Pages

torstai 20. helmikuuta 2020

VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN SITRUUNA-TUOREJUUSTOPIIRAKKA





Ystävänpäivä oli ja meni, tosin ystävää tai omaa perhettä voi mielestäni juhlia ympäri vuoden ihan ilman syytäkin.

Yritin kovasti ehtiä julkaisemaan tämän maistuvan ja raikkaan vähähiilihydraattisen tuorejuustopiirakan ohjeen jo viikko sitten, mutta läppärini on temppuillut (ilmeisesti syönyt liikaa kuvia) ja tässä sitä olen yrittänyt putsata ja ottaa kuvia talteen ulkoiseen muistiin (14867 kpl) ja kaiken kukkuraksi hukkasin reseptin, joka löytyikin tulevan remontin suunnitelmien seasta eilen illalla.


Sitruunaisen tuorejuustopiirakan pohja on mantelijauhoista ja se on paistettu valmiiksi. Lisäksi tarvitaan mascarponea, kuohukermaa, sitruunaa ja muutama teelusikallinen liivatejauhoa sekä hiukan karppisokeria.


Juustopiirakka on helppo ja nopea valmistaa, jääkapissa tekeytymiseen menee 4 tuntia, mutta pakkasessa saat sen valmiiksi parissa tunnissa.





SITRUUNAINEN VHH TUOREJUUSTOPIIRAKKA

Pohja:

  • 4 dl mantelijauhoja
  • 60g voita
  • 2 rkl karppisokeria
  • 1 tl psyllium jauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 kananmuna
  • ripaus suolaa


OHJE:

Sekoita mantelijauhojen sekaan 2 rkl karppisokeria, 1 tl psylliumia, 1 tl leivinjauhetta sekä ripaus suolaa.

Sulata 60 g voita ja jäähdytä.

Riko 1 kananmuna jauhojen ja mausteiden sekaan, sekoita hyvin.

Lisää lopuksi jäähtynyt, sulatettu voi. Laita taikina pussiin/tuorekelmuun ja vetäytymään jääkaappiin noin 30 minuutiksi.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Voitele tarvittaessa piirakkavuoka (20-22 cm) ja painele sormin taikina ohuelti pohjaan ja reunoille. Pistä haarukalla reikiä pohjaan.

Paista piirakkaa n. 10 minuuttia uunin keskitasolla. Anna jäähtyä.


TÄYTE:

  • 1 prk mascarponejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 sitruunan kuori ja mehu
  • 1-2 tl vaniljauutetta
  • 3 rkl karppisokeria (jos haluat makeampaa lisää 1 rkl enemmän)
  • 3 tl liivatejauhetta (voi korvata liivatelevyillä)
Koristeluun marjoja ja sitruunan/limen viipaleita


OHJE:

Pese sitruunat hyvin (käytä mieluiten luomu), raasta kummankin sitruunan kuori ja purista mehu.

Laita mascarponejuusto kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunan kuoret sekä vaniljauute.

Kaada sitruunamehu mikron kestävään astiaan ja mittaa joukkoon 3 tl liivatejauhoa, annan hetki turvota.

Vispaa 2 dl kuohukermaa yhdessä 3 rkl karppia sokeria kanssa vaahdoksi.

Laita turvonnut liivate-sitruunamehu mikroaaltouuniin 20 sekunniksi ja lisää sitten mascarponen joukkoon hyvin sekoittaen.

Yhdistä lopuksi mascarponeseos vaahdotetun kermavaahdon sekaan ja täytä piirakkapohja. Anna vetäytyä jääkaapissa 4 tuntia (pakkasessa 2 tuntia).

Koristele piirakka marjoin ja sitruunan/limen viipalein.



5 kommenttia:

  1. Oi miten hyvältä näyttää. Rakastan juustokakkuja ja luulenpa, että tämäkin piirakka olisi kadonnut minun massuani täyttämään :)
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis kiitos Outi <3, piirakka oli kyllä suunmukaista ja kun herkuttelee harvoin, maistuu se aina paarhaalta.
      Hyvää viikonloppua myös sinulle!

      Poista
  2. Aivan ihanan näköinen piirakka,just sellaista mitä rakastan.Ja hyvin olet pysynyt tuossa vähäkarppisessa ruokavaliossa, munkin pitäisi ,ainakin ennen kesää;D Ihanaa maaliskuuta Sari.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Jael kauniista sanoistasi <3. Juu kiloja pitäisi vielä karistaa 7, joten töitä on vielä tehtävä sen pois saamiseksi.

      Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista