Pages

maanantai 23. toukokuuta 2016

RAPARPERIPIIRAKKAA PURKISSA, VANILJAINEN TUOREJUUSTOKERMA JA TUOREITA MANSIKOITA





Raparperi aika on parhaimmillaan, ainakin täällä etelä-suomessa.

meillä siitä keitetään kiisselit, hillot, mehut, siirapit ja tietysti myös leivotaan herkkuja.



mökillä oli viikonloppuna maalaustalkoot ja tokihan talkooväkeä oli hemmoteltava.




juhlavan tarjottavan saa ihan peruspiirakasta , kun tarjoat piirakan palasina lasissa yhdessä vaniljatuorejuustokerman ja tuoreiden mansikoiden kera.




 RAPARPERIPIIRAKKAA PURKISSA , 
 VANILJAINEN TUOREJUUSTOKERMA JA TUOREET MANSIKAT



 

RAPARPERIPIIRAKKA UUNIPELLILLÄ

RAAKA-AINEET:

3 dl ruokosokeria (voit käyttää myös tavallista hienosokeria)
2 tl vaniljasokeria
2 kanamunaa
6 dl vehnäjauhoja
1 ½ tl  ruokasoodaa
4 dl piimää
150 g sulatettua voita
päälle:
reilu litra raparperia pieneksi leikattuna
1 tl kanelia
2 ½ dl ruokosokeria (myös tavallinen hienosokeria käy)

OHJE:


keitä hetki pätkittyjä raparperin paloja  yhdessä sokerin ja kanelin kera (niin, että raparperi hiukan pehmenee) ja jäähdytä.

aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Vaahdota sokerit ja kananmunat vaahdoksi.
sekoita ruokasooda vehnäjauhojen joukkoon.
lisää jauhot, piimä ja voisula ja sekoita.
kaada taikina  leivinpaperin päälle uunipellille.
lusikoi keitetyt raparperin palat päälle.
paista piirakkaan. n. 30 minuuttia uunin keskitasolla (kokeile tikulla)
jäähdytä.


tarjoiluun:

3  dl kuohukermaa vispattuna
100-150  g  vaniljatuorejuustoa
 prk maitorahkaa (200g)
sokeria maun mukaan

yhdistä tuorejuusto ja rahka vispattuun kermaan ja mausta sokerilla.
tuoreita mansikoita  viipaloituna.

Leikkaa jäähtyneestä piirakasta sopivan kokoisia paloja lasin pohjalle.
lusikoi tuorejuustokermaa päälle sekä mansikan viipaleita (sokeria mansikoiden päälle jos ne ovat happamia)

Tee samoin vielä toinen kerros. tarjoa heti tai laita jääkaappiin odottamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti