Pages

keskiviikko 26. kesäkuuta 2019

KARPIN KIRSIKKAKIISSELI ja kuvia kakolasta




Heippatirallaa, niin se juhannuskin tuli vietettyä Koverin Kehdon Kakolassa ja juu kuulit oikein, meidän tämän vuoden juhannusteema oli rakennettu hoitolan ympärille.






Jokavuotiset (perinteiset) kesäkisat käytiin läpi, saunottiin ja syötiin hyvin. Onneksi ilmatkin suosivat tänä vuonna juhlijoita, hauskaa riitti niin kuin aina tällä porukalla, kiitos teille vielä ihanat ystäväni <3.




Jännää on nyt ilmassa muutenkin, sillä odotamme toisen lapsenlapsemme syntyvän päivänä minä hyvänsä. Luulenpa, että vaari ja mamma ovat enemmän hermoina, kuin asianomaiset itse. Kiva on myös nähdä ja kuulla isosiskon ensimmäiset mietteet uudesta perheenjäsenestä <3.


Mutta juu, kirsikkakiisseliä keitin eilen elämäni ensimmäistä kertaa. Ennen ne kirsikat ovat yleensä syöty alta aikayksikön eikä niitä ole paljon kerennyt jatkojalostaa. Nyt ostin kuitenkin niin paljon, jotta tätä herkkua sain keitettyä.


Mä rakastan yli kaiken KIRSIKOITA, vadelmia ja luumuja ja nektariineja ja aprikooseja… ja…..   J. Entäs sinä? Ihmettelet varmaan missä mansikat ja mustikat on mun listalta, mutta kyllä ne siellä listan puolessa välissä ovat, outo taidan olla!


Suurin homma kirsikkakiisselin teossa on kai tuo kivien poistaminen, josta tulikin mieleeni, että mähän tarvitsen siihen tarkoitetun välineen. Pitääkin googlettaa mistä tuollaisen veitsen/lusikan voisi löytää, luumujakin tulee tänä vuonna ennätysmäärä, joten tarpeellinen kapistus se varmasti olisi.



Kiisselin keitin karppisokerilla ja maustoin pienellä tähtianiksella, mutta toki tuon sokerin voi korvata tavallisellakin. Joten ilman suurempia jaaritteluita mennään ohjeeseen.

KARPIN KIRSIKKAKIISSELI


Raaka-aineet:

  • 500g kirsikoita
  • 6 dl vettä
  • 1 dl karppisokeria/tavallista sokeria
  • 1 pieni tähtianis tai puolikas isoa
  • 2 rkl maizzenaa/perunajauhoja
  • yrttejä, syötäviä kukkia


OHJE:

Pese kirsikat hyvin, puolita ne ja poista kivet, laita kattilaan.

Mittaa kattilaan vesi sekä sokeri ja lisää myös tähtianis.

Anna kirsikoiden kiehua noin 8 minuuttia ja kuori vaahto pois tarvittaessa.

Sekoita maizzena pieneen määrään vettä ja sekoita kiisseliin, anna kiehahtaa.

Kaada kiisseli kulhoon tai annosastioihin. Ripottele pinnalle vielä tilkka sokeria, ettei kiisselin pintaan muodostu kalvoa.

Koristele kiisseli esim. yrtein, kukkasin, kirsikoin ja nauti vaikka kermavaahdolla, jädellä, nokareella vaniljatuorejuustoa.

HERKULLISTA  JA  AURINKOISTA  KESÄN  JATKOA SINULLE!

7 kommenttia:

  1. Hihhih mitkä bileet! Ja tämä kirsikkakiisseli nam ja ahh! <3 Tsemppiä jännittävään odotukseen :)

    VastaaPoista
  2. Heh ,heh hee Anni, on se vaan niin kivaa kun edes kerran vuodessa voi leikkiä ja pitää hauskaa :D.
    Kiitos sinulle ihanainen <3.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä ja niin kauniin väristä. Kirsikkapiirakkaa, kirsikkahilloa ja kirsikka-suklaahilloakin olen tehnyt, mutta en kiisseliä - ainakaan vielä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kirsikoista saa kyllä monenmoista herkkua, jos ei mene heti syöntiin 😊

      Poista
  4. Onpa herkullisen näköistä kiisseliä. Tykkään kirsikoista sellaisenaan, mutta en mistään hillosta tai mehuista. Makuasioita ja aina kuitenkin maistan herkkuja, jois vaikka nyt tykkäisin :) Oma kesäinen kiisselisuosikkini on raparperikiisseli.
    Hauskaa iltaa sinulle Sari ja kiitos vielä erikseen ihanista kommenteistasi instassani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja niin se on, että makuasioista on turha kiistellä.
      Sinä olet juuri sellainen, kuin instan puolella totesinkin, ihana ihminen<3.
      Hyvää viikonloppua sinulle!

      Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista