Pages

torstai 1. helmikuuta 2018

CRISPY CHICKEN BURGERIT JA MOCCA CUPCAKE KAKKU


Heissan helmikuu, vaikka aika hirmuisella ilmalla meitä tervehditkin, niin tervetuloa.! Valon määrä lisääntyy ja kevään aamukammasta häviää piikit tosi nopeasti tässä kuussa (jos vanhat merkit pitävät paikkaansa).

Olitko tehnyt lupauksia vuoden vaihteessa? Jos olit ja pidit niistä kiinni, niin nyt on korkea aika palkita itsesi. Itsellä ei kummoisia lupauksia ollut, mutta kun on sairastanut muutaman päivän, niin ettei sängyn pohjalta ole kuin vessaan jaksanut raahautua, niin sen jälkeen oli pakko hemmotella itseä ja perhettä.

Herkkuhetki alkoi kanahamppareilla.  Oi oi…. mieskin totesi, ettei tällaisia saa edes hyvästä ravintolasta, noo  :D  ehkä hän vähän liioitteli, mutta pakkohan se on myöntää, että kaukana ovat ainakin ne burger ravintoloiden tarjoamat hampurilaiset.


Itse tehty briossi sämpylä on se A & O sekä rapeaksi paistettu (crispy chicken) kanafileepihvi. pisteenä I:n päällä iso nokare aurajuustoa ja tietty se ananasrengas. Inspiraation tähän burgeriin sain Instagramin puolelta, Taste of Nikinmäeltä, melkoinen herkkkusivusto käyhän kurkkaamassa.


Jotta ilta oli täydellinen hemmottelun suhteen (meillä vallitsee ilmeinen ruokafetissi), lopuksi nautiskeltiin Mocca kuppikakusta, nam!
Ihan perinteinen ei tämä kuppikakku ole, sillä siitä riittää jaettavaa myös kavereille. Maukkautta ja mehevyyttä kakulle antaa kaakaon lisäksi kahvi.


Paistamiseen et tarvitse edes muffinipeltiä, tämä hoituu irtopohjavuuassa mainiosti. Ohjeen näihin mocca cupcakeseihin, löysin googlettamalla , hiukan panostin lisäaromiin, suosittelen <3.


CRISPY CHICKEN BURGERIT  4:lle SEKÄ YHTEINEN ISO MOCCA CUPCAKEKAKKU


BRIOSSIT:

Raaka-aineet:

  • 1 dl maitoa
  • 1 paketti kuivahiivaa (11g)/ 25g tuoretta hiivaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 kananmunaa
  • 5-5,5 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 keltuainen voiteluun


OHJE:

Liota kuivahiiva +42 asteiseen maitoon (tuorehiiva kädenlämpöiseen).
Lisää hunaja, suola ja munat. 
Lisää jauhot vähitellen ja lopuksi voi pieninä nokareina.
Vaivaa taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi koneella.
Peitä kulho kelmulla ja laita jääkaappiin tunniksi nousemaan.
Jaa taikina kuuteen osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Peitä liinalla ja anna nousta tunnin.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Voitele sämpylät keltuaisella  (ripottele päälle seesamin, kurpitsan tai unikonsiemeniä) ja paista noin 15 minuuttia, kunnes ovat kauniin värisiä.

HAMPURILAISTEN KOKOAMINEN

  • 4 Briossismpylää
  • 4 broilerin fileepihviä
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl pankojauhoja
  • suolaa, pippuria, valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, currya
  • 1 kananmuna
  • 1 dl majoneesia
  • 2-4 rkl sweet&chili kastiketta
  • salaatinlehtiä
  • 1 aurajuustopala 4:n osaan
  • 4 ananasrengasta
  •  2-3 dl öljyä friteeraukseen


 OHJE:

Sekoita vehnäjauhot ja pankojauhot kulhossa. Mausta jauhot haluamillasi mausteilla . Riko kananmuna lautaselle (vispaa haarukalla rakenne rikki).

Kaada korkealaitaiseen pannuun öljy ja kuumenna.

Kasta broilerin fileet ensin kananmunassa ja sitten jauhoissa. Friteeraa rapeaksi öljyssä noin 2 minuuttia/puoli. Laita valmiit pihvit paperin päälle odottamaan.

Sekoita sweet-chilikastike majoneesiin.

Halkaise briossisämpylät, lämmitä mikroaaltouunissa. Levitä valmista majoneesia sämpylän ylä- ja alapuolelle. Lisää salaatin lehtiä alapuolelle.

Laita ananasrengas sekä kunnon pala aurajuustoa kanapihvin päälle (tee samoin kaikille). Lämmitä mikrossa niin kauan, että juusto sulaa kauniisti.  Asettele salaatin lehtien päälle ja laita lopuksi kansi.



MOCCA CUPCAKE KAKKU

  • 100 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ dl kaakaojauhetta
  • ½ dl maitoa
  • Vuokasprayta voiteluun
  • ½ kahvia
  • 1 pussi pirkka Choco Cappucino (23g erikoispikakahvia)


KUORRUTE JA KORISTELU

  • 250g tomusokeria
  • 80g pehmeää voita
  • ½ dl kahvia
  • 1 pussi Choco Cappucino (23g erikoispikakahvia)
  • 25g kaakaojauhetta
  • muutama pala tummaa suklaata rouhittuna
  • mustikoita


OHJE:

Aseta kiertoilmauunin lämpötilaksi 170 astetta.
Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Lisää kananmunat ja sokeri. Sekoita voimakkaasti.
Mittaa kaakaojauho vehnäjauhoihin (käytä sihtiä) ja sekoita joukkoon myös leivinjauhe, vaniljasokeri sekä Choco cappucino annospussi.
Lisää jauhot ja nesteet vuorotellen ja pienissä määrin varovasti sekoittaen.
Voitele irtopohjavuoka vuokaspraylla.
Kaada taikina vuokaan ja paista noin 25-30 minuuttia uunin keskitasolla.

Kuorrutus:

Sekoita kuorrutusaineet kulhossa ensin pienellä pienellä nopeudella varovasti, että menevät hyvin sekaisin.
Jatka vaahdottamista vielä 5 minuuttia suurella teholla, jotta kuorrutteesta tulee ilmavaa (lisää tomusokeria tarvittaessa, jotta saat kiinteän tai vastaavasti maitoa, jos kuorrute on liian kovaa).
Pursota hyvin jäähtyneen kuppikakku kakun päälle.
Koristele suklaarouheella ja mustikoilla.

Ja jos haluut kuitenkin tehdä niitä perinteisiä cupcakeja, niin taikina riittää 12 muffinipaperiin.




IHAN MAHTAVIA HERKUTTELUHETKIÄ SINULLE <3

Hei, löydät minut myös facebookista ja instagramista nimellä Saaranlautasella ja jättämällä kommentin ilahdutat minua kovasti <3.

18 kommenttia:

  1. Voi taivahan talikynttilät mitä herkkuja olet loihtinut. Teillä ei ainakaan nälkää pääse näkemään.
    Ihanaa helmikuun alkua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3.... jooo ei meillä, vaikka oikesti pitäis varmaan kohta alkaa säätelee, mut hyvä ruoka = parempi mieli. Mukavaa helmikuun alku myös sinulle!

      Poista
  2. Olen todennut, että kotikeittiössä valmistuvat maailman parhaat hampparit ja tämän postauksen jälkeen olen vieläkin varmempi asiasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, niistä saa juuri sellaisia kuin itselle maistuu :).

      Poista
  3. Voi Saara! Saisinko tulla kylään teille syömään tällaisen ihanan burgerin :P nam!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olispa tosiaan ihana tavata ihan livenäkin sinua <3. Ihan parasta viikonloppua sinulle!

      Poista
  4. Voi noita sinun herkkujasi. En kestä - voisin kuolata noidenkin kuvien edessä ties kuinka kauan!
    Ihanaa helmikuuta ja valoa, valoa, valoa, Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Arja <3 ja sitä samaa toivottelen sinulle. Kaunista on ulkona ainakin nyt, tosin melko pureva pakkanen.

      Poista
  5. Ihania herkkuja, mä vaan yritän pidättäytyä :) Mutta minä tein sellaisen lupauken, että tästä tulee paras vuoteni. Niin paljon matkoja ja ystävien tapaamisia kun vaan ikinä mahdollista, tähän asti mennyt hyvin. Toivottavasti mekin nähdään pian, olisi niin ihana pitkästä aikaa livenä jutella <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan mahtava lupaus sulla menossa tälle vuodelle, voiko enempää muka toivoa. Iloa päiviisi ja mahtavia matkoja, kyllä me viimeistään loppu keväästä nähdään <3.

      Poista
  6. No nyt on kyllä asiallisen näköinen burgeri! Upeat briossit ja täytteet just mun makuun! Komppaan siinä että Taste of Nikinmäen IG on ... vaarallinen :D Teen tosi harvoin burgereita kotona, mutta mieliteko iskee aina hänen kuvia nähdessään - ja nyt näiden sun kuvien ansiosta myös!

    VastaaPoista
  7. Kiitos Juulia <3, herkkuihin on helppo sortua :).

    VastaaPoista
  8. Kerrassaan ihastuttava tuo kakku. Ja burgerikin maistuisi!

    VastaaPoista
  9. Ah, näinkö ananasta burgerin välissä? Se on hampparissa ihan must :D Kiva, että on muitakin "kohtalotovereita" ;D

    -Heidi

    VastaaPoista
  10. Voi nam mitä herkkuja oot taikonu taas. Taiodan otytaa tuon briossisdämpylän itsekin kokeiluun seuraavien burgerien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Kimmo <3 ja ehdottomasti kehotan sinua leipomaan omat sämpylät, jäät koukkuun.

      Poista