Pages

keskiviikko 12. kesäkuuta 2019

KAHDEN JUUSTON MUNAKOISO-BROILERIVUOKA



Onneksi mulla oli eilen illalla tarpeeksi virtaa tehdä tätä, ah niin maukasta munakoisovuokaa, nimittäin vieläkin vesikielellä odotan, että pääsisin sen viimeisen annoksen tänään lounaalla hotkaisemaan.



Virtaa sain varmaan kukkien muodossa, joita eilen ostin vielä mökille istutettavaksi. Kiva, kun osa noista kesäkukista oli tarjouksessa ja budjetti riitti isompaan määrään kukkia.



Olin jo pidemmän ajan ajatellut tehdä munakoisosta jotain ja ensin oli tarkoitus laittaa broilerin jauhelihaa mukaan, mutta eihän sitä eilen sitten kaupasta löytynytkään. No ei hätiä mitiä, sain broilerin fileesuikaleita ja luulempa, että ne olivatkin parempi vaihtoehto tähän mehevään vuokaan



Ruoka muistuttaa hiukan kreikkalaista moussakaa, tosin oleellinen ero on kuitenkin se, ettei tässä ole tarvinnut juustokastiketta keitellä ja tosiaan tuo lihakin muuttui jauhelihasta broilerin fileesuikaleisiin.



Juustokastike korvataan kahdella eri juustolla, mozzarellalla sekä pecorinolla (varsin maukasta löydät Prismasta eikä hintakaan huimannut) ja lisäksi joukkoon lorautetaan hiukan kuohukermaa. No joo, pakko myöntää, että ruoka on hiukan tuhdimpaa, mutta syödään sitten seuraavina päivinä taas kevyemmin.





KAHDEN JUUSTON MUNAKOISO-BROILERIVUOKA

Raaka-aineet:


  • 2 isohkoa munakoisoa
  • suolaa, öljyä
  • 600g broilerin fileesuikaleita maustamaton
  • 2 sipulia
  • 3 isohkoa tomaattia
  • 2 tl curry madras jauhetta
  • pippuria
  • 1 Knorr fond du cheff kanaliemi fondi
  • 2 dl kuohukermaa
  • ½ nippua tuoretta basilikaa
  • 2 palloa mozzarellaa
  • 200g pecorinojuustoa raasteena

OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Pese ja leikkaa munakoisot siivuiksi. Ripottele päälle suolaa ja anna itkeä noin 10 minuuttia. Pyyhi ylimääräinen neste pois ja ripottele päälle hiukan oliiviöljyä ja paista viipaleita uunissa noin 15 minuuttia.

Paista sillä välin broilerin fileesuikaleita tilkassa öljyä. Pilko sipulit ja lisää paistinpannulle. Lisää 2 tl curry madras –jauhetta sekä pippuria myllystä. Paista melkein kypsäksi. Kaada lopuksi 2 dl kuohukermaa sekä lisää kanafondi pannulle ja revi basilikan lehtiä sekaan. Jatka hauduttamista, kunnes kerma kiehuu hiukan kasaan. Maista suola, mutta muista, että myös munakoisoista tulee suolaa.

Lado seuraavaksi uunivuokaan puolet paistetuista munakoisoista ja kaada päälle kanakastike.

Huuhtele tomaatit ja leikkaa siivuiksi, jonka jälkeen asettele ne kastikkeen päälle.

Leikkaa myös mozzarella pallot siivuiksi ja laita ne tomaattien päälle, laita myös muutamia basilikanlehtiä.

Raasta puolet pecorinosta vuokaan ja lado loput munakoisosiivut juustoraasteen päälle. Raasta lopuksi  päälle loppu pecorino.

Paista vuokaa 200 asteessa noin puoli tuntia, varo kuitenkaan polttamasta juustoa karrelle.

Munakoisovuoka maistuu herkulliselta ihan sellaisenaan, mutta toki perus vihreä salaatti sopii kylkeen.

Täältä löydät toisen kivan munakoiso-ohjeen



Mukavaa kesäistä päivää sinulle <3.

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos paljon Tuuli ja aurinkoista viikonloppua sinulle <3.

      Poista
  2. Kylläpä näyttää ja kuulostaa taas niin herkulliselta. Broileri sopii kyllä hyvin munakoison kaveriksi. Viimeksi söin munakoisoa naudan jauhelihan kaverina.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Outi ja kyllä!, munakoiso ja broiku on hyvää yhdessä.
      Mukavaa viikonloppua sinulle <3.

      Poista
  3. Kaikki missä kaksi juustoa on <3 Ihana ruokavinkki meille taas. Kiitos Sari :) Ihanaa juhannusta tai ainakin sen odotusta!

    VastaaPoista