Viime viikonloppu meni kyllä täysin työn touhussa.
Onneksi rakas sisko oli minua jeesaamassa, sillä terassin lasienpesu on
työlästä tällaiselle puolitoistametriselle. Hyvää jumppaa sinänsä, jos kunto
riittää kiivetä ylös-alas monta kertaa yhtä ruutua kohti, huh huh. Mutta kyllä lopputulos korvasi kaiken <3.
No pitihän sitä sitten sunnuntaina siskoa hemmotella
tällä herkullisella parsa-annoksella.
Olin nähnyt Jamie Oliverin valmistavan teeveessä teemalla
”nopeat ateriat” kyseisen aterian ja pikku muutoksilla tästä tuli ihan huikean
hyvää.
Tästä parsa-annoksesta olisi vaikka mihin juhlapöytään
niin alkuruuaksi kuin pääateriaksi, joten otappa tästä vinkki pääsiäispöytään.
PAISTETTUA PARSAA RUOHOSIPULI-GNOCCHIEN KERA
Gnocchit:
- 2-3 jauhoista perunaa (noin 400g)
- 4 rkl venhäjauhoja
- 1 rkl voita
- 3 rkl ruohosipulia
- suolaa, pippuria
- vettä keittämiseen
Pese ja keitä perunat kypsiksi. Kuori heti, kun kädet
antavat periksi. Soseuta nuijalla. Lisää 1 rkl voita, 3 rkl ruohosipulia ja 4
rkl vehnäjauhoja sekä ripaus suolaa ja pippuria(lisää jauhoja tarpeen mukaan).
Leivo
taikina pötköksi ja jaa 24 osaan. Purista nyrkissä pitkulaiseksi.
Laita 2-3 litran kattilaan puoleen väliin vettä ja anna kiehua. Lisää
puolet gnoccheista kiehuvaan veteen ja nosta reikäkauhalla lautaselle, kun ne
nousevat pintaan. Toista sama lopuille gnoccheille. Jätä odottamaan lautaselle.
ÄLÄ HEITÄ KEITINLIENTÄ POIS.
PARSAPAISTOS:
- iso nippu parsaa
- voita
- timjamia
- ½ sitruunan kuorta ja mehu
- 1 dl parmesan juustoraastetta
- kauhallinen gnocchien keitinlientä
Kun perunat kiehuvat, esikäsittele parsat. Leikkaa kova pää
pois ja siivuta parsat noin ½ sentin viipaleiksi. Jätä kuitenkin kukintopäähän
reilu pätkä (noin 8 cm), mitä et siivuta. Halkaise kukintopään parsapätkät.
Laita reilu nokare voita pannulle ja lisää muutamia
timjamin oksia, anna öljyn maustua, ota timjamit sitten pois pannulta ja lisää
leikatut parsat. Kääntele niitä öljyssä hetki ja lisää seuraavaksi pannulle
kauhallinen gnocchien keitinlientä, anna kiehua kasaan muutaman minuutin.
Ota
parsat pois pannulta ja laita pannu takaisin liedelle. Lisää voita ja paista
nyt pinnat gnoccheille. Kaada parsat takaisin samaan pannuun, sekoita. Raasta sitruunan kuorta ja
purista mehu paistokseen. Lisää parmesan juustoraaste ja muutamia timjamin
oksia/lehtiä. Laita koko pannu tarjolle tai jaa annoksiksi (riittää 2-4:lle).
HERKULLISIA HETKIÄ PARSOJEN PARISSA <3 <3 <3
Oi mitä ruokaa taas kerran, kyllä nyt maistuisi gnocchit <3
VastaaPoistaHerkullista loppuviikkoa sinulle Sari <3
Kaunis kiitos Outi <3, parsa on kyllä niin herkkuva!!!
PoistaMukavaa loppuviikkoa myös sinulle :).
Parsa on niin varma kevään merkki <3 Ihanat tarjoilut olet taas siskollesi järjestänyt ja hän sinulle aivan mahtavan avun <3 Ps. en edes viitsi katsoa ommiin ikkunoihin :D
VastaaPoistaKiitos paljon Tiina, mun sisko on kyllä niin ihana ja auttavainen ❤️ en tiedä miten ilman pärjäisin.
PoistaNäyttää ihanalta! Parsa on mun suosikki-herkkuja ja kuuluu ehdottomasti kevääseen. Kiitos ohjeesta <3
VastaaPoistaHei Hanna ja kiva kun kävit vierailulla täällä :). Parsa on kyllä parasta ja maistuu niin keväältä.
PoistaVoi Sari.. Sä hurmaat minut joka kertaa uudestaan näillä resepteillä.
VastaaPoistaGnocchit on niin ihania, että en tiedä miten olen ne taas "unohtanut".. Ja oikeasti, "ripaus" ruohosipulia.. miten en ole aiemmin ajatellutkaan, että voisin gnocchit maustaa sillä. Kiitos tästä!
Heissan ihana <3, kaunis kiitos sulle. Hassu juttu, mut siinä tehdessä näitä gnoccheja, silmiin osui yrttilaatikko ja sieltä kurkisti se ruohosipuli, joka halusi ehdottomasti mukaan tälle aterialle :D.
Poista