Pages

torstai 2. maaliskuuta 2017

Hunajainen Teriyakilohi maistuu koko perheelle



Tytär soitti minulle ja kysyi ”äiti milloin sä teet lohta?”. No lupasin hänelle tekeväni sitä heti ensitilassa. Itselleen hän ei halua lohta kotiin ostaa, kun avomiehensä ei kalasta välitä ollenkaan.

Lohesta on helppo tehdä herkullista ruokaa ja yksi meidän perheen suosikkiresepteistä on hunajainen teriyakilohi, joka valmistuu kuin itsestään uunissa.




Raaka-aineiksi tarvitaan teriyaki- sekä ketjap maniskastiketta, ripaus caynnepippuria ja loraus hunajaa. Näistä muodostuu herkullinen kastike lohen päälle.

Keitin lisäksi purjoa ja paloittelin halloumjuusto samaan vuokaan, voi nam tuo purjo on ihan super hyvää, suosittelen kokeilemaan.
Ateria tarjottiin meillä salaatin kera, mutta maistuu myös perunoilla.





HUNAJAINEN TERIYAKILOHI  (4-6:lle)



Raaka-aineet:

  • noin kilo lohifilettä
  • 1-2 purjoa
  • 1 halloumjuusto
  • 1 dl teriyakikastiketta
  • ¼ dl ketjap manis soijakastiketta
  • ½ dl hunajaa
  • ½ tl cayennepippuria
  • suolaa, sitruunapippuria


sitruunan tai limen lohkoja tarjoiluun

OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Pese ja halkaise purjo/purjot ja leikkaa ne noin 10 cm pätkiksi.
Laita purjot kattilaan ja lisää vettä niin, että ne juuri peittyvät. Keitä 10 minuuttia.

Valmista sillä välin lohi.

Pyyhi lohifileet talouspaperilla ja nypi pinseteillä viimeisetkin ruodot pois. Leikkaa annospaloiksi jos haluat.

Laita leivinpaperia uunivuoan pohjalle ja nosta lohifileet sen päälle. Ripottele päälle suolaa ja sitruunapippuria.

Sekoita kipossa teriyaki, ketjap manis, hunaja sekä cayennepippuri.
Kaada maustekastike lohifileiden päälle.

Leikkaa halloumjuusto isoiksi kuutioiksi.

Kaada purjojen keitinvesi pois ja asettele purjon pätkät samaan vuokaan lohifileiden kanssa ja leikatut halloumjuustopalat purjojen päälle.

Paista hunajaista teriyakilohta uunissa noin 20 minuuttia.

Hyvää ruokahalua!



Tämä on muuten sellainen ohje, että onnistuu mainiosti isollekin porukalle eikä kokin tarvitse hääräillä keittiössä puolta päivää.

Tässä vielä toinen meidän suosikki lohiruoka eli isännän lohta

7 kommenttia:

  1. Kiitos - kaikki kalareseptit ovat taas tarpeen kun ekopaasto alkoi. Nyt pitää vaan vielä päättää se, onko hunaja sallittujen raaka-aineiden joukossa kun yksi paastolupauksistani on: ei lisättyä sokeria;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OOh, sinä vietät siis paastoa, hienoa! Itse olen sitä myös miettinyt, mutta taidan tehdä tällä kertaa vain viikon kestävän detoxin. Hmmm, tuo hunajahan on tavallaan luonnon sokeria :). Mukavaa loppuviikkoa sinulle <3

      Poista
  2. Herkullinen lohiresepti! Nyt on ohje tallessa. Voipi olla, että menee viikonloppuna heti kokeiluun. Olen kalaruokien ystävä, mutta useimmiten teen lohta. Uudet lohireseptit ovat aina tervetulleita.
    Kiitos Sari ja mukavaa loppuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. LOhi on kyllä niin helppo ja sitä saa aina kalatiskiltä eikä maku petä koskaan, kerrohan sitten mitä pidit ja mukavaa loppuviikkoa myös sinulle :)

      Poista
  3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  4. Meillä tehdään vähän samantyyppinen lohiruoka mutta siinä ei ole hunajaa ja laitan reilusti lime-mehua teriyakin joukkoon ja sitten vielä paljon/vähän raastettua inkivääriä. Olisin laittanut blogiini mutta kuvat epäonnistuivat viime kerralla. Uusi yritys lähitulevaisuudessa! Terveisin Anne Maalaisbistrosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Anne, joo näitä Teriyaki ohjeita lohelle on varmasti montaa erilaista, niinkuin meitä kokkejakin :): Tuo sinun kuullostaa myös kivalta, lime ja inkivääri antavat varmasti paljon happoa kalalle. Tällä minun ohjeella kalasta tulee suolaisen makeaa, erilaista hyvää :)

      Poista