Ollaan me kans pariskunta, hah hah haa. Jos
en minä päätä kevyemmästä syötävästä, niin se on talon isäntä, joka julistaa
sitä vieraillekin, kuinka pitää alkaa syödä kevyemmin ja enemmän vihanneksia.
Tapani mukaan kysyn aamulla, mikä maistuisi,
no vastaus on melkein aina sama, kinkkukiusausta tai lihaperunasosevuokaa, HÄH!
Missä ne suuret puheet ja päätökset kasvisten
lisäämisestä?
Viime viikonlopun paljukuvat mielessäni,
pidin pääni ja marssin kaupan heviosastolle. Tarkoitus oli ostaa
myskikurpitsaa, mutta eipä löytynyt valikoimista, joten nappasin sitten kukkakaalin mukaan. Eikös
se ole melkein sama J.
Arki-iltaisin keitot ovat mukavan nopeita ja
pienitöisiä, mutta perus kasvissosekeitot tulee jo korvista ulos. Niinpä lähdin
hiukan fiilistelemään tässä keitossa päärynöiden kanssa (niiden sesonki on
parhaillaan).
Ihana sekä pehmeän täyteläinen tästä keitosta
sitten tulikin ja mielellään se isäntäkin sitä suuhunsa lusikoi. Oltiin tyytyväisiä kummatkin, vaikka vielä olisi vähän petrattavaa,
nimittäin tuo juuston syönti pitäisi puolittaa.
KUKKAKAALI-PÄÄRYNÄSOSEKEITTO
Raaka-aineet:
- noin kilo kukkakaalia
- 2 päärynää
- 1-2 valkosipulia
- 6 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2.5 dl kaurakermaa
- ½-1 tl suolaa
- ½ tl inkivääriä jauheena
- ½ tl kurkumaa
- 1 rkl kuivattua ruohosipulia
- 100 g aurajuustoa
- pippuria myllystä maun mukaan
Halutessasi keittoannoksen päälle:
- pekan- tai saksanpähkinöitä rouheena
- 2 päärynää kuivattuina siivuina
OHJE:
Pilko kukkakaali pienemmäksi kattilaan.
Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.
Lisää inkivääri, kurkuma ja silputut valkosipulinkynnet.
Keitä noin 8 minuuttia.
Kuori, poista siemenkota ja pilko päärynät.
Lisää keittoon ja keitä vielä noin 5 minuuttia.
Soseuta keitto tehosekoittimessa tai
sauvasekoittimella.
Laita keitto takaisin liedelle ja sekoita
joukkoon kaurakerma, aurajuusto muruina sekä ruohosipuli. Anna kiehua
hiljalleen niin kauan, että juusto sulaa.
Maista ja lisää sopiva määrä suolaa ja
pippuria myllystä.
Annokseen voit lisätä pekan- tai
saksanpähkinärouhetta.
Jos haluat koristella keiton kuivatuilla
päärynäsiivuilla tee seuraavasti:
Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 150-160
astetta.
Siivuta mandoliinilla pestyt päärynät (älä kuori) ohuiksi
lastuiksi ja aseta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa noin 5
minuuttia. Ota pois uunista ja laita talouspaperin päälle odottamaan. Muista
kurkata uuniin, sillä ohuet siivut palavat herkästi.
Herkän kaunis annos! Kaurakerma on minulle uusi tuttavuus. Kestääkö se keittämistä?
VastaaPoistaHeissan ja kiitos <3. Kaurakermaa voit käyttää siinä missä ruoka/kuohukermaakin, käytän paljon kasvisruokien teossa eikä se edes maistu sen kummemmalta kuin tavallinenkaan.
PoistaNiin kauniit kuvat taas <3 Päärynää ja kukkakaalia ei kyllä itselle olisi tullut mieleen yhdistää keitoksi ja tiedät kyllä, ettei täälläkään ihan mielikuvituksettumia olla :D Mahtava idea. Tämähän pitää itsekin maistaa <3
VastaaPoistaKaunis kiitos ihanainen ja juu suosittelen tuli melkoisen maukas kombo ja ainahan se pikku aurajuustolisä tekee myös tehtävänsä :).
PoistaKuulostaa kyllä hyvältä. Tykkään kovasti päärynöistä ja siksipä laitankin tämän reseptin talteen.
VastaaPoistaIhanaa tiistaita Sari <3
Hei Outi ja kiitos paljon. Päärynät on yksi minunkin suosikki hedelmä ja niistä on niin moneksi. Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3.
PoistaNyt kuulostaa ihanalta! Tämä tulee meille testiin vielä tällä viikolla. Päärynää en olisi hoksannut itse yhdistää kukkikseen mutta nyt kun sanoit niin ovat varmasti toimiva makupari.
VastaaPoistaHeissan Anu ja voi miten kiva kuulla, että resepti menee myös teillä kokeiluun. Kiitos paljon ja mukavaa loppuviikkoa <3.
PoistaOi, nami! Nuo kuivatut päärynälastut ovat muuten aivan ihanan näköisiä :)
VastaaPoistaKiitos Juulia <3 ja juu, lastuissa on jotain maagista :).
PoistaIhanan pehmeää kukkakaalikeittoa olen joskus tehnyt, mutta enpäs ole tajunnut lisätä mukaan päärynää! Todella kauniit kuvatkin :)
VastaaPoistaKaunis kiitos Sirkku <3 ja mukavaa viikonloppua :)
PoistaKukkakaali ja päärynä kuulostaa mielenkiintoiselta kombolta! Kuivatut päärynät on tosi kauniit, pakko kokeilla itsekin.
VastaaPoistaHei Minna, kukkis ja päärynä sopivat täydellisesti yhteen ja siihen vielä aurajuustoa niin a vot! ruoka maistui täydelliseltä. Kiitos kaunis sinulle ja mukavaa viikonlopun jatkoa <3.
PoistaOnpa hauska yhdistelmä, vesi ihan herahti kielelle!
VastaaPoistaKiva kuulla Peggy ja mukavaa sunnuntaipäivän jatkoa sinulle!
PoistaAurajuusto ja päärynä on tuttu makupari, mutta päärynä keitossa on hauska uusi idea. Omenaa ja maa-artisokkaa olen yhdistänyt itse keitoksi.
VastaaPoistaJoo, varmasti hyvää omena ja maa-artisokkakin, nam. Mukavaa sunnuntaita sinulle!
VastaaPoista