Pages

torstai 25. heinäkuuta 2019

KESÄN HERKULLISIMMAT KANTARELLILEIVÄT




Heissan sinä ihana lukijani ja mitä parhainta keskikesää <3.

Joko olet ehtinyt lomailemaan ja rentoutumaan?


Pyydän anteeksi blogini hiljaisuutta, mutta niin paljon kaikesta ihanasta olen tänä kesänä saanut nauttia, kuten lapsenlapsien hoidosta ja heidän kanssaan yhdessäolosta. Se on tällä hetkellä se kaikkein rakkain ajanviete mitä tiedän.


Eilen kuitenkin sain kantarelleja, joista toteutin ilta-aterian ja voi pojat mitä herkkua siitä tulikin! 

Paras kiitos oli se, kun mieheni, joka ei niin välitä sienistä, totesi kolmatta leipää syödessään, jotta söisi vieläkin lisää, mutta vatsa kuulemma halkeaisi.


Nämä kantarellileivät ovatkin ruokaisampia, kuin normit leivät, sillä leivän päälle pariloin ensin uudesta perunasta siivuja. Niiden päälle helppo munakokkeli, sitten kantarelli-sienipaistos, jonka jälkeen viimeistely tuoreella mozzarellalla (siitä saat sen parhaimman juustokuoren leiville) sekä juustoraasteella.


Niin herkullisia ja suussa sulavia sekä mehukkaita leipiä saa etsiä kauan tai ainakin, jos on tällainen sienifani kuin minä.


Sieniä ei kannata kuin korkeintaan puolittaa ja pienet voi paistaa sellaisenaan, niistä tulee tällöin maukkaampia ja ne eivät kuivu edes uunissa, missä leivät viimeistellään. Toki voit koota nämä leivät kokonaan grillisäkin, onnistuvat yhtä hyvin siellä.


Joten viimeistään viikonloppuna sienimetsään tai torille, jotta pääset näistä kesän herkullisimmista kantarellileivistä nauttimaan sinäkin.


KESÄN HERKULLISIMMAT KANTARELLILEIVÄT 6 kpl


Raaka-aineet:

  • 1 l kantarelleja
  • 1 punasipuli/keltasipuli
  • 4 uutta perunaa (keskikokoista)
  • 2 kananmunaa
  • 6 leipäsiivua
  • 1 tuore mozzarellapallo
  • juustoraastetta
  • voita, persiljaa, suolaa, pippuria, paahdettua pekonia



OHJE:

Puhdista sienet ja puolita isoimmat. Silppua sipuli.
Paista sieniä ensin kuivalla pannulla, lisää sitten voita ja sipulisilppu ja paista sienipaistos kypsäksi, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

Pese uudet perunat ja siivuta mahdollisimman ohuiksi siivuiksi. Lisää öljyä pannulle ja paahda perunasiivut kypsiksi, mausta suolalla. Siirrä sivuun.

Laita pannulle voita ja riko 2 kananmunaa, sekoita heti munakokkeliksi, ripauta pieni suola ja siirrä sivuun.

Paahda leivät paahtimella tai pannulla ja voitele voilla.

Aseta uunin/grillin lämpötilaksi 200 astetta.

Jos paahdat pekonisiivuja, laita ne nyt kylmään uuniin paahtumaan leivinpaperin päälle, valmistuvat uunin kuumetessa.

Laita leivinpaperi pellin päälle ja siihen voidellut leivät. Sitten jaa jokaiselle leivälle pariloidut perunaviipaleet, munakokkeli ja kantarellipaistos, jonka jälkeen siivuta mozzarellapallo kuuteen osaan ja laita leiville ja viimeiseksi vielä hiukan juustoraastetta.

Paista uunissa/grillissä noin 5-10 minuuttia, kunnes juusto on kauniisti sulanut.

Päälle voit vielä ripotella esim. persiljaa tai muuta yrttiä sekä paahdettua pekonimurua.


AURINKOISTA VIIKONLOPPUA SINULLE JA ONNEA SIENIMETSÄÄN!



6 kommenttia:

  1. Voi apua mitä herkkuleipiä. Minun mieheni ei myöskään ole mikään sieniruokien ystävä, mutta kanttarellien kanssa tekee poikkeuksen :)
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi <3, kantarellit on kyllä niin ihkuja niin kuin suppiksetkin, jo pelkkä niiden tuoksu laukaisee makuhermot.
      Iloa ja aurinkoa viikonloppuusi :).

      Poista
  2. Ihania herkkuleipiä. Täällä saaressa saa tänävuonna näköjään etsiä sieniä suurennuslasilla....muutama hassu kanttis ja nekin ihan pikkiriikkisiä :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tosi kuivaa on ollut, toivotaan että syksymmällä tulisi hiukan sateita ja sitä myöden sieniä :).

      Poista
  3. Lomat lusittu tällä erää. Kesäsi on Sari näyttänyt upealta ja ruoka vielä paremmalta. Nämäkin leivät, voi että! <3 :)

    VastaaPoista
  4. Ai ai kun saisi nyt kantarelleja. Siinäpä yksi juttu mitä täältä ei saa.Kuola kyllä nyt valuu...
    Oikein ihanaa viikkoa Sari:)

    VastaaPoista