Ystävänpäivä oli ja meni, tosin ystävää tai omaa perhettä
voi mielestäni juhlia ympäri vuoden ihan ilman syytäkin.
Yritin kovasti ehtiä julkaisemaan tämän maistuvan ja
raikkaan vähähiilihydraattisen tuorejuustopiirakan ohjeen jo viikko sitten, mutta
läppärini on temppuillut (ilmeisesti syönyt liikaa kuvia) ja tässä sitä olen
yrittänyt putsata ja ottaa kuvia talteen ulkoiseen muistiin (14867 kpl) ja kaiken kukkuraksi hukkasin reseptin, joka
löytyikin tulevan remontin suunnitelmien seasta eilen illalla.
Sitruunaisen tuorejuustopiirakan pohja on mantelijauhoista ja se on
paistettu valmiiksi. Lisäksi tarvitaan mascarponea, kuohukermaa, sitruunaa ja
muutama teelusikallinen liivatejauhoa sekä hiukan karppisokeria.
Juustopiirakka on helppo ja nopea valmistaa, jääkapissa
tekeytymiseen menee 4 tuntia, mutta pakkasessa saat sen valmiiksi parissa
tunnissa.
SITRUUNAINEN VHH TUOREJUUSTOPIIRAKKA
Pohja:
- 4 dl mantelijauhoja
- 60g voita
- 2 rkl karppisokeria
- 1 tl psyllium jauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
OHJE:
Sekoita mantelijauhojen sekaan 2 rkl karppisokeria, 1 tl psylliumia,
1 tl leivinjauhetta sekä ripaus suolaa.
Sulata 60 g voita ja jäähdytä.
Riko 1 kananmuna jauhojen ja mausteiden sekaan, sekoita hyvin.
Lisää lopuksi jäähtynyt, sulatettu voi. Laita taikina
pussiin/tuorekelmuun ja vetäytymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
Voitele tarvittaessa piirakkavuoka (20-22 cm) ja painele sormin
taikina ohuelti pohjaan ja reunoille. Pistä haarukalla reikiä pohjaan.
Paista piirakkaa n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Anna
jäähtyä.
TÄYTE:
- 1 prk mascarponejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 sitruunan kuori ja mehu
- 1-2 tl vaniljauutetta
- 3 rkl karppisokeria (jos haluat makeampaa lisää 1 rkl enemmän)
- 3 tl liivatejauhetta (voi korvata liivatelevyillä)
Koristeluun marjoja ja sitruunan/limen viipaleita
OHJE:
Pese sitruunat hyvin (käytä mieluiten luomu), raasta
kummankin sitruunan kuori ja purista mehu.
Laita mascarponejuusto kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunan kuoret
sekä vaniljauute.
Kaada sitruunamehu mikron kestävään astiaan ja mittaa
joukkoon 3 tl liivatejauhoa, annan hetki turvota.
Vispaa 2 dl kuohukermaa yhdessä 3 rkl karppia sokeria
kanssa vaahdoksi.
Laita turvonnut liivate-sitruunamehu mikroaaltouuniin 20
sekunniksi ja lisää sitten mascarponen joukkoon hyvin sekoittaen.
Yhdistä lopuksi mascarponeseos vaahdotetun kermavaahdon
sekaan ja täytä piirakkapohja. Anna vetäytyä jääkaapissa 4 tuntia (pakkasessa 2
tuntia).
Koristele piirakka marjoin ja sitruunan/limen viipalein.
Oi miten hyvältä näyttää. Rakastan juustokakkuja ja luulenpa, että tämäkin piirakka olisi kadonnut minun massuani täyttämään :)
VastaaPoistaIhanaa loppuviikkoa sinulle Sari <3
Kaunis kiitos Outi <3, piirakka oli kyllä suunmukaista ja kun herkuttelee harvoin, maistuu se aina paarhaalta.
PoistaHyvää viikonloppua myös sinulle!
Aivan ihanan näköinen piirakka,just sellaista mitä rakastan.Ja hyvin olet pysynyt tuossa vähäkarppisessa ruokavaliossa, munkin pitäisi ,ainakin ennen kesää;D Ihanaa maaliskuuta Sari.
VastaaPoistaVoi kiitos Jael kauniista sanoistasi <3. Juu kiloja pitäisi vielä karistaa 7, joten töitä on vielä tehtävä sen pois saamiseksi.
PoistaBlogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.
VastaaPoista