Heissan sinä ihana lukijani ja mitä parhainta keskikesää
<3.
Joko olet ehtinyt lomailemaan ja rentoutumaan?
Pyydän anteeksi blogini hiljaisuutta, mutta niin paljon
kaikesta ihanasta olen tänä kesänä saanut nauttia, kuten lapsenlapsien hoidosta
ja heidän kanssaan yhdessäolosta. Se on tällä hetkellä se kaikkein rakkain
ajanviete mitä tiedän.
Eilen kuitenkin sain kantarelleja, joista toteutin ilta-aterian ja voi pojat mitä herkkua siitä
tulikin!
Paras kiitos oli se, kun mieheni, joka ei niin välitä sienistä, totesi
kolmatta leipää syödessään, jotta söisi vieläkin lisää, mutta vatsa kuulemma
halkeaisi.
Nämä kantarellileivät ovatkin ruokaisampia, kuin normit
leivät, sillä leivän päälle pariloin ensin uudesta perunasta siivuja. Niiden
päälle helppo munakokkeli, sitten kantarelli-sienipaistos, jonka jälkeen
viimeistely tuoreella mozzarellalla (siitä saat sen parhaimman juustokuoren leiville) sekä juustoraasteella.
Niin herkullisia ja suussa sulavia sekä mehukkaita leipiä
saa etsiä kauan tai ainakin, jos on tällainen sienifani kuin minä.
Sieniä ei kannata kuin korkeintaan puolittaa ja pienet
voi paistaa sellaisenaan, niistä tulee tällöin maukkaampia ja ne eivät kuivu
edes uunissa, missä leivät viimeistellään. Toki voit koota nämä leivät kokonaan
grillisäkin, onnistuvat yhtä hyvin siellä.
Joten viimeistään viikonloppuna sienimetsään tai torille,
jotta pääset näistä kesän herkullisimmista kantarellileivistä nauttimaan
sinäkin.
KESÄN HERKULLISIMMAT KANTARELLILEIVÄT 6 kpl
Raaka-aineet:
- 1 l kantarelleja
- 1 punasipuli/keltasipuli
- 4 uutta perunaa (keskikokoista)
- 2 kananmunaa
- 6 leipäsiivua
- 1 tuore mozzarellapallo
- juustoraastetta
- voita, persiljaa, suolaa, pippuria, paahdettua pekonia
OHJE:
Puhdista sienet ja puolita isoimmat. Silppua sipuli.
Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, lisää sitten voita
ja sipulisilppu ja paista sienipaistos kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla.
Siirrä sivuun.
Pese uudet perunat ja siivuta mahdollisimman ohuiksi
siivuiksi. Lisää öljyä pannulle ja paahda perunasiivut kypsiksi, mausta
suolalla. Siirrä sivuun.
Laita pannulle voita ja riko 2 kananmunaa, sekoita heti
munakokkeliksi, ripauta pieni suola ja siirrä sivuun.
Paahda leivät paahtimella tai pannulla ja voitele voilla.
Aseta uunin/grillin lämpötilaksi 200 astetta.
Jos paahdat pekonisiivuja, laita ne nyt kylmään uuniin paahtumaan leivinpaperin päälle, valmistuvat uunin kuumetessa.
Laita leivinpaperi pellin päälle ja siihen voidellut
leivät. Sitten jaa jokaiselle leivälle pariloidut perunaviipaleet, munakokkeli
ja kantarellipaistos, jonka jälkeen siivuta mozzarellapallo kuuteen osaan ja
laita leiville ja viimeiseksi vielä hiukan juustoraastetta.
Paista uunissa/grillissä noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto
on kauniisti sulanut.
Päälle voit vielä ripotella esim. persiljaa tai muuta
yrttiä sekä paahdettua pekonimurua.
AURINKOISTA VIIKONLOPPUA SINULLE JA ONNEA SIENIMETSÄÄN!
Voi apua mitä herkkuleipiä. Minun mieheni ei myöskään ole mikään sieniruokien ystävä, mutta kanttarellien kanssa tekee poikkeuksen :)
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Sari <3
Kaunis kiitos Outi <3, kantarellit on kyllä niin ihkuja niin kuin suppiksetkin, jo pelkkä niiden tuoksu laukaisee makuhermot.
PoistaIloa ja aurinkoa viikonloppuusi :).
Ihania herkkuleipiä. Täällä saaressa saa tänävuonna näköjään etsiä sieniä suurennuslasilla....muutama hassu kanttis ja nekin ihan pikkiriikkisiä :/
VastaaPoistaJoo, tosi kuivaa on ollut, toivotaan että syksymmällä tulisi hiukan sateita ja sitä myöden sieniä :).
PoistaLomat lusittu tällä erää. Kesäsi on Sari näyttänyt upealta ja ruoka vielä paremmalta. Nämäkin leivät, voi että! <3 :)
VastaaPoistaAi ai kun saisi nyt kantarelleja. Siinäpä yksi juttu mitä täältä ei saa.Kuola kyllä nyt valuu...
VastaaPoistaOikein ihanaa viikkoa Sari:)