Vähähiilihydraattinen kesäkurpitsaspagetti juusto-pepperonikastikkeella



Kaunis ja lämmin kesäilta, joten tänään syötiin terassilla ja nautittiin illan viimeisistä auringonsäteistä töiden jälkeen.

Sain muutama viikko sitten kokeiltavaksi todella kätevän vihannesleikkurin, jolla tekee helposti vihanneksista spagettia. Voimia tähän spiraalileikkuriin ei tarvita eikä se vie liioin tilaa kaapista, mahtuu hyvin kauhojen kanssa samaan laatikkoon.



Koska lempivihannekseni näin kesäisin on kesäkurpitsa (sitä on varmaan joka ruoassa) niin siitä valmistui tämän iltainen ateria.

Löysin kaupasta uutta Tammisen ilmakuivattua pepperonia, olipa se maukasta, mutta voit toki käyttää jotain muuta tai vaihtaa sen vaikka salamiin.


Ateriasta tuli ihan huikean hyvää ja vain vaivoin pystyin lopettamaan syömisen.



KESÄKURPITSASPAGETTIA JA JUUSTO-PEPPERONIKASTIKE (4:lle)


Raaka-aineet:

2 isoa kesäkurpitsaa (n. 650g)

Kastike:

  • 4 dl juustokermaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • ½ aurajuusto palasta (n. 85g)
  • 100 g pepperoni makkarasiivuja (Tamminen ilmakuivattu)
  • (raastettua parmesani tai pecorino juustoa)


OHJE:

Pese ja kuivaa kesäkurpitsat.

Raasta kesäkurpitsa keittiöliinan päälle ja ripottele hiukan suolaa, että ylimääräinen vesi irtoaa spagettinauhoista (anna olla noin 15 minuuttia), purista nauhoja hiukan.

Kaada juustokerma kattilaan ja raasta sekaan valkosipulinkynnet.

Suikaloi pepperonisiivuja pienemmäksi ja lisää kattilaan yhdessä murennetun aurajuuston kera. 

Kuumenna kastike ja anna kiehua noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, niin että juusto on kokonaan sulanut. 

Itse en kaivannut suolaa tai pippuria, koska raaka-aineista tuli riittävät mausteet. Toki yrttejä esim. ruohosipulia tai persiljaa voit laittaa sekaan.


Voit tarjota kesäkurpitsaspagettia kylmänä tai lämmittää sitä tilkassa öljyä pannulla.

Sekoita juusto-pepperonikastike kesäkurpitsaspagettiin ja laita halutessasi päälle parmesan tai pecorino juustoa raasteena.

Hyvää ruokahalua!

Jos haluat tutustua tarkemmin käyttämääni HAND-HELD SPIRALIZER vihannesleikkuriin, niin löydät sen helposti täältä.





Seuraavaksi taidan kokeilla bataatin ja porkkanan raastamista tällä. Kiitos Kitchentimelle.

2 kommenttia:

  1. Aika magee leikkuri. Meillä varmaan tehtäisiin heti kierteitä bataatista ja perunasta.
    Herkullisen näköinen annos sinulla, en yhtään ihmettele, että syömisen lopettaminen on ollut vaikeaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi, leikkuri on kyllä niin mun tämän hetken suosikki, olin jo puoli vuotta siitä haaveillutkin. Tuolla leikkurilla on nyt kiva odotella tämän vuoden satoa ja miettiä mitä kaikkea sillä tekisi. Mukavaa tiistai-iltaa sinulle :)

      Poista

seuraa blogit.fi

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

Pinterest

Herkkusuu.fi - Parhaat ruokablogit

Follow by Email

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

aamiainen aamupala aasialainen alkuruoka aurajuusto basilika broileri broilerin jauheliha Crock-Pot fetajuusto fish&chips friteeraustaikina frittimuikku glaseerattu gluteeniton gluteeniton leipä grillattu grillaus hampurilaiset hedelmä helppo helppo ja nopea hunaja härkis illallinen iltapala intialainen kanaruoka intialainen lohicurry italialaiset lihapullat itsetehty juusto jauheliharuoka juhlaruoka juhlat. suolainen leivonnainen juusto juustokastike juustoraaste jälkiruoka jättikatkaravunpyrstö kaaliruoka kakku kala kala-ateria kala-ateria- lohi kalakastike kalakeitto kalapihvit kalapuikko kalaruoka kalkkuna kampelafile kana-ateria kana-ateria. broilerin siivet ja nuijapalat kanaruoka kasvisruoka katkarapu kebabvartaat keitetyt lihapullat keitot keittoruoka keksi kesäkurpitsa kesäkurpitsa gazpacho kesäkurpitsa-pinaattivohveli kesäkurpitsacannellonit kevyttä kirjolohi kookosmaito kukkakaali kylmäsavulohi kylmäsavulohikakku lampaankääpä leipätikut leivonta lihapata lihaperunavuoka lihapullat liharuoka lime lisuke lohifilee lohikeitto lohinuget lohipasta lohitartar lohitortilla lounas makea leivonnainen mandariinikeksi mantelinen suklaabanaanivohveli marinoidut päärynät marinoidut silakkafileet marinoitua punasipulia marja-aronia mozzarella opas tasapainoiseen ja pysyvään ruokavalioon paprika patonki pekoni peruna peura peuralihapullat peuran jauheliha peuran jauhelihapihvit peuran sisäpaisti peuranliha kääryleet peuranlihapullat peuranpaisti piirakka pimientos de padron. täytetyt pikkupaprikat possu possun ribsit possun sisäfile puikulaperuna pulla pullakakku purjo pääruoka reseptit riista teriyaki tuorejuusto vähähiilihydraattinen

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä