Pages

perjantai 3. maaliskuuta 2017

Herkullinen vaniljainen piirakka marinoiduilla päärynöillä



Kaupoissa on tällä hetkellä päärynä sesonki parhaimmillaan. Lajikkeita löytyy useita ja tarjouksiakin löytyy kivasti.

Reilu kuukausi sitten ostin kolmen piirakkavuoan paketin Clas Ohlsonilta ja nyt oli oiva tilaisuus päästä testaamaan tuota pitkulaista vuokaa.



Päärynät maistuvat ja antavat näköä piirakalle.

Ostin rasiallisen pieniä päärynöitä, joita ensin marinoin puoli tuntia mustaherukkamehusta, kanelista, limestä ja hillosokerista tehdyssä siirapissa.

Ei haitannut yhtään vaikka päärynät olivat aluksi kovia, ne pehmenivät ja maustuivat herkullisiksi keitinliemessä.




Pohjan leivoin Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoilla, niitä on niin kiva käyttää kun leivinjauhetta ei tarvita ollenkaan.

Täytteeksi vielä Viola vanilja tuorejuustoa ja avot piirakasta tuli täydellinen ja niin kuin piirakat yleensä tämäkin on herkullisimmillaan seuraavana päivänä.






VANILJAINEN PÄÄRYNÄPIIRAKKA


Siirappi päärynöille:


  • 7-10 kpl päärynöitä (riippuu päärynöiden sekä piirakkavuoan koosta)
  • 1 dl mustaviinimarjamehutiivistettä
  • 2 dl vettä
  • 1 ½ dl hillosokeria
  • ½ tl kanelia
  • ½ limen mehu


OHJE:

Kuori päärynät, jätä kanta, se antaa ilmettä piirakalle.
Mittaa kattilaan mehutiiviste, vesi, hillosokeri, kaneli ja limen mehu.
Lisää päärynät kattilaan ja keitä niitä noin puoli tuntia. Ota kattila liedeltä, mutta anna päärynöiden jäähtyä liemessä.

Piirakkapohja:


  • 200 g huoneen lämpöistä voita
  • 4,5 dl Sunnuntai Anni Helena kakkuvehnäjauhoja
  • 2,5 rkl sokeria
  • 4 rkl kaakaojauhetta
  • 2-3 rkl kylmää vettä

vuoka sprayta voiteluun

Täyte:


  • 200 g Viola vanilja tuorejuustoa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • ½ limen mehu
  • 2 kananmunaa
  • Tomusokeria koristeluun

OHJE:

Sekoita sokeri ja kaakaojauho vehnäjauhoihin.

Yhdistä jauhoseos ja voi, vatkaa tasaiseksi ja lisää kylmä vesi.
Pyöritä taikina palloksi kääri tuorekelmuun ja laita hetkeksi jääkaappiin.

Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta.

Voitele vuokaspraylla piirakkavuoka.

Painele piirakkataikina vuoan pohjaan ja reunoille.

Yhdistä täyte kulhossa. Vatkaa limen mehu, vaniljasokeri ja kananmunat tuorejuustoon. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

Ota päärynät mausteliemestä, voit leikata yhden sivun tasaiseksi, niin päärynä pysyy paremmin paikoillaan.

Asettele päärynät piirakkavuokaan.

Paista piirakkaa noin 40 minuuttia uunin alatasolla.

Laita folio/leivinpaperia irtopohjan alle, niin estät uunin sotkeutumisen, jos rasvaa tihkuaisi pohjasta.

Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen kuin otat sen pois vuoasta.

Koristele tomusokerilla.



NAUTINNOLLISIA HETKIÄ PIIRAKAN PARISSA JA MIKÄÄN EI ESTÄ TARJOAMASTA SITÄ PIENEN VANILJAJÄÄTELÖ PALLON KERA.


Älä heitä hukkaan siirappia (maustelientä), se maistuu vaikka aamupuurossa hillosilmänä.

Gluteeniton kinuskinen päärynäpiirakka ohje täältä.

4 kommenttia:

  1. Onpa kauniin ja herkullisen näköinen piiras. Ihan pakko kokeilla. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Pia <3 ja juu piirakka onnistui loistavasti omastakin mielestä :)

      Poista
  2. Siis aivan ihanan näköinen piirakka! Mun leipomukset ovat yleensä ihan hyvänmakuisia, mutta Miss KaunisMakea kilpailuun niillä harvoin on asiaa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon <3, ja ei tässäkään mausta voi valittaa :D

      Poista