HAUKIFILETTÄ LIME-KOOKOSKERMASSA



Kaupunkimme paras kalatiski löytyy K-Supermarket Pajalasta. En tiedä johtuuko se kauppiaan intohimosta tarjota asiakkailleen tuoretta ja valikoimaltaan laajaa kalatiskiä vai onko kalaosaston hoitaja omistautunut työlleen ihan tosissaan. Mene tiedä, mutta en ole vielä koskaan pettynyt, enkä valita!







Meillä tuota kalapäivää vietetään vähintään kerran viikossa ja osoite on aina sama. Maanantaiaamuna tiskiltä tarttui mukaan reilu puolitoista kiloinen hauki. Pidämme järvikaloista ja vaikka hauki mielletään kovin ruotoiseksi, niin pikku putsaamisella sen voi nauttia yhtä hyvin fileenä. Hintaa kalalla oli vain 5,95/kilo ja samaan hintaan sen sai fileroituna ja nahattomana.

Opiskeluaikoina hauki taisi olla ainoa kala mitä syötiin, varaa silloin ei ollut ostaa kalaa, vaan senaikainen poikaystäväni kävi ne pöytään kalastamassa. Aika usein se päätyi fileenä uunipellille suolan, pippurin ja juustoraasteen kera. Eipä ole tullut sitä noin valmistettua enää vuosikymmeniin, pitäisiköhän kokeilla J.







Tällä kertaa kuitenkin isommat ruodot nypittyäni, haukifileet saivat aasialaiset maut pintaansa. Pitihän sitä päästä kokeilemaan kyläpäiviltä löytämääni vietnamilaista korianteria. Aika jännä uusi yrtti tämä itselleni oli. Lehdet eroavat kokonaan tutusta korianterista ja jälkimaku on pippurimainen. Tuo yrtti lämmetessään kuitenkin muistutti sitä tavallista.




Ihan pienten lasten ruokaa hauki ei ehkä kuitenkaan fileenä ole, sillä niitä ruotoja väkisinkin jää vielä putsaamisenkin jälkeen, mutta hyvää kalaa, jota valmistetaan ihan liian vähän tänä päivänä.


HAUKIFILETTÄ LIME-KOOKOSKERMASSA



Raaka-aineet:

  • n. 1 kg haukifilettä nahattomana
  • suolaa ja pippuria
  • öljyä vuoan voiteluun
  • 1 tlk kookoskermaa (hyvää kermaista ilman vettä)
  • 2 limeä
  • 1-2 uutta sipulia varsineen
  • korianterin lehtiä


OHJE:

Kokeile haukifileen pintaa ja nypi pois kaikki (isoimmat) kädellä tuntuvat ruodot.

Voitele uunivuoka ja leikkaa haukifileet sopiviksi annospaloiksi.

Mausta kalan palat reilusti suolalla ja pippurilla kummaltakin puolelta ja aseta ne vuokaan.

Pese hyvin limet ja raasta toisen kuori kalan palojen päälle.

Leikkaa uudet sipulit varsineen siivuiksi ja ripottele nekin vuokaan.

Purista raastetun limen mehu kookoskerman joukkoon.

Leikkaa toinen lime siivuiksi ja asettele haukipalojen päälle, lisää samalla korianterin lehtiä.

Kaada lopuksi limellä maustettu kookoskerma kalan palojen päälle ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi.




Nauti uusien perunoiden kera.

9 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Heissan ja juu kyllä hauki on hyvä ruokakala, tulehan maistiaisille :)

      Poista
  2. Siis apua ja hyvät hyssykät miten herkullisen näköistä. Näytän tämän ukkelillekin <3 Ihanaa viikon jatkoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Tiia ja toden totta meillä mies kehaisi vielä seuraavanakin päivänä, miten hyvälle voi hauki maistua ja ihan parasta varmaan jos sen itse saisi onkeensa :). Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  3. Tämä kuulostaa juurikin ihanan kepeältä kesäruoalta. Mies tuossa kuolaa vieressä, minä kun olen kala-allergisena vähän huono näitä kalaruokia laittamaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ja sitäpä juuri kevyttä kesäruokaa, harmitus tuo sinun allergiasi, se on sitten nou nou kala sulle :(. Mukavaa ja aurinkoista loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  4. Nam,varmaankin tosi hyvää.Rakastan tuoretta kalaa,mutta täällä se on aika tyyristä,Välimeri niin liikalastettu,eikä tuon sun hauen hinnalla kyllä taida täällä löytää tuoretta 🐟🐟Tuossa sun kalaruuassa on just sellaisia aineksia mistä pidän paljonkin.Ihanaa viikonloppua Sari💙🌸🌺🌼☀️

    VastaaPoista
  5. Nam,varmaankin tosi hyvää.Rakastan tuoretta kalaa,mutta täällä se on aika tyyristä,Välimeri niin liikalastettu,eikä tuon sun hauen hinnalla kyllä taida täällä löytää tuoretta 🐟🐟Tuossa sun kalaruuassa on just sellaisia aineksia mistä pidän paljonkin.Ihanaa viikonloppua Sari💙🌸🌺🌼☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin taitaa olla, että kala on kallista teillä, mutta niin kertoo sisko sen olevan myös Hollannissa. Lohen hinta on kivunnut myös täällä suomessa korkealle, norjalaiset pitää hinnat korkeina, onneksi joskus tuota kalaa saa edullisti vielä kaupasta ja ainahan voi mennä itse ongelle. Voi hyvin ystäväiseni <3

      Poista

Seuraa myös intagramissa

mukana

Mukana

mukana

mukana
Keski-Uudenmaan blogit Kublo

resepti arkisto

Sisällön tarjoaa Blogger.

Hae reseptejä

Hae tästä blogista

tykkää myös Facebookissa

liity blogini lukijaksi tästä