Pages

torstai 25. huhtikuuta 2019

PAAHDETTU PARSA-PINAATTIKEITTO, ARKEEN JA JUHLAAN



Näin keväällä parhaimpaan parsa-aikaan sitä tulee syötyä lähes päivittäin. Toki siitä valmistettu syötävä vaihtelee paljonkin.

Tällä kertaa parsa päätyi arkisen illallisen muodossa keittoon.


Paahdoin kuitenkin parsan uunissa (onnistuu varmasti myös grillissä) ennen keittoon laittoa. Mielestäni silloin se saa hiukan vahvemman maun. Kaveriksi uuniin laitoin pari valkosipulinkynttä, mutta rehellisyyden nimissä on kyllä myönnettävä, että se vei itse parsalta turhan paljon makua, joten suosittelen laittamaan korkeintaan yhden kynnen mukaan.


Muuten keitto oli kyllä taas niin suunmukaista ja pieni määrä tuoretta pinaattia antoi keitolle aivan ihastuttavan kevään vihreän värin.


Tämä ruoka kuuluu sarjaan nopea ja helppo arkiateria, mutta toki tämä käy yhtälailla juhlapöytään.



PAAHDETTU PARSA-PINAATTIKEITTO 4:LLE

Raaka-aineet:

  • nippu vihreää parsaa
  • (1-2 valkosipulinkynttä)
  • 1,5 rkl öljyä
  • suolaa, pippuria
  •  
  • 50g tuoretta pinaattia
  • 2 dl kermaa
  • 100g maustamatonta tuorejuustoa
  • 6 dl vettä
  • 1 kasvis/kanafondi
  • ½ sitruunanmehu sekä sitruunankuorta raastettuna
  • päälle paahdettuja siemeniä, parsankukintoja, kukkia


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Huuhtele parsat, katko kova pää pois ja ota noin 6 kukintoa sivuun koristelua varten(riittää 4 cm pätkät).

Lado parsat alumiinifolion päälle uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria, jos käytät valkosipulinkynsiä, murskaa niitä parsojen päälle. Ripottele myös 1,5 rkl öljyä ja paahda parsoja noin 10 minuuttia uunissa.

Mittaa sillä välin 6 dl vettä kattilaan ja liuota fondi siihen.

Mittaa tehosekoittimeen 50 g pinaattia, 2 dl kermaa sekä 100 g tuorejuustoa. Kun parsat ovat paahtuneet, lisää ne tehosekoittimeen ja aja keitto soseeksi.

Kaada sose kattilaan kasvis/kanaliemen joukkoon ja kuumenna keitto. Purista joukkoon ½ sitruuna sekä raastettu kuori.

Maista suola ja pippuri (valkopippuri).

Leikkaa sivuun jätetyt parsan kukinnot puoliksi ja koristele annos niillä sekä paahdetuilla siemenillä (yrteillä, kukilla, krutongeilla).

Ps. Tämä keitto maistuu myös kylmänä kuumana kesäpäivänä.



5 kommenttia:

  1. Kaksi omaa herkkua yhdessä, pinaatti ja parsa <3 Että osaakin näyttää hyvältä!
    Kaunista loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Outi, tää on oikea tehosoppa, maistuis varmaan Kippari Kallellekin :D.
      Aurinkoista viikonloppua myös sinulle <3.

      Poista
  2. Onpa upean sävyinen keitto🌱 Näin keväisin ja kesällä tietysti rakastan kylmiä keittoja ja tämänhän voi tosiaan tarjita viilennettynäkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli ja tosiaan tuo pinaatti antoi keiton värille upean lisä sävyn.
      Hauskaa vappua sinulle :).

      Poista
  3. Wow! Excellent post. Thanks for sharing with us..we provide the best image manipulation service at a competitive price
    image manipulation service

    VastaaPoista