Suklaata, voi nam todellakin!
Suklaa
itsessään sulattaa monen sydämen, mutta siitä saa myös mainioita jälkiruokia ja
leivonnaisia.
Olin saanut
äidiltä kotitekoista appelsiinimarmeladia ja koska en sitä paahtoleivällä osaa
nauttia, niin tuli ajatus suklaan sekä appelsiinin yhdistämisestä . Niin syntyi
tämän sunnuntain jälkiruoka nautittavaksi kahvin kera.
SUKLAA-APPELSIINIPIKKULEIVÄT
18-20 kpl
Raaka-aineet:
- 2 ½ kaurahiutaleita
- ½ vehnäjauhoja
- ½ mantelijauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- 1 ½ rkl kaakaojauhetta
- 1 tl kanelia
- 2 dl appelsiinimarmeladia
- kananmuna
- 1 rkl öljyä leivinpaperin voiteluun
- 70 g suklaata keksien päälle
OHJE:
Aseta
uunin lämpötilaksi 220 astetta.
Sekoita
keskenään kaurahiutaleet, vehnäjauhot, mantelijauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, sokeri ja kaneli (jos marmeladi on kovin makeaa, puolita sokerin määrä).
Lisää
joukkoon appelsiinimarmeladi sekä kananmuna. sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Voitele
leivinpaperit ohuelti öljyllä pullasutia apuna käyttäen.
Ota
taikinaa ruokalusikallinen ja laita nokare voidellulle leivinpaperille.
Muista
jättää tilaa. Yhdelle pellille mahtuu noin 9 keksiä.
Paista
pikkuleipiä uunin keskitasolla noin 8-10 minuuttia. Varo etteivät pala
pohjasta.
Anna
keksien jäähtyä kokonaan.
Sulata
suklaa pienessä muovipussissa mikrossa (kannattaa aloittaa 30 sekunnilla ja
laita seuraavaksi 20 sekuntia, jatka kunnes suklaa on sulaa).
Leikkaa
pieni reikä pussin kulmaan ja pursota ohuelti suklaata pikkuleipien päälle.
Odota,
että suklaa jähmettyy uudelleen.
Pikkuleivät
ovat pehmeitä sisältä.
Suussa
sulava
Unohtumaton
nautinto
Kiireesti
nappaan toisen palan
Laitan
sen kielen päälle
Annan
sen sulaa
Aaah,
kyllä elämä on herkullista