Pages

tiistai 24. toukokuuta 2016

Teriyaki lohinyytit grillissä yhdessä parsojen kera





Kevyttä, nopeaa ja maistuvaa grilliruokaa saat myös lohinyyteistä. Ne voit aamupäivällä maustaa ja kääriä folioon ja helposti grillata kun nälkä yllättää.





Folioon käärittynä kala ei kuivu grillatessa, vaan säilyy mehukkaana, kuitenkin kannattaa olla tarkkana paistoajasta.





Itse paistoin nyytit kaasugrillissä keskilämmöllä (asteita oli n. 170) hyllyllä ja kansi kiinni 15 minuuttia. Lohi jäi sisältä ihanan punertavaksi ja mehukkaaksi.




Samaan nyyttiin pääsi myös parsat, jotka kypsyivät nekin pehmeiksi.





TERIYAKI LOHINYYTIT YHDESSÄ VIHREÄN PARSAN KERA 4:LLE



Raaka-aineet:

  • 800 g lohi- tai kirjolohifilettä (nahalla tai ilman)
  • ½ dl teriyakikastiketta
  • 2 rkl soijaa
  • ¼ tl cayennepipuria
  • 1 lime tai sitruuna siivutettuna
  • 2 kevätsipulia silputtuna
  • nippu parsaa varret kuorittuna
  • öljyä
  • suolaa, pippuria
  • foliopaperia


OHJE:

Leikkaa parsojen kova osa pois ja kuori parsat.

Leikkaa lohi 4 osaan. Mausta hiukan pippurilla ja suolalla.

Yhdistä teriyakikastike, soija ja cayennepippuri.

Leikkaa foliopaperista 8 sopivan kokoista palaa niin, että parsat mahtuvat.

Aseta kaksi foliopaperia päällekkäin.

Voitele päällimmäistä paperia öljyllä.

Aseta parsat (3-4 kpl) voidellun paperin päälle.
Ripottele parsoille hiukan suolaa.

Laita seuraavaksi lohi parsojen päälle ja jaa kastike kaloille.

Ripottele kevätsipulisiivut kalojen päälle ja lopuksi limesiivut.

Sulje nyytit. Voit tehdä ne jääkaappiin valmiiksi odottamaan. Muista nostaa pois kylmästä n. 20 minuuttia ennen grillaamista.

Kuumenna grilli keskilämmölle (n. 170 asteiseksi).

Aseta nyytit grillihyllylle  ja anna kypsyä n. 15 minuuttia.

Tarjoa nyytit esim. salaatin, kuskusin tai perunoiden kera.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti