Pages

maanantai 26. helmikuuta 2018

SYDÄNSIMPUKKAA SITRUUNAISESSA KANTTARELLIKERMASSA JA RUMMOPASTAA 4:lle




Mä olen hulluna mereneläviin, voisin varmasti syödä päivät päästätysten vain simpukoita, rapuja, hummereita, ostereita ja kaiken maailman kaloja. Miksi ihmeessä en syntynyt kalastajaksi johonkin ihanalle lämpimälle rannikolle, jossa noita kaikkia voisi saalistaa päivittäin.


No tällä hetkellä mun saalistusreissut päätyvät kaupan kalatiskeille, vailla mitään eksotiikkaa. Onneksi kuitenkin meidän kylillä (Järvenpää) noita kalatiskejä löytyy kaksi ja kumpaakin hoidetaan varsin moitteettomasti. Valikoimissa eikä laadussa ole ollut valittamista ja varsin usein olen saanut nauttia myös tarjouksista.


Lauantaina aamupäivällä kaupassa piti oikein hieraista silmiä, niin paljon oli valikoimaa merenherkuista. Päädyin valitsemaan kilon pussin sydänsimpukoita, koska niistä en ollut itse vielä aiemmin mitään laittanut. Kilohinta oli sama kuin broilerinfileetä olisin ostanut, joten sekään ei hirvittänyt.


Nämä ostamani sydänsimpukat (Cockles) olivat kotoisin Hollannista ja niitä kerrotaan käytettävän ruoaksi ympäri maailman. Simpukoiden kerrotaan elävän merenpohjaan hienoon soraan kaivautuneina ja erityisen paljon niitä löytyy Pohjanmerestä. Ilmankos Walesilaiset käyttävät niitä perinteisen aamiaisen yhteydessä yhdessä munakokkelin, pekonin ja papujen kanssa.


Koska eräs facebook kaverini heitti jo viime kesänä mulle pikku haasteen laittaa merenherkuista ruokaa italialaiseen tapaan eli pastan kanssa, niin nämähän sopivat kuin nenä päähän siihen. Tuloksena piti syntyä herkullinen ateria, vähän kuin ”Linguine alle vongole” -tyyliin J.


Ja muuten lopputulos oli vielä parempi kuin mitä ikinä osasin odottaa. Tervetuloa vaan Berlusconit sun muut italian saappaan ruokakriitikot, nyt on mitä tarjota pahimmillekin ruokahifistelijöille. Ja sitten asiaan...


Ennen ruoan valmistamista huuhtele simpukat hyvin kylmässä vedessä ja heitä pois kaikki rikkinäiset sekä ne, jotka ammottavat avoimena eivätkä pienen kopautuksen jälkeenkään suostu menemään kiinni.

Osta simpukat mieluiten valmistuspäivänä, jos joudut säilyttämään jääkaapissa niin korkeintaan yön yli äläkä peitä niitä.




SYDÄNSIMPUKKAA SITRUUNAISESSA  KANTTARELLIKERMASSA JA RUMMOPASTAA 4:lle



Raaka-aineet:

  • 1 kilo sydänsimpukoita tai muita pieniä simpukoita
  • 50 g voita
  • 4 kevätsipulia pilkottuna
  • nippu parsaa 1 sentin paloina
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1-1 ½ dl valkoviiniä (itse päädyin Gazzeraan, pinot grigioon, luomuviiniin)
  • 3 dl vettä
  • 1 kanafondi kuutio
  • 200 g kanttarellituorejuustoa
  • 2 (luomu) sitruunaa, joista toisen kuori raastettuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g miniluumutomaatteja/miniterttutomaatteja
  • ½ nippu persiljaa hienonnettuna
  • 300-350g Rummo spagettia eli noin 80-100g kuivapaino/ruokailija, valmiiksi keitettynä (löytyy myös gluteenittomana) ja miksi Rummoa, no koska se on vain niin hyvää!


OHJE:

Simpukoiden esivalmistuksen jälkeen, kuori parsojen varret ja pilko ne sentin mittaisiksi. Tee samoin kevätsipuleille. Murskaa myös valkosipulin kynnet.

Mittaa vesi kattilaan, keitä ja liuota kanafondi.

Pese sitruunat ja raasta niistä toisen keltainen kuori. Halkaise kummatkin sitruunat ja poista siemenet.

Silppua puolikas persiljanippu ja huuhtele minitomaatit.

Laita tässä vaiheessa myös pastavesi kiehumaan runsaassa suolassa.

Valitse korkealaitainen pannu simpukka-aterian valmistukseen ja sulata voi siinä.

Lisää pilkotut kevätsipulit, parsat ja valkosipulimurska. Paista niitä muutama minuutti.

Lisää pannulle seuraavaksi simpukat ja kääntele niitä hetki.

Lisää valkoviini ja anna kiehahtaa.

Lisää seuraavaksi kanaliemi, raastettu sitruunan kuori sekä kanttarellituorejuusto. Anna kiehahtaa.

Lisää sitten  kuohukerma, minitomaatit ja valmiiksi keitetyt spagetit. Anna kiehahtaa.

Lisää lopuksi sitruunat siten, että puristat ensin niiden mehut liemeen ja sitten nakkaat myös puserretut kuoret liemeen, sekoita. Viimeistele ateria persiljalla ja maista suola.

Tarjotaan heti ruokailijoille hyvän vaalean leivän kera!


lauantai 24. helmikuuta 2018

Työnimenä piiras kantaa nimeä MERIMIEHEN MUIJAN ANJOVISPIIRAKKA




Aina määrätyin ajoin makumuistoista putkahtaa mieleen  tuo mehevä ja ah niin ihanan suolainen ruoka eli Janssoninkiusaus.

Näin talvella se kutkuttaa mieltä vielä enemmän kun ulkona vihmoo oikein kunnon pakkanen.



Eihän silloin muu auta kuin ottaa tarvikkeet esille ja alkaa kokkailemaan.

Mutta, mutta ... jospa tällä kertaa jotain uutta ja hiukan erilaista.


Tuumasta toimeen ja lähdin tutuista aineista työstämään kiusauksesta piirakkaa.


Niin herkullinen ja makuhermoja hivelevä siitä syntyi, että haluaisin nyt tälle piiraalle ihan oman nimen.
Kiinnostaisiko sinua leipoa tätä ja keksiä piiraalle nimi? Pikku palkinnolla ajattelin voittajaa muistaa.



MERIMIEHEN MUIJAN ANJOVISPIIRAKKA


Raaka-aineet piiraspohja:

  • 250g voita huoneenlämpöisenä
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl ruisjauhoja
  • 2 rkl kuivattua ruohosipulia
  • ¼ tl suolaa
  • 4 rkl kylmää vettä
  • vuokasprayta voiteluun


Raaka-aineet täyte:

  • 4 isoa keitettyä perunaa
  • 1 purjo
  • 1-1 ½ tl pippurisekoitusta
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200g ruohosipulituorejuustoa
  • 150-200g ravintola-anjovista
  • 175g juustoraastetta
  • 3-4 rkl anjovislientä
  • 2-3 rkl sitruunamehua
  • 4 kananmunaa, valkuaiset ja keltuaiset erikseen


OHJE:

Valmistetaan ensin piirakkataikina.

Sekoita jauhot, kuivattu ruohosipuli sekä suola keskenään.
Lisää jauhoseokseen voi kuutioina ja nypi massa murumaiseksi. Lisää lopuksi kylmää vettä.

Voitele 25x25x5 vuoka vuokaspraylla ja painele taikina pohjalle ja reunoille. Laita kylmään noin 15-20 minuuttia.

Aseta uunin lämmöksi 190 astetta (kiertoilma).

Tehdään täyte tällä välin.

Kuori hyvin jäähtyneet perunat ja viipaloi ne.

Pese purjo ja leikkaa ohuiksi renkaiksi.

Sekoita kulhossa kuohukerma ja tuorejuusto. Lisää seokseen juustoraaste, anjovisliemi, sitruunanmehu sekä kananmunan valkuaiset.

Esipaista piirakkapohjaa noin 10 minuuttia uunissa.

Lado perunaviipaleet esipaistetun piirakka pohjan päälle ja ripottele päälle pippuria. Laita seuraavaksi päälle purjorenkaat.

Leikkaa anjovisfileistä ohuempia, jos käytät ravintola-anjoviksia, muuten laita ne seuraavaksi sinne tänne vuokaa.

Tee täytteeseen pieniä kuoppia ja kaada rikotut keltuaiset niihin.

Lopuksi kaada kerma-juustoseos vuokaan ja laita piirakka uunin alaosaan ja jatka paistamista noin 35 minuuttia, kunnes piirakka on valmis.

Nyt varmaan ihmettele tuota munien erottelua, mutta mielestäni piirakka jää kauniimman väriseksi ja se ei pala eikä tummu liikaa.

Anna piirakan hiukan jäähtyä ja voit tarjotessa laittaa tilliä, persiljaa, timjamia tai vaikka rucolaa piirakan päälle.

Voit myös viimeistellä piirakan muutamalla murskatulla viherpippurilla.



HYVÄÄ RUOKAHALUA JA OLISIPA KIVA JOS OSALLISTUT NIMIKILPAILUUN JA MUUTENKIN JÄTTÄISIT JOTAIN VIESTIÄ ALLEKIRJOITTANEELLE.

perjantai 16. helmikuuta 2018

LOHITARTAR, PALSTERNAKKA PYRETTÄ SEKÄ CHIPSEJÄ, JUUSTOPALLOJA JA PAAHDETTUA FENKOLIA




YSTÄVÄN PÄIVÄNÄ OMALLE KULLALLE TARJOTTU ALKUPALALAUTANEN

Halusin yllättää oman siippani ystävänpäivänä hiukan juhlallisemman iltapalan merkeissä.

Ravintolassa samanlainen lautanen voisi löytyä ehkäpä alkuruokana, tosin tämä kokoamani lautanen täytti ainakin meidän vatsat ihan kiitettävästi.

Listaan tähän alle raaka-aineet ja ohjeet allekkain ja aloitetaan tuolla lohitartarilla.



LOHITARTAR 4 kpl

Raaka-aineet:

200g kylmäsavulohta(suosittelen lämpimästi ostamaan sen Lidl:stä, koska heidän lohifilee on todella hyvin leikattu eikä sisällä yhtään sitä ruskeaa rasvaa)

1 omena, mielellään hapokas
½ punasipulia
10 cm pätkä tuorekurkkua
2 rkl kapriksia
2-3 rkl smetanaa
1 rkl majoneesia
1-2 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl tilliä silppuna
1/2 tl pippurirouhetta

Ohje:

Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet kuutioiksi ja lisää kulhoon.

Kuori omena sekä puolikas punasipulia ja leikkaa pieneiksi kuutioiksi ja lisää kulhoon.

Kaavi tuore kurkusta sisus pois ja leikkaa loppu kurkku kuutioiksi, lisää kulhoon.

Mittaa kaprikset, smetana sekä majoneesi kulhoon.
Sekoita ja lisää lopuksi 1 rkl sitruunanmehua sekä hiukan silputtua tilliä ja pippurirouhetta.

Maista ja lisää sitruunaa, jos se kaipaa sitä (muista, että maut tiivistyvät kun tartarpihvit tekeytyvät).

Jos omistat muottirenkaat, jaa niihin lohitartarpihvit ja laita jääkaappiin noin tunniksi (voit toki laittaa kulhon tuorekelmulla peitettynä ja muotoilla siitä tartarpihvit suoraan lautaselle).



PALSTERNAKKA SIPSIT JA PYREE

Raaka-aineet:

2 palsternakkaa (juurta)
öljyä
keitinvettä
suolaa, pippuria

OHJE:

Pese ja kuori tarvittaessa palsternakat.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta (kiertoilmauuni).

Leikkaa toisesta palsternakasta yli puolet mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele pintaa öljyllä ja ripottele suolaa ja pippuria päälle (jos teet myös paahdettua fenkolia siirrä pelti sivuun).

Paloittele loput palsternakat pieniksi paloiksi, laita kattilaan ja lisää vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät. Lisää keitinveteen hiukan suolaa. Keitä kypsäksi (noin 15 min.) Kaada keitinvesi pois ja soseuta pameksilla soseeksi, maista suola.



PAAHDETTUA FENKOLIA PARMESANJUUSTOLLA

1 iso fenkoli
2 rkl parmesan juustoraastetta

tummia viinirypäleitä

Pese fenkoli ja leikkaa ohuita viipaleita vinottain.
Aseta leivinpaperin päälle uunipellille palsternakka chipsien viereen ja mukaan voit laittaa vielä muutamia tummia rypäleitä. Ripottele fenkoliviipaleiden  päälle parmesan juustoraastetta.

Paista uunissa kunnes vihannekset/hedelmät saavat kauniin ruskean pinnan.

Itsellä palsternakka sipsit kypsyivät noin 10 minuutissa ja fenkolit ja rypäleet noin 15 minuutissa, ole siis tarkkana ettet polta chipsejä.

JUUSTOPALLOT 12 KPL

Raaka-aineet:

noin 60g tuorejuustoa (ruohosipuli, yrtti tai maustamatonta)
puolikas valkohomejuustoa (esim. creamy castello)
40-50g fetajuustoa

Voit toki vaihdella juustoja oman maun mukaan kunhan ne ovat pehmeitä juustoja.

2-3 rkl ruohittua pecan/saksan/cashewpähkinää

päälle:

rapeaksi paistettua pekonia/hunajaa, pestoa ja tilliä

OHJE:

Sekoita juustot kulhossa haarukalla tai mixerillä.
Rouhi haluamasi pähkinät ja lisää juustomassan sekaan.

Pyörittele pieniksi palloiksi (12 kpl)

Jos käytät pekonia, niin leikkaa se pieneksi kuutioiksi.
Pyörittele osa palloista ensin hunajassa ja sitten pekonissa.

Osan palloista voit pyörittää ensin pestossa ja sitten tillisilpussa.

LAUTASEN KOKOAMINEN

Pyreen ei tarvitse olla kuumaa, se on maukasta huoneen lämpöisenäkin.

Aseta sitä lautaselle ohuelti ja laita lohitartarit päälle.

Asettele palsternakkasipsejä pihvinpäälle sekä tilliä tai esim versoja.

Laita paahdettuja fenkolin siivuja sekä juustopallot lautaselle.

Lisäksi voit tarjota kuohuvaista tai hyvää valkoviiniä sekä leipäsiivuja. 

Meidän kuohuvainen oli tällä kertaa omatekemää mustikkamehua sekä Russian limpparia :).

BON APETITO!

Jos sulle tulee jotain kysyttävää mieleen, niin mielelläni vastaan. Toivottavasti muistin kaiken oikein, nimittäin mun ei pitänyt tehdä tästä postausta, mutta kun te ihanaiset lukijat sitä niin paljon kyselitte, niin tokihan laitoin tuon jakoon. Uskon, että maistuu myös teidän suissanne.

Ihanaa Ystävänpäivää, sitähän voi toivotella vaikka vuoden jokaisena päivänä <3.








torstai 8. helmikuuta 2018

Herkutteluhetki ystävien kesken, gluteeniton mutakakku sekä raikas raparperi-vadelmasorbetti





Kävin viime viikolla ihanaisen ystäväni kanssa illalla syömässä. Hän vietti hyvin ansaittua talvilomaa ja minähän olen ollut jo jonkin aikaa sairaslomalla.

Viimeksi nähtiin kesällä mökillä, miten se aika vierähtääkin niin nopeasti?

Muisteltiin jälleen kerran  opiskeluaikoja sekä niitä seuranneita ”hurjia” vuosia. Voi jee, ainakin energiaa ja hauskaa riitti!



Pääruoaksi syötyjen talon burereiden lisäksi päädyttiin ottamaan vielä jälkiruoat, joista jäi kyllä niin makuaisteja hivelevät muistot <3.


Tuumasta toimeen siis, halusin maistattaa näitä herkkuja myös sinulla.

Mutakakku on leivottu maissi- ja mantelijauhoista, sopinee siis hyvin myös gluteenittomaan ruokavalioon.



Raparpereja löysin Citymarketin pakastealtaasta ja tuoreita vadelmia oli tarjouksessa  J


MUTAKAKKU  RAPARPERI-VADELMASORBETIN KERA


Aloitetaan sorbetilla, sillä sen valmistuminen vie kokonaisuudessaan noin vuorokauden.

SORBETTI

Raaka-aineet:

  • 1,5 dl vettä
  • 1,5 dl sokeria
  • 400 g raparperia (pitäisi löytyä ainakin pakasteena)
  • 125 g tuoreita vadelmia
  • 3 kananmunan valkuaista


OHJE:

Mittaa vesi, sokeri sekä raparperinpalaset kattilaan ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Kaada seos tehosekoittimeen ja lisää vadelmat (pakaste vadelmat pitää keittää, joten lisää ne myös kattilaan). Soseuta ja jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Kaada astiaan ja laita noin tunniksi pakkaseen.

Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kohmeiseen sorbettiin ja laita takaisin pakkaseen. Sekoita muutaman kerran ensimmäisten tuntien aikana. Sorbetin on hyvä antaa olla yli yön pakkasessa.  Säilyy vähintään viikon pakkasessa.



GLUTEENITON MUTAKAKKU

Raaka-aineet:

  • 200 g tummaa suklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl maissitärkkelystä (voit käyttää myös 2,5 dl maissitärkkelystä, jätä silloin pois mantelijauhot)
  • ½ dl mantelijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • vuokasprayta


Koristeeksi:

tomusokeria
vadelmahippuja (Dr. Oetker pakkaskuivattuja vadelmia)

OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin. Voitele vuokaspraylla vuoan reunat.

Sulata voi ja suklaa miedolla lämmöllä kattilassa, jäähdytä.

Mittaa maissitärkkelys astiaan ja sekoita joukkoon mantelijauho, leivinjauhe, vaniljasokeri sekä ripaus suolaa.

Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon sekä lopuksi jäähtynyt suklaa-voiseos.

Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla noin 15-20 minuuttia.
Itse pidin 18 minuuttia enkä onneksi yhtään sen enempää, sillä mutakakku saa olla ”märkä”.

HERKULLISIA HETKIÄ MYÖS SINULLE!



torstai 1. helmikuuta 2018

CRISPY CHICKEN BURGERIT JA MOCCA CUPCAKE KAKKU


Heissan helmikuu, vaikka aika hirmuisella ilmalla meitä tervehditkin, niin tervetuloa.! Valon määrä lisääntyy ja kevään aamukammasta häviää piikit tosi nopeasti tässä kuussa (jos vanhat merkit pitävät paikkaansa).

Olitko tehnyt lupauksia vuoden vaihteessa? Jos olit ja pidit niistä kiinni, niin nyt on korkea aika palkita itsesi. Itsellä ei kummoisia lupauksia ollut, mutta kun on sairastanut muutaman päivän, niin ettei sängyn pohjalta ole kuin vessaan jaksanut raahautua, niin sen jälkeen oli pakko hemmotella itseä ja perhettä.

Herkkuhetki alkoi kanahamppareilla.  Oi oi…. mieskin totesi, ettei tällaisia saa edes hyvästä ravintolasta, noo  :D  ehkä hän vähän liioitteli, mutta pakkohan se on myöntää, että kaukana ovat ainakin ne burger ravintoloiden tarjoamat hampurilaiset.


Itse tehty briossi sämpylä on se A & O sekä rapeaksi paistettu (crispy chicken) kanafileepihvi. pisteenä I:n päällä iso nokare aurajuustoa ja tietty se ananasrengas. Inspiraation tähän burgeriin sain Instagramin puolelta, Taste of Nikinmäeltä, melkoinen herkkkusivusto käyhän kurkkaamassa.


Jotta ilta oli täydellinen hemmottelun suhteen (meillä vallitsee ilmeinen ruokafetissi), lopuksi nautiskeltiin Mocca kuppikakusta, nam!
Ihan perinteinen ei tämä kuppikakku ole, sillä siitä riittää jaettavaa myös kavereille. Maukkautta ja mehevyyttä kakulle antaa kaakaon lisäksi kahvi.


Paistamiseen et tarvitse edes muffinipeltiä, tämä hoituu irtopohjavuuassa mainiosti. Ohjeen näihin mocca cupcakeseihin, löysin googlettamalla , hiukan panostin lisäaromiin, suosittelen <3.


CRISPY CHICKEN BURGERIT  4:lle SEKÄ YHTEINEN ISO MOCCA CUPCAKEKAKKU


BRIOSSIT:

Raaka-aineet:

  • 1 dl maitoa
  • 1 paketti kuivahiivaa (11g)/ 25g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 5-5,5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 keltuainen voiteluun


OHJE:

Liota kuivahiiva +42 asteiseen maitoon (tuorehiiva kädenlämpöiseen).
Lisää hunaja, suola ja munat. 
Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi voi pieninä nokareina.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi koneella.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi nousemaan.
Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Peitä liinalla ja anna nousta tunnin.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Voitele sämpylät keltuaisella  (ripottele päälle seesamin, kurpitsan tai unikonsiemeniä) ja paista noin 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä.

HAMPURILAISTEN KOKOAMINEN

  • 4 Briossismpylää
  • 4 broilerin fileepihviä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pankojauhoja
  • suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, currya
  • 1 kananmuna
  • 1 dl majoneesia
  • 2-4 rkl sweet&chili kastiketta
  • salaatinlehtiä
  • 1 aurajuustopala 4:n osaan
  • 4 ananasrengasta
  •  2-3 dl öljyä friteeraukseen


 OHJE:

Sekoita vehnäjauhot ja pankojauhot kulhossa. Mausta jauhot haluamillasi mausteilla . Riko kananmuna lautaselle (vispaa haarukalla rakenne rikki).

Kaada korkealaitaiseen pannuun öljy ja kuumenna.

Kasta broilerin fileet ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa. Friteeraa rapeaksi öljyssä noin 2 minuuttia/puoli. Laita valmiit pihvit paperin päälle odottamaan.

Sekoita sweet-chilikastike majoneesiin.

Halkaise briossisämpylät, lämmitä mikroaaltouunissa. Levitä valmista majoneesia sämpylän ylä- ja alapuolelle. Lisää salaatin lehtiä alapuolelle.

Laita ananasrengas sekä kunnon pala aurajuustoa kanapihvin päälle (tee samoin kaikille). Lämmitä mikrossa niin kauan, että juusto sulaa kauniisti.  Asettele salaatin lehtien päälle ja laita lopuksi kansi.



MOCCA CUPCAKE KAKKU

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl maitoa
  • Vuokasprayta voiteluun
  • ½ kahvia
  • 1 pussi pirkka Choco Cappucino (23g erikoispikakahvia)


KUORRUTE JA KORISTELU

  • 250g tomusokeria
  • 80g pehmeää voita
  • ½ dl kahvia
  • 1 pussi Choco Cappucino (23g erikoispikakahvia)
  • 25g kaakaojauhetta
  • muutama pala tummaa suklaata rouhittuna
  • mustikoita


OHJE:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 170 astetta.
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Lisää kananmunat ja sokeri. Sekoita voimakkaasti.
Mittaa kaakaojauho vehnäjauhoihin (käytä sihtiä) ja sekoita joukkoon myös leivinjauhe, vaniljasokeri sekä Choco cappucino annospussi.
Lisää jauhot ja nesteet vuorotellen ja pienissä määrin varovasti sekoittaen.
Voitele irtopohjavuoka vuokaspraylla.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25-30 minuuttia uunin keskitasolla.

Kuorrutus:

Sekoita kuorrutusaineet kulhossa ensin pienellä pienellä nopeudella varovasti, että menevät hyvin sekaisin.
Jatka vaahdottamista vielä 5 minuuttia suurella teholla, jotta kuorrutteesta tulee ilmavaa (lisää tomusokeria tarvittaessa, jotta saat kiinteän tai vastaavasti maitoa, jos kuorrute on liian kovaa).
Pursota hyvin jäähtyneen kuppikakku kakun päälle.
Koristele suklaarouheella ja mustikoilla.

Ja jos haluut kuitenkin tehdä niitä perinteisiä cupcakeja, niin taikina riittää 12 muffinipaperiin.




IHAN MAHTAVIA HERKUTTELUHETKIÄ SINULLE <3

Hei, löydät minut myös facebookista ja instagramista nimellä Saaranlautasella ja jättämällä kommentin ilahdutat minua kovasti <3.