Paras palata äkkiä ruotuun, ainakin muutamaksi päiväksi
tuon syömisen suhteen. Pääsi hiukan mopo karkamaan käsistä pääsiäisen jälkeen, kun
siskokin pyrähti suomeen muutamaksi viikoksi. Oltiin mökillä ja syötiin kaikkia
mahdollisia grilliherkkuja jälkiruokineen.
Ollaan kuitenkin lähdössä viikon päästä Pohjois-Espanjaan
Baskimaahan, Bilbaoon ja San Sebastianoon ja kuten olen etukäteen antanut
itseni ymmärtää, se on oikea kulinaristien paikka. Maltan tuskin odottaa mitä kaikkea meren antimia sieltä löytyykään.
Kala on aina hyvä valinta, kun haluaa syödä kevyemmin ja
koska sain kuhaa melko edullisesti, oli herkullinen ateria vain valmistusta vailla
valmis.
Kotona meillä on itse rakennettu grilli, ihan toimiva,
mutta melko työläs, sillä sitä pitää lämmittää puilla ainakin tunti. Joten
valmistin kuhat uunissa grillivastuksien alla.
Itse tämän ruuan tekoon ei kulunut aikaa kuin ehkä 15 minuuttia kokonaisuudessaan (parsakaalin keittäminen sekä
salaatin teko), koska kuhafileet
kypsyivät uunissa vain noin 5 minuuttia, nopeaa vai mitä?
Parmesaani, kevätsipuli sekä sitruuna antoivat kuhalle
upean säväyksen kuitenkaan peittämättä tuon herkän kalan omaa makua.
PARMESAANILLA JA KEVÄTSIPULILLA PANEROITUA KUHAFILETTÄ
Raaka-aineet:
- 2 kuhafilettä (150-200g)
- 50g parmesaania raastettuna
- 2 kevätsipulia
- 1 luomusitruunan kuori ja mehu
- suolaa ja pippuria, tilkka öljyä
- keitettyä parsakaalia
- vihersalaattia hedelmillä ja balsamicolla sekä smetanaa
OHJE:
Aseta uunin grillivastukset kuumenemaan 250 asteeseen.
Raasta parmesaani sekä sitruunan kuori, viipaloi
kevätsipulit ohuiksi siivuiksi ja sekoita ne kulhossa keskenään.
Leikkaa leivinpaperista sopiva pala uunivuoan pohjalle ja
laita kuhafileet päälle. Mausta suolalla sekä pippurilla ja purista
sitruunanmehu päälle (kala vaatii melko reilun suolan).
Ripottele lopuksi päälle vielä hiukan öljyä ja
juustoraastesekoitus. Grillaa fileitä noin 4-5 minuuttia kunnes juusto on sulanut.
Tarjoa parmesaani kuhafileet keitetyn parsakaalin ja
vihreän salaatin kera ja sitruunalla sekä persiljalla maustetulla smetanalla.
Onpa hyvännäköistä ruokaa taas kerran. Sinä se osaat loihtia kauniita annoksia.
VastaaPoistaMukavaa iltaa Sari <3
Voi kiitos Outi kauniista sanoistasi 😘 ja kivaa loppuviikkoa myös sinulle ☀️
PoistaNäyttää ja kuulostaa uskomattoman herkulliselta, testiin! Kiitos ohjeesta, harjoittelen vasta kunnon kalan kokkaamista, joten yksinkertaiset ohjeet ovat tervetulleita!
VastaaPoistaHeissan Nyyti, onpa kiva kuulla että tykästyit ohjeeseen. Herkullisia kala-annoksia sinulle :).
PoistaKiitos tästä ihanasta ohjeesta, joka on linkitetty nyt blogiini!
VastaaPoistaOikein ihanaa ja rentouttavaa lomaa siellä lämpöisessä!☀️������
Kiitos paljon Leena <3, mukavaa loppuviikkoa sinulle.
PoistaKiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)
VastaaPoistaKaunis kiitos Petra ja mukavaa tiistaita <3.
PoistaKirja on kyllä aivan ihsna, ja tosi kivan arvostelun kirjoitit siitä💚Vaikka monet kirjan ohjeet minulle ennestään tuttuja, löysin siitä paljon uutta kokeiltavaa. Kirja on kyllä ihanan visuaalinen, ja niin hyvin tehty.Oikein ihanaa loppuviikkoa Sari💚
VastaaPoistaP. S. Tuo Petra on muuten se feikkibloggaaja, joka laittaa kaikille saman viestin, ja vie itse asiassa ihan eri sivulle..
VastaaPoista