Voi mahtavuutta, eletään huhtikuun puoli
väliä ja kevät on ollut hiukan myöhässä, mutta nyt meitä hellitään oikein olan
takaa. Meteorologit lupasivat peräti 20 asteeseen nousevaa päivä lämpötilaa!
Niinpä suunnitelmissa on lähteä ulos
kävelemään ja puuhastelemaan pihamaalla. Tiedä vaikka innostuisi haravoimaan.
Sen jälkeen maistuu varmasti tämä kevään raikkain ja herkullisin hedelmäinen
kanasalaatti.
Hedelminä käytin tummia pieniä ja kivettömiä
viinirypäleitä sekä hunajamelonia. Lisäksi rapeata jääsalaattia, kotimaista
kurkkua ja mozzarellapalloja. Lisäsimpä vielä päälle hiukan parmesan
juustolastuja, mutta sen voi hyvin jättää pois.
Syödessä huomasin kaipaavani vielä jotain
rouskuvaa ja vaikka kuvissa niitä et näekään, niin lisääppä vielä joko siemeniä
tai pähkinöitä salaattiin. Se antaa juuri sen viimeistellyn makuelämyksen.
Kastikkeeksi sopii mainiosti yksinkertainen
jogurttikastike, joka tehdään joko turkkilaisesta tai kreikkalaisesta
jogurtista.
HERKULLINEN JA RAIKAS HEDELMÄ-KANASALAATTI
Raaka-aineet:
- 400 g broilerin fileepihviä
- 3 rkl öljyä paistamiseen
- 3 tl curry madras maustesekoitusta (ainakin Santa Marialta löytyy)
- 2 tl mango currya (esim. Santa Maria)
- ½ tl suolaa
- 2 kpl jääsalaattia tai muut rapeaa salaattia
- 1 pieni hunajameloni
- 1 pieni kurkku
- 200 g pieniä kivettömiä viinirypäleitä
- 1-2 pakettia mozzarellapalloja sekä halutessasi parmesan juustoa lastuina
- esim. kurpitsansiemeniä tai pistaasipähkinää
JOGURTTIKASTIKE
- 1 ½ dl turkkilaista jogurttia
- 10 oksaa ruohosipulia
- ½ sitruunan mehu
- ¼ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
OHJE:
Leikkaa broilerin fileepihvit annospaloiksi.
Mittaa öljy pannulle ja paista broilerin
paloja muutama minuutti.
Pienennä lämpöä ja lisää mausteet (curry
madras, mango curry ja suola) pannulle. Anna broilerin palojen paistua vielä noin 5 minuuttia, kunnes kana on
kypsää.
Tee seuraavaksi jogurttikastike .
Mittaa jogurtti astiaan, purista sekaan ½ sitruunan
mehu. Lisää sokeri ja suola ja leikkaa ruohosipulin varret silpuksi. Sekoita,
maista ja laita kylmään tekeytymään.
Huuhtele ja revi salaatti tarjoiluastiaan.
Leikkaa meloni puoliksi ja poista siemenet.
Koverra lusikalla reiluja paloja ja lisää salaatinlehtien päälle astiaan.
Huuhtele kurkku, tee haarukalla pituussuunnassa
viiltoja kurkun pintaan. Leikkaa kurkku siivuiksi ja lisää salaatin sekaan.
Pese rypäleet kuumalla vedellä hyvin ja lisää
salaattiin.
Sekoita salaattipohja ja lisää lopuksi
mozzarellapallot sekä paistetut ja jäähtyneet broilerin fileepalat. Rapeutta
lisäämään vielä pähkinöitä tai vaikka kurpitsansiemeniä ja koko komeus on
valmis.
IHANAA AURINKOISTA VIIKONLOPPUA!
Herkullista varmasti❤
VastaaPoistaOli kyllä ihanan maukas ja raikas salaatti. Kiitos Sirkku ja aurinkoa sunnuntaihin <3.
PoistaNyt on salaatti minun makuuni. Aivan ihanan näköistä ja varmasti kivan raikkaan makuistakin.
VastaaPoistaMukavaa viikonloppua Sari <3
Kiitos paljon Outi <3, tämä salaatti kyllä maistui kaikille. Aurinkoa sunnuntaihin!
PoistaIhanan näköistä ja kuulloista. <3 Mäkin söin eilen kanasalaattia jossa oli viinirypäleitä eli samiksia oltiin :D
VastaaPoistaHeissan Taru ihanainen, olipa sattuma, että syötiin samanlaista ruokaa :). Aurinkoa elämääsi Taru!
PoistaTätä kokkaan meille keventäjille viikonloppuna <3 Kiitos Sari. Hunajamelonit ovat niin hyviä juuri nyt. Oikein napsuu jo suussa :)
VastaaPoistaHeissan Anni :).... vai vielä keventää olisi sun tarkoitus, oot niin mallin mitoissa <3.
PoistaHunajameloni ja viinirypäleet hyviä myös omasta mielestä ja kesää kohden niitä löytyy yhdestä jos toisesta ateriasta :D.