Hip hurraa, aivan mahtavaa, se on perjantai ja vieläpä
aurinkoinen sellainen. Ulkona on niin kaunista ja ympärillä puhdasta uutta
lunta, tosin pakkasta on mulle vähän liikaa (-13*).
Hip hurraa
muutenkin. Olen niin iloinen, kun aloitin tämän tehostartin, sillä olen jo nyt
(vaikka aikaa kulunut vain 2 viikkoa) niin eri ihminen. Mä jaksan enemmän, olen
kiinnostunut ja jopa innostunut. Se on paljon se!
Painoa on pudonnut peräti 4,2 kiloa (toivottavasti jo
pieni osa siitä on rasvamakkaroitani), aika huimaa, vai mitä? Olen kyllä
pitänyt tiukkaa linjaa ja noudattanut tämän pari viikkoisen aikana
tunnollisesti ohjeita.
Liikuntaa en ole vielä lisännyt, vaikkakin nyt tulevana
sunnuntaina on tarkoitus mennä elämäni ensimmäiselle Fascial Method tunnille, jännää.
Jatkoa tähän (toivottavasti) pysyvään elämänmuutokseen
tulen jatkamaan ihan taatusti, sen olen luvannut pyhästi itselleni ja nyt
teille. Toukokuussa toivottavasti tapaan peilin edessä onnellisen, terveen ja
solakamman itseni.
Ajattelin ensin noudattaa 5/2 dieettiä, mutta nuo kaksi
paastopäivää ovat kyllä melkoisen rankkoja (vain 500 kcal/päivä), joten
luulenpa, että jatkan näillä ohjeilla mitä olen nytkin noudattanut, tosin
hiilareita pitää alkaa lisäämään ruokavalioon (oikeesti ainut asia mitä olen
kaivannut, on pasta).
Toivottavasti sinä ihana lukijani ja tukijani olet saanut näistä kahdesta viikosta myös
itsellesi energiaa sekä iloa ja ennen kaikkea terveellisemmän tavan syödä. Ja
mikä parasta, ei tarvitse puputtaa pelkkää
salaattia/tonnikalaa/raejuustoa/rahkaa, sillä vaihtoehtoja hyvin syömiselle on
paljon. Varmasti tulen jatkossa laittamaan lisää reseptejä blogiin, joten
tervetuloa katsomaan ja kommentoimaan.
Viikonlopun reseptit on tehty vähän sillä silmällä, että
palkitaan itsemme. Olemme sen ansainneet! Kuitenkin kalorimäärät ovat edelleen
annetuissa rajoissa. Sunnuntai-aamun kauravohvelit voit paistaa myös
lettupannulla (tosin silloin joutuu käyttämään paistorasvaa, mutta muista siinäkin
kohtuus). Lauantai-illan pähkinäiset
kanavartaat voit paistaa kaikki kerralla ja syödä kylmänä seuraavana päivänä
tai jätä marinadiin jääkaappiin ja grillaa loput vasta sunnuntaina.
Ja nyt resepteihin:
PÄIVÄ 6
A: Auringonnousu smoothie (ohje edelliseltä viikolta)
2 ½ dl
mantelimaitoa, noin 3 dl jäisiä mansikoita, 1 banaani (pieni), n. 200g
cantaloupemelonia (punnittu ilman kuoria ja siemeniä), ½-1 dl vettä, 2 rkl
neitsytöljyä.
Kaada
mantelimaito sekä jäiset mansikat smoothiekoneeseen (kannattaa käyttää
jäämurskaohjelmaa jos löytyy) ja soseuta. Lisää sitten pieni banaani sekä
meloni ja öljy. Soseuta ja lisää kylmää vettä tarpeen mukaan.
L: Savukalasalaatti 2:lle (ohje edelliseltä illalta)
300g savukalaa, lehtisalaattia
(reilu puolikerää), pätkä kurkkua, 1 pieni porkkana, 2 tomaattia/10
kirsikkatomaattia, 1 avokado, 2 keitettyä kananmunaa, 1 dl raejuustoa, 1/2 dl
karpaloita/puolukkaa, yrttejä (esim, persilja, tilli, basilika).
Revi salaatti, pilko kurkku,
tomaatti, avokado lisää salaattin, kuori porkkana ja vedä kuorimaveitsellä
siitä lastuja. Pieni kananmunat kahteen osaan, lisää raejuusto ja karpalot.
Valmista kastike.
Kastike: 3 rkl
neitsytoliiviöljyä, 1 tl hunajaa, 1/2 sitruunan mehu, ripaus pippuria ja suolaa
V: hedelmä
P:
Grillattuja pähkinäkanavartaita (4
annosta), vihreää salaattia ja keitettyä parsaa
800g broilerin ohutleikkeitä, 8 varrasta tai bambutikkua (muista laittaa likoamaan väh. 15 minuutiksi)
Marinadi: 2 rkl soijakastiketta , 1
rkl öljyä, 1 valkosipulinkynsi, ½ tl
kurkumaa
Sekoita kaikki aineet keskenään,
leikkaa broilerin ohutleikkeet pituussuunnassa kolmeen osaan ja laitat kanat
marinoitumaan vähintään ½ tunniksi.
Tee sillä välin pähkinäkastike.
Pähkinäkastike: 1,5 dl Estrella
roasted peanut, huom eivät sisällä suolaa!, 1 valkosipulinkynsi, ½ sitruunan
mehu, ½ dl hyvää öljyä (esim neitsyoliiviöljy), ½ dl vettä, ½ tl suolaa ja
ripaus chiliä.
Laita kaikki aineet
tehosekoittimeen ja soseeksi. Kastike säilyy kylmässä noin viikon.
Aseta uunin lämpötilaksi 220 ja
käännä grillivastuksille.
Pujota 3 leikattua broilerin palaa
yhteen tikkuun ja laita tikut uunipellille leivinpaperin päälle. Kun vartaat on
valmiit, grillaa vartaita ensin 10 minuuttia, ota pois uunista ja käännä ja
jatka paistamista vielä noin 8 minuuttia.
Tarjoa vartaat (2 varrasta/annos) vihreällä
salaatilla, parsakaalilla ja pähkinäkastikkeen kera.
I: Kainuun juustoleipää (noin 80g
/annos) ja tuoreista luumuista keitettyä hilloa
Luumuhillo: 7-8 luumua, 1 rkl ruokosokeria (tai hunajaa) ½
dl vettä
Pese luumut, puolita ja poista
kivet. Laita puolikkaat kattilaan, lisää vesi sekä ruokosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Leikkaa pala juustoa lautaselle tai
ota vaikka tähtimuotilla palat lautaselle (saa vähän silmän iloakin) ja lisää
päälle 2 rkl luumuhilloa. Juustoleipää voit toki hiukan lämmittää pannulla ja
jos luumuhillo ei kiinnosta ja sulla on pakkasessa lakkoja, niin syö sitten
niillä.
PÄIVÄ 7
A: Kauravohvelit, rahkavaahto
ja marjoja
2 banaania, 2 dl kaurahiutaleita, 2
tl leivinjauhetta, 1 dl kauramaitoa/soija/tavallista sekä 2 kananmunaa
Laita banaani, kaurahiutaleet,
leivinjauhe sekä maito tehosekoittimeen, aja soseeksi ja lisää lopuksi
kananmunat ja sekoita vielä massaa.
Rahkavaahto: 1,5 dl maitorahkaa,
tilkka kauramaitoa (mikä vaan käy)
ohentaaksesi rahkaa, 1-1,5 tl hunajaa
Kuumenna vohvelirauta ja paista
vohvelit (käytä tarvittaessa rasvaa, itse en tarvinnut). Jos et omista rautaa
paista lettupannulla.
Tarjoa rahkavaahdon ja marjojen
kera.
L:
Grillatuja pähkinäkanavartaita ja vihersalaattia (ohje edelliseltä
päivältä)
V:
manteleita/pähkinöitä
P: Tomaatti-paprikakeitto (4 annosta) ja raejuustoa
1 tlk (400g) kuorittuja tomaatteja,
1 tlk (500g) paseerattua tomaattia YRTTI, 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä, 1 punainen paprika, 1 kanafondi, 1,5 rkl
öljyä, ¼ tl sokeria, mustapippuria myllystä, 0,4 dl vettä
Silppua sipuli sekä
valkosipulinkynnet. Mittaan kattilaan 1,5 rkl öljyä ja kuullota sipuleita
muutama minuutti. Pese paprika ja leikkaa pieneksi, laita sipuleiden sekaan ja
jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
Kaada kummatkin tölkit (kuorittu
tomaatti sekä paseerattu tomaatti yrtti) kattilaan ja lisää vielä 4 dl vettä ja
kanafondi sekä ¼ tl sokeria ja hiukan mustapippuria myllystä. Anna keiton
hiljalleen kiehua 15 minuuttia. Soseuta
ja tarjoa raejuuston kera. Voit lisätä päälle vielä 1 tl neitsytoliiviöljyä.
I: hedelmä
HYVÄÄ VIIKONLOPPUA JA ENERGISTÄ TALVEN JATKOA SINULLE <3
JA KIITOS ROHKAISEVISTA JA KANNUSTAVISTA PALAUTTEISTA! NIITÄ ON KIVA SAADA AINA LISÄÄ <3