Voiko kesäkurpitsaa monipuolisempaa vihannesta enää
ollakaan tai ainakin minä olen siihen niin ihastunut ja rakastunut. Toinen
mieli vihannekseni on pinaatti ja näitä olen kasvattanut melkoisen hyvällä
menestyksellä myös mökillä.
Kuten huomaat aika hyvin nämä ovat rönsyilleet, kun eivät tahdo pysyä edes kasvatuslaatikossaan :)
Niitä itsekasvattamia joudun kuitenkin odottelemaan vielä
jokusen aikaa. Sillä välin turvaudun kaupan antimiin.
Tällä kertaa kesäkurpitsasta valmistui cannellonit yhdessä
broilerin jauhelihan sekä juuston kera.
Mukavan kevyttä kesäruokaa eikä mikään estä sinua
vaihtamasta tuota jauhelihaa vaikka palvinkinkkuun tai vegeversiona härkikseen. Näitä voi tuunata
ihan omaa mielikuvitusta käyttäen.
KESÄKURPITSA CANNELLONIT 4:LLE
Raaka-aineet:
2 kpl kesäkurpitsaa (800 g)
Täyte:
400 g broilerin jauhelihaa
1 sipuli
3 rkl kanafondia tai 1 kanaliemikuutio
1 tl paprikajauhetta
½ tl valkosipulijauhetta
pippuria myllystä
öljyä paistamiseen
1 prk tuore ricottaa 250 g
1 kananmuna
1 kpl Aito cheddarjuustoa 160 g
2-3 pihvitomaattia
OHJE:
Pese kesäkurpitsat ja siivuta ne pitkittäin joko
juustohöylällä tai mandoliinilla.
Kaada öljyä muutama ruokalusikallinen paistinpannulle ja
kuumenna. Lisää jauheliha ja pilkottu sipuli. Paista muutama minuutti ja lisää
kanafondi sekä paprika- ja valkosipulijauhe. Jatka paistamista niin kauan, että
liha on ihan kypsää. Nosta sivuun ja anna jäähtyä.
Kaada ricotta juusto kulhoon ja riko joukkoon yksi
kananmuna. Ripottele joukkoon myllystä pippuria ja hiukan suolaa.
Raasta cheddarjuustosta 2/3 raasteeksi. Lisää juusto ja
paistettu jauheliha kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Ota ruokalusikallinen massaa, laita se
kesäkurpitsaviipaleen päälle ja rullaa rullalle. Laita kevyesti voideltuun
vuokaan. Jatka kunnes kaikki siivut on rullattu.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 (kiertoilma 180) astetta.
Raasta loput cheddarjuustot rullien päälle ja leikkaa
pihvitomaatit siivuiksi ja ne vielä puoliksi. Asettele rullien väliin.
Ripottele päälle vielä pippuria ja hiukan suolaa myllystä.
Paista uunin alaosassa noin 30 minuuttia, kunnes
kesäkurpitsarullat ovat pehmenneet ja vuoka on saanut kauniin värin pintaan.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Lisää kesäkurpitsa ohjeita löydät täältä, kuten esimerkiksi nämä suositut kesäkurpitsatortillat
Linkki suoraan gluteenittomiin kesäkurpitsa tortilloihin tässä
Aivan ihanan näköistä "kesäruokaa". Minun pitäisi rohkeammin testata kurpitsaa eri ruokiin. Mies tykkää käyttää kesäkurpitsaa lihapataan.
VastaaPoistaIhanaa torstai-iltaa Sari <3
Kiitos paljon Outi <3, mä oonkin saanut jo yhden kaverin pään käännettyä kesäkurpitsan hyväksi, ei aiemmin niin välittänyt siitä, mutta nyt jo tekee ruokaa näistä resepteistä ja tykkää eli suosittelen siis avoimmin mielin kokeilemaan. Ihanaista viikonloppua sinulle ja toivottavasti se aurinko palaa tänne etelään <3.
VastaaPoistaIhania ohjeita, mutta en mistään löydä kesäkurpitsatortillan ohjetta. Pakko saada se ohje, kun ovat niin parhaan näköisiä ��
VastaaPoistaHeissan Tiina ja kaunis kiitos sinulle <3. Tuosta linkistä olisi vain pitänyt rullata nuolilla eteenpäin ja melko lopusta se olisi löytynyt, laitan sinulle kuitenkin tähän suoran linkin: http://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/08/herkulliset-gluuteenittomat.html
PoistaHyvää viikonloppua ja mukavia kokkailu hetkiä :)
On kyllä niin herkulisen näköistä.Minäkin rakastan kesäkurpitsaa,ja piakkoin on tulossa uusi ohjekin siitä.Oikein ihanaa viikonloppua Sari🌺🌸🍀
VastaaPoistaOn kyllä niin herkulisen näköistä.Minäkin rakastan kesäkurpitsaa,ja piakkoin on tulossa uusi ohjekin siitä.Oikein ihanaa viikonloppua Sari🌺🌸🍀
VastaaPoistaHeissan Jael ja kiitos. Kesäkurpitsa on kyllä niin hyvää ja kiva nähdä mitä sinä olet siitä loihtinut :). Mukavaa viikonlopun jatkoa myös sinulle <3
PoistaKiitos taas kivasta ohjeesta! Minäkin rakastan (ja kasvatan) kesäkurpitsaa, josta pitää taikoa kaikkea mahdollista, kun sen aika on :)
VastaaPoistaTerveisin Kodintuntu/Raija
Heissan Raija kiva kuulla, että meitä kesäkurpitsaan hurahtaneita on enemmänkin. Aivan loistavia kasvatusilmoja sinulle :)
Poista