Pages

maanantai 27. helmikuuta 2017

Suklaa-appelsiinipikkuleivät, herkkua joka suupalalla



Suklaata, voi nam todellakin!

Suklaa itsessään sulattaa monen sydämen, mutta siitä saa myös mainioita jälkiruokia ja leivonnaisia.


Olin saanut äidiltä kotitekoista appelsiinimarmeladia ja koska en sitä paahtoleivällä osaa nauttia, niin tuli ajatus suklaan sekä appelsiinin yhdistämisestä . Niin syntyi tämän sunnuntain jälkiruoka nautittavaksi kahvin kera.





 


SUKLAA-APPELSIINIPIKKULEIVÄT 18-20 kpl


Raaka-aineet:

  • 2 ½ kaurahiutaleita
  • ½ vehnäjauhoja
  • ½ mantelijauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 1 ½ rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 2  dl appelsiinimarmeladia
  • kananmuna
  • 1 rkl öljyä leivinpaperin voiteluun
  • 70 g suklaata keksien päälle


OHJE:

Aseta uunin lämpötilaksi 220 astetta.

Sekoita keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, mantelijauhot, leivinjauhe,  kaakaojauhe, sokeri ja kaneli (jos marmeladi on kovin makeaa, puolita sokerin määrä).

Lisää joukkoon appelsiinimarmeladi sekä kananmuna. sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Voitele leivinpaperit ohuelti öljyllä pullasutia apuna käyttäen.

Ota taikinaa ruokalusikallinen ja laita nokare voidellulle leivinpaperille. 

Muista jättää tilaa. Yhdelle pellille mahtuu noin 9 keksiä.

Paista pikkuleipiä uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Varo etteivät pala pohjasta.

Anna keksien jäähtyä kokonaan.

Sulata suklaa pienessä muovipussissa mikrossa (kannattaa aloittaa 30 sekunnilla ja laita seuraavaksi 20 sekuntia, jatka kunnes suklaa on sulaa).

Leikkaa pieni reikä pussin kulmaan ja pursota ohuelti suklaata pikkuleipien päälle.

Odota, että suklaa jähmettyy uudelleen.


Pikkuleivät ovat pehmeitä sisältä.




Suussa sulava
Unohtumaton nautinto
Kiireesti nappaan toisen palan                  
Laitan sen kielen päälle                            
Annan sen sulaa
Aaah, kyllä elämä on herkullista


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti