Pages

maanantai 5. joulukuuta 2016

Herkulliset jouluisat piparivohvelit luumuhillolla ja piparkakkurahkalla




Minä olen ollut aina vohveleiden suuri fani ja varsinkin niiden itsetehtyjen. Hassu juttu vaan, sitä rautaa ei ole tullut hankittua kotiin. 

Euroopassa monessa kaupungissa löytyy kioskeja, jotka myyvät pelkästään vohveleita, nam, ihan paratiisi paikkoja siis.

Vohveleita on paistettu keskiajalta asti eli ei siis mikään uusi keksintö.





Nyt sain aivan super hienon tilaisuuden, kun KitchenTime lähestyi minua ja tarjosi vohvelirautaa. Ihanaa, enää ei tarvitse lainata sukulaisten rautoja ja vohveleita voi paistaa silloin, kun himo iskee.




Vohvelitaikina on erittäin helppo ja nopea valmistaa. Vain maitoa tai kermaa, kananmunaa ja vehnäjauhoja, tilkka voisulaa ja halutessa leivinjauhetta.

Tässä reseptissä käytetään myös valmista piparitaikinaa ja keitetään itse maukas luumuhillo.







Näin syntyivät jouluiset herkulliset

PIPARIVOHVELIT LUUMUHILLOLLA JA PIPARKAKKURAHKALLA (6 isoa)

Raaka-aineet:

VOHVELIT:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 kananmuna
  • ¼ juoksevaa margariinia/voisulaa
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
  • juoksevaa margariini paistamiseen
  • piparkakkutaikinaa


LUUMUHILLO:

  • 500 g luumuja (6-8 kpl)
  • 1 dl hillosokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1-2 rkl sitruunan mehua
  • ½ dl vettä


PIPARKAKKURAHKA:

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 prk Arla piparkakkurahkaa
  • Koristeluun piparkakkuja ja tomusokeria



OHJE:

Valmista ensin luumuhillo.

Pese ja halkaise luumut sekä poista kivet.
Leikkaa luumut neljään osaan, voit jättää osan myös puolikkaiksi.

Mittaa kattilaan vesi, sitruunanmehu, vaniljasokeri sekä hillosokeri.
Laita myös luumut kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaisella lämmöllä 15-20 minuuttia.

Kaada puhtaaseen purkkiin ja jäähdytä.

Luumuhillo säilyy kylmässä useita viikkoja.

Valmista seuraavaksi vohvelitaikina.

Vispaa monitoimikoneessa tai sähkövatkaimella kuohukerma vaahdoksi.

Lisää joukkoon juokseva margariini/voisula, maito, leivinjauhe, suola ja vehnäjauhot.

Vatkaa taikina tasaiseksi.
Anna tekeytyä noin 15 minuuttia.

Valmista tällä välin piparkakkuvaahto.

Vatkaa kuohu/vispikerma vaahdoksi ja sekoita se piparkakkurahkan kanssa. Laita kylmään odottamaan tarjoilua.

Kauli piparkakkutaikina ja ota siitä haluamallasi muotilla 3-4 cm kokoisia piparkakkuja. Yhteen vohveliin tarvitaan 4 kpl esim tähteä.

Lämmitä vohvelirauta kuumaksi.

Laita hiukan juoksevaa margariini.

Lisää tähdet (4 kpl/tuplarautaan 8 kpl) vohveliraudalla ja kaada reunoille vohvelitaikinaa.

Paista vohvelit kypsiksi.

Anna jäähtyä hiukan.

Koristele tomusokerilla.

Lusikoi päälle piparkakkurahkaa sekä luumuhilloa.

Halutessa voi laittaa myös valmiita piparkakkuja.

Nautinnollisia hetkiä herkullisten jouluisten piparivohveleiden kera.


Jos sinulla ei vielä ole vohvelirautaa, voit tutustua täältä KitchenTimen valikoimiin.



1 kommentti: