
lusikalla tai lastalla.
Kun täyte on tiivistetty ja laitettu kokonaan vuokaan, ota kakkuvuoka pois. Tee kastike ja koristele kakku mieleiseksi.
Jos tarjoat kuskus kakkua vasta seuraavana päivänä,
anna sen olla vuoassa siihen asti ja säilytä jääkaapissa.
HERKULLISIA HETKIÄ NIIN ARKEEN KUIN JUHLAANKIN :)
Hyvältä näyttää Sari 💛Tuo on monen Lähi-idän alueen samantapaisen ruuan sukulainen, ja aina niin näyttävä💚
VastaaPoistaKiitos paljon Jael <3. Kuskus on kyllä hyvää ja helppoa tarjottavaa, usein sitä juhlissa tarjonnutkin ja sinulle varmasti ihan arkipäivää.
PoistaMukavaa viikonloppua sinulle :).
Kaunista ruokaa, todella kaunista. Minä tykkään cous-cousista ja anoppini tekeekin sitä ihan parhaiten maailmassa :)
VastaaPoistaLeppoisaa iltaa sinulle Sari <3
Kaunis kiitos Outi <3. Mä niin uskon, että sun anoppi on ihan maestro tuossa kuskus- asiassa, varmasti jo verenperintönä taito tullut.
PoistaMukavaa ja aurinkoista viikonloppua sinulle!
Voi miten hauska idea! Ja olet päässyt käyttämään jo syreeniäkin <3 Ihanuutta. Minulla huomenna syntymässä sireenikakkua!
VastaaPoistaHeissan Anni ja kiitos paljon. tästä tuli kyllä hyvänmakuinen ja ihan kivan näköinen. Sireenit on ihan parhautta tämän hetken koristeluun.
PoistaAurinkoista viikonloppua sinulle <3.