Mikäs se mukavampi yllätys kuin huomata
kaupassa, että lempi broilerin palat ovat tarjouksessa ja tällä kertaa vielä varsinaisen
edulliseen hintaan. Saakohan mitään muuta lihaa 2,5 euron kilohintaa? Siis
ilman sitä punaista tarraa.
Koipinuijat ja koipireidet ovat muutenkin
kiva ruoka, sillä silloin saa syödä sormin. Minussa elää ilmeisesti vielä pieni
luolamies J.
Näin appelsiini aikaan niitä tulee käytettyä
myös ruoanlaitossa. Broileri ja sitrushedelmät muodostavatkin hyvän makuparin.
Siihen kun lisätään vielä rosmariinia ja smetanaa, niin a vot! ruuasta ei voi
tulla muuta kuin herkullista.
APPELSIINI-ROSMARIINI NUIJAT SMETANASSA
Raaka-aineet:
- reilu kilo broilerin koipinuijia
- suolaa, mangocurrya, garam masalaa
- 2 appelsiinia
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipuoinkynttä
- 2,5- 3 dl vettä
- 1 kanafondikuutio
- 2 dl smetanaa
- 2-3 oksaa rosmariinia
- öljyä/voita paistamiseen
Ohje:
Ota broilerin koipinuijat huoneenlämpöön ja
mausta niitä suolalla, mangocurrylla ja garam masalalla.
Kuori ja pilko sipuli sekä kynnet.
Pese hyvin appelsiinit . Leikkaa toisesta
appelsiinista kuorta lastuina ja lopuksi purista siitä mehu. Viipaloi toinen
appelsiini .
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.
Lämmitä vesi ja liuota siihen
kanafondikuutio ja lisää joukkoon appelsiinin mehu sekä smetana.
Laita öljyä paistinpannulle ja paista
koipinuijia noin 2 minuuttia/puoli, siirrä uunivuokaan.
Kuullota sipulit pannulla ja lisää vuokaan.
Laita appelsiinit kuoret sekä viipaleet
vuokaan ja kaada liemi päälle.
Lisää lopuksi rosmariinin oksia.
Laita vuoka uuniin noin 45 min – 60 min.
Sekoita välillä, laita folio päälle tarvittaessa.
Nauti koipinuijat esimerkiksi salaatilla,
kuskusilla tai riisillä. MUISTA PATONKI
TAI MUU VAALEA LEIPÄ, sillä liemi on herkullista dipattavaa.
Mmm, nam💛 Helppoa ja herkullista.
VastaaPoistaEilen tein maidossa ja sitruunassa haudutettua kanapoikaa padassa. Kuulostaa oudolta, mutta lopputulos oli herkullinen.
Taas jotain uutta minulle, maidossa en ole hauduttanut kuin jänistä, varmasti hyvää :).
PoistaMä niin rakastan kaikkea missä on smetanaa ja sormiruokaa, mitä saa syödä rouheasti ja hyvässä seurassa. Näyttää just mun lempparilta!
VastaaPoistaOlen siis kohdannut sielun siskoni, mitä tulee herkutteluun :).
PoistaSormiruoka on ihan parasta. Meillähän aika paljon syödäänkin käsin, johtuen tuosta miehen kotimaasta. Broileriruoat on koko perheen herkkua ja kyllä tällainen ruoka varmasti täälläkin tekisi kauppansa. Herkullisen näköistä. Ihanaa sunnuntai-iltaa Sari <3
VastaaPoistaTodellakin Outi, teillä nautitaan siis päivittäin syömisen vapaudesta. Muksaa uutta viikko Outi <3.
PoistaJumalainen pata, taidan soveltaa tätä kastikepohjaa mm. linsseille, joita kokkausvuorossa seuraavaksi! Rakastan yli kaiken ruokia, jotka maustettu ja pehmennetty smetanalla =)
VastaaPoistaTotta, smetana saa ruoasta kuin ruoasta monin verroin parempaa!
PoistaOi nam. Kuulostaa ja näyttää niin herkulliselta. Aivan ihania kuvia taas muuten <3
VastaaPoistaKiitos paljon Tiina <3... ruoka maistui kyllä kaikille ja liemikin lusikoitiin viimeiseen pisaraan :)
PoistaTässä on ihan parhaat ainekset, joten ei voi olla kuin järisyttävän hyvää ja aivan ihanan näköistäkin :) Ihania kuvia!
VastaaPoistaKiitos paljon Johanna ja juu smetanalla varsinkaan ei voi mennä pieleen :)
PoistaIhana saada ideaa koipinuijien käyttöön. Meillä niitä aina välillä ostellaan, mutta yleensä paahdetaan vain sellaisenaan. Tämä vaikuttaa oikein makoisalta reseptiltä ja muistan etsiä tämän käsiini seuraavalla kerralla, kun on koipinuijia tarjolla. Jo ainesosalistan alku saa veden kielelle :)
VastaaPoistaKiitos ja mukava kuulla, että resepti herätti mielenkiintosi. Aurinkoista loppuviikkoa sinulle Taru <3.
PoistaAppelsiini sopii kyllä broilerin kanssa hurjan hyvin. Minä olen tykästynyt yhdistämään siihen vielä (laadukkaita!) vihreitä oliiveja, jolloin makuun tulee lisää syvyyttä. Sama toki hoituu tuolla rosmariinilla, mutta se ei jotenkin ole minun lempparini ollenkaan...
VastaaPoistaHeissan Minna ja juu mullakin blogissa samanlainen ohje, jossa olen käyttänyt sitruunaa ja oliiveja, tosi hyvän makuisia tulee niinkin, tämä ohje on smetanalla ja se lisää pehmeyttä. Iloa päiviisi <3.
Poista