Pages

perjantai 16. helmikuuta 2018

LOHITARTAR, PALSTERNAKKA PYRETTÄ SEKÄ CHIPSEJÄ, JUUSTOPALLOJA JA PAAHDETTUA FENKOLIA




YSTÄVÄN PÄIVÄNÄ OMALLE KULLALLE TARJOTTU ALKUPALALAUTANEN

Halusin yllättää oman siippani ystävänpäivänä hiukan juhlallisemman iltapalan merkeissä.

Ravintolassa samanlainen lautanen voisi löytyä ehkäpä alkuruokana, tosin tämä kokoamani lautanen täytti ainakin meidän vatsat ihan kiitettävästi.

Listaan tähän alle raaka-aineet ja ohjeet allekkain ja aloitetaan tuolla lohitartarilla.



LOHITARTAR 4 kpl

Raaka-aineet:

200g kylmäsavulohta(suosittelen lämpimästi ostamaan sen Lidl:stä, koska heidän lohifilee on todella hyvin leikattu eikä sisällä yhtään sitä ruskeaa rasvaa)

1 omena, mielellään hapokas
½ punasipulia
10 cm pätkä tuorekurkkua
2 rkl kapriksia
2-3 rkl smetanaa
1 rkl majoneesia
1-2 rkl sitruunanmehua
1-2 rkl tilliä silppuna
1/2 tl pippurirouhetta

Ohje:

Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet kuutioiksi ja lisää kulhoon.

Kuori omena sekä puolikas punasipulia ja leikkaa pieneiksi kuutioiksi ja lisää kulhoon.

Kaavi tuore kurkusta sisus pois ja leikkaa loppu kurkku kuutioiksi, lisää kulhoon.

Mittaa kaprikset, smetana sekä majoneesi kulhoon.
Sekoita ja lisää lopuksi 1 rkl sitruunanmehua sekä hiukan silputtua tilliä ja pippurirouhetta.

Maista ja lisää sitruunaa, jos se kaipaa sitä (muista, että maut tiivistyvät kun tartarpihvit tekeytyvät).

Jos omistat muottirenkaat, jaa niihin lohitartarpihvit ja laita jääkaappiin noin tunniksi (voit toki laittaa kulhon tuorekelmulla peitettynä ja muotoilla siitä tartarpihvit suoraan lautaselle).



PALSTERNAKKA SIPSIT JA PYREE

Raaka-aineet:

2 palsternakkaa (juurta)
öljyä
keitinvettä
suolaa, pippuria

OHJE:

Pese ja kuori tarvittaessa palsternakat.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta (kiertoilmauuni).

Leikkaa toisesta palsternakasta yli puolet mandoliinilla ohuiksi viipaleiksi ja laita leivinpaperin päälle uunipellille. Voitele pintaa öljyllä ja ripottele suolaa ja pippuria päälle (jos teet myös paahdettua fenkolia siirrä pelti sivuun).

Paloittele loput palsternakat pieniksi paloiksi, laita kattilaan ja lisää vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät. Lisää keitinveteen hiukan suolaa. Keitä kypsäksi (noin 15 min.) Kaada keitinvesi pois ja soseuta pameksilla soseeksi, maista suola.



PAAHDETTUA FENKOLIA PARMESANJUUSTOLLA

1 iso fenkoli
2 rkl parmesan juustoraastetta

tummia viinirypäleitä

Pese fenkoli ja leikkaa ohuita viipaleita vinottain.
Aseta leivinpaperin päälle uunipellille palsternakka chipsien viereen ja mukaan voit laittaa vielä muutamia tummia rypäleitä. Ripottele fenkoliviipaleiden  päälle parmesan juustoraastetta.

Paista uunissa kunnes vihannekset/hedelmät saavat kauniin ruskean pinnan.

Itsellä palsternakka sipsit kypsyivät noin 10 minuutissa ja fenkolit ja rypäleet noin 15 minuutissa, ole siis tarkkana ettet polta chipsejä.

JUUSTOPALLOT 12 KPL

Raaka-aineet:

noin 60g tuorejuustoa (ruohosipuli, yrtti tai maustamatonta)
puolikas valkohomejuustoa (esim. creamy castello)
40-50g fetajuustoa

Voit toki vaihdella juustoja oman maun mukaan kunhan ne ovat pehmeitä juustoja.

2-3 rkl ruohittua pecan/saksan/cashewpähkinää

päälle:

rapeaksi paistettua pekonia/hunajaa, pestoa ja tilliä

OHJE:

Sekoita juustot kulhossa haarukalla tai mixerillä.
Rouhi haluamasi pähkinät ja lisää juustomassan sekaan.

Pyörittele pieniksi palloiksi (12 kpl)

Jos käytät pekonia, niin leikkaa se pieneksi kuutioiksi.
Pyörittele osa palloista ensin hunajassa ja sitten pekonissa.

Osan palloista voit pyörittää ensin pestossa ja sitten tillisilpussa.

LAUTASEN KOKOAMINEN

Pyreen ei tarvitse olla kuumaa, se on maukasta huoneen lämpöisenäkin.

Aseta sitä lautaselle ohuelti ja laita lohitartarit päälle.

Asettele palsternakkasipsejä pihvinpäälle sekä tilliä tai esim versoja.

Laita paahdettuja fenkolin siivuja sekä juustopallot lautaselle.

Lisäksi voit tarjota kuohuvaista tai hyvää valkoviiniä sekä leipäsiivuja. 

Meidän kuohuvainen oli tällä kertaa omatekemää mustikkamehua sekä Russian limpparia :).

BON APETITO!

Jos sulle tulee jotain kysyttävää mieleen, niin mielelläni vastaan. Toivottavasti muistin kaiken oikein, nimittäin mun ei pitänyt tehdä tästä postausta, mutta kun te ihanaiset lukijat sitä niin paljon kyselitte, niin tokihan laitoin tuon jakoon. Uskon, että maistuu myös teidän suissanne.

Ihanaa Ystävänpäivää, sitähän voi toivotella vaikka vuoden jokaisena päivänä <3.








4 kommenttia:

  1. Ihan ravintola tason annoksilla siellä omaa kultaa olet hemmotellut. Ihana olet kyllä <3
    Mukavaa perjantaita ja tulevaa viikonloppua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi 😘 Ja mies oli kyllä otettu. Mukavaa viikonloppua myös sinulle ystäväiseni ❤️

      Poista
  2. Ai että on kultaa hemmoteltu :) Kyllä kelpaisi täälläkin <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, on se niin hyvin mua hoivaillu viimeaikoina, että ainakin tämän ansaitsi <3. Mukavaa viikonloppua sinulle Anni!

      Poista