Oltiin kavereiden kanssa Järvenpään Nepalilaisessa
ravintolassa, Pikku Buddhassa syömässä pari viikkoa sitten.
Ollaan oltu
siellä aikaisemminkin ja todettu hyväksi, edulliseksi sekä annoskoot
vähintäänkin riittäviksi. Yleensä tilaamme monta eri annosta, joista jokainen
voi sitten lusikoida itselleen haluamaansa. Näin tehtiin tälläkin kertaa, mutta
jälkiruokia emme ole aiemmin jaksaneet nauttia.
Nyt kuitenkin tehtiin poikkeus ja pöytään tilattiin
mangolassit sekä nepalilaista jäätelöä. Ikävä kyllä jälkkärit olivat pettymys,
sillä lassit olivat ihan liian makeita ja jäätelö outoa tai ehkäpä me vain
olemme tottuneet toisenlaiseen jädeen.
Mangolassia olen juonut usein ja varsinkin kylmänä se on
todella hyvää.
Pari päivää sitten kaupassa etsin pehmeää mangoa, sitä
kuitenkaan löytämättä, joten päähäni juolahti kokeilla hunajamelonia tämän
perinteisen juoman valmistamiseen.
Hunajameloni sopi täydellisesti yhdessä mintun kanssa
lassiin.
Juomasta tuli niin ihanan raikas ja virkistävä. Tätä on kiva tarjota
kesä kuumalla vaikkapa välipalana.
HUNAJAMELONI-MINTTULASSI 4:LLE
HUNAJAMELONI-MINTTULASSI 4:LLE
Raaka-aineet:
- 1 hunajameloni (sisus vähintään 500g)
- 3 dl turkkilaista jogurttia
- 3 dl paahdettua mantelimaitoa/maitoa
- noin 15 mintunlehteä
- 5-7 jääpalaa
- 1-2 rkl hunajaa tarpeen mukaan makeuttamiseen (voi jättää myös pois)
OHJE:
Viipaloi ja paloittele hunajameloni. Laita palat hetkeksi
pakastimeen.
Mittaa 3 dl jogurttia sekä mantelimaitoa tehosekoittimeen.
Lisää mintunlehdet sekä jääpalat ja jäähtyneet
meloninpalat.
Soseuta juoma, maista ja lisää hunajaa tarpeen mukaan.
Tarjoa juoma heti kylmänä.
Kuulostaa hyvältä tuollainen minttulassi, en ole koskaan sellaista maistanut:) Täytyykin joskus kokeilla, kiitos ohjeesta! Leppoisaa vappua ja ihanaa alkavaa toukokuuta♥
VastaaPoistaKiitos Päde ja juu suosittelen kokeilemaan.
VastaaPoistaHauskaa Vappua myös sinulle ja aurinkoista toukokuuta <3.
Voi miten ihanan raikkaan näköistä ja keväisen väristä juomaa, näistä tykkään!
VastaaPoistaIhanaa vappua sinulle Sari <3
Hih! Onpas meillä nyt ollut samanlaiset puuhat! Minä tein juurikin mangolassia ja vahvasti Pikku Buddhan innoittamana :) Tällä kertaa tosin menin helpoimman kautta ja käytin kaupan valmista mangososetta. Tuo hunajameloni kuulostaa kivalta vaihtoehdolta. Täytyykin joskus kokeilla sitä. Mukavaa iltaa Saara!
VastaaPoistaOi täällähän on etusivun kuvatkin muuttuneet :) Lassit, varsinkin mangolassi on mun suurta herkkua, mutta en ole koskaan tehnyt sitä itse! Oi ehkä kokeilen sun ohjeella mangosta tai melonista. Ihanaa päivää Sari!
VastaaPoista