Joskus se onnistuu heti, joskus se vaatii paljon työtä.
Tällä kertaa mentiin vaikeimman kautta, mutta kun lopputulos oli tämä, siis
jumalaisen hyvää vähähiilihydraattista pekoni- ja pinaattipastaa, niin ei se enää niin
harmita.
Olen kyllä miettinyt paljon, olenko peräti masokisti,
kun illalla töiden jälkeen, kellon ollessa jo 19.00, ryntään keittiöön moneksi
tunniksi (välillä jopa puoleen yöhön) keittelemään ja kokeilemaan uutta
reseptiä.
Eikä siinä vielä kaikki, sillä arvaa vaan miltä se
keittiö näyttää kymmenien likaisten astioiden, avattujen purkkien ja pussien
jälkeen. Jälki on kuin maanjäristyksen jäljiltä ja sitten ennen nukkumaan
menoa, se kaikki on siivottava ja laitettava paikat kuntoon, huoh!
Mun oli tehnyt mieli jo pidemmän aikaa pastaa, olihan
viimeisestä pasta-ateriasta jo yli 5 kk.
ensimmäinen yritys: pinaattipastaa kanapullia ja juustokastiketta, kuten huomaat liian paksua ja kumimaista (ohjeessa liikaa psylliumia)
Netti on pullollaan vähähiilihydraattisia ketopastoja,
mutta kokeiltuani niistä useita eri versioita, en sitä omaa, itselleni
maistuvaa reseptiä löytänyt. Joku oli ihan mautonta, joku maistui liikaa
munalta, jotkut liian paksuja ja kumimaisia. Meinasin jo lopettaa kokeilut,
sillä ajatus pastasta parin illan jälkeen ei enää kauheasti innostanut, se tuli jo korvista ulos!
Olen kuitenkin sellainen ihminen, joka ei helposti jätä
leikkiä kesken ja onneksi tällä kertaa tuo kaikki vaiva palkittiin.
Lopputuloksena syntyi erittäin maukasta, ohutta ja
vähähiilihydraattista pastaa kahdella tapaa eli pekoni- ja pinaattipastaa.
Kummatkin ketopastat maistuvat tosi hyviltä ihan sellaisenaan, mutta enemmän niistä kuitenkin saa irti, kun paistat kylkeen joko sieniä tai miniluumutomaatteja.
Pasta valmistuu n. 20 minuutissa lautaselle, joten mikään
työläs ruoka ei ole kyseessä. Yhdestä pellillisestä riittää kahdelle ja
kaksinkertaistamalla ohjeen, niin siitä ruokailee jo 4 kertaa. Paista pasta myös silloin kahdessa erässä, että se on oikean paksuista (
uunipelti 40 x 35).
Valmis pasta säilyy jääkapissa pari päivää hyvänä, joko
tiiviiseen purkkiin tai pussiin pakattuna (olen kuullut joidenkin myös
pakastaneen, mutta itse en ole vielä kerennyt kokeilla).
Valmista vähähiilihydraattista pastaa ei enää keitetä, vaan
lämmitys tapahtuu joko mikrossa tai nopeasti pannulla kastikkeen seassa lämmittäen.
Ja sitten ohjeeseen, että pääset sinäkin pian näitä
nauttimaan.
VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN PEKONIPASTA
Raaka-aineet:
- 2 munaa
- 120g (n. 4 rkl) philadelphia tuorejuusto (mielestäni
maustetut eivät toimineet)
- paketti pekonia, josta 4-5 siivua paahdettua pekonia
pastataikinaan
- 2 rkl parmesan juustoraastetta
- ripaus pippuria, valkosipulijauhetta, suolaa
- 10g psylliumia (n. 1 rkl)
- öljyä
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 170 astetta.
Levitä pekonisiivut leivinpaperin päälle uunipellille,
laita lämpiävään uuniin ja paista rapeiksi.
MUISTA PEKONIEN JÄLKEEN ALENTAA UUNIN LÄMPÖTILA 150
ASTEESEEN!
Riko munat kulhoon ja sekoita rakenne rikki.
Lusikoi tuorejuusto, mausteet, jäähtyneet pienityt
pekonipalat sekä parmesan juustoraaste tehosekoittimeen (tarvitset terällisen
mixerin) ja aja seos sileäksi massaksi, jos jostain syystä terä ei jaksa leikata pekonia pieneksi, lisää tilkka kermaa joukkoon. Lisää se sitten sekoittaen munien joukkoon.
Lisää lopuksi psyllium ja anna taikinan levätä n. 5
minuuttia, että se turpoaa.
Laita leivinpaperi uunipellille ja levitä oliiviöljyä kevyesti paperin päälle. Kaada pastataikina keskelle peltiä ja öljyä toinen
leivinpaperi kanneksi päälle (öljytty puoli alaspäin).
Painele taikina käsin (paperin päältä) koko pellin
kokoiseksi, ohueksi levyksi. Paista pastataikinaa 10 minuuttia uunin keskitasolla
ja annan jäähtyä. Ota päällimmäinen paperi pois ja rullaa pastalevy tiiviiksi
rullaksi. Leikkaa sitten rullasta 1/2 - 1 sentin levyisiä pastarullia.
LISUKE PEKONIPASTALLE
- 1 dl pienittyjä sieniä (mm.suppilovahveroita, sekasieniä,herkkusieniä,
itse käytin shimeji sieniä)
- 1 silputtu sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- loput pekonisiivut (taikinasta yli jääneet)
- valkopippuria, suolaa, persiljaa
- voita paistamiseen
Lisää nokare voita pannulle ja anna sienten sekä silputun
sipulin ruskistua ja pehmetä. Lisää lopuksi hienonnettu valkosipulinkynsi
sekä mausteet, pekonisilppu ja persilja. Sekoita pekonipasta paistoksen sekaan ja anna hiukan lämmetä.
VÄHÄHIILIHYDRAATTINEN PINAATTIPASTA
Raaka-aineet:
- 2 munaa
- 60g (n. 2 rkl) philadelphia tuorejuustoa (valmiiksi
maustetut eivät mielestäni toimi)
- 1 rkl majoneesia (30g)
- 40g tuoretta pinaattia (pieni kahvikupillinen)
- ripaus suolaa ja sitruunapippuria
- 20g psylliumia (n. 2 rkl)
- öljyä voiteluun
OHJE:
ASETA UUNIN LÄMPÖTILAKSI 150 ASTETTA
Riko munat kulhoon ja vispaa rakenne rikki.
Mittaa tuorejuusto, majoneesi, pinaatinlehdet ja mausteet
mixeriin ja aja seos sileäksi massaksi. Sekoita massa munien kanssa ja lisää
lopuksi 2 rkl psylliumia. Anna taikinan seistä n. 5 minuuttia.
Laita leivinpaperi uunipellille ja voitele kevyesti
oliiviöljyllä. Kaada pastataikina keskelle peltiä ja öljyä toinen leivinpaperi
kanneksi päälle (öljypinta alaspäin).
Painele taikina käsin (paperin päältä) koko pellin
kokoiseksi, ohueksi levyksi. Paista pastataikinaa 8 minuuttia uunin keskitasolla
ja annan jäähtyä. Ota päällimmäinen paperi pois ja rullaa pastalevy tiiviiksi
rullaksi. Leikkaa sitten rullasta korkeintaan sentin levyisiä pastarullia.
LISUKE PINAATTIPASTALLE
Miniluumutomaatteja, pieni silputtu sipuli, 1
valkosipulinkynsi, yrttejä, voita.
Laita nokare voita pannulle ja lisää sipulisilppu,
hienonnettu valkosipulinkynsi sekä miniluumutomaatit.
Anna tomaattien ja sipulin paistua pehmeiksi (painele tomattien rakennetta hieman rikki lastalla. Mausta
kevyesti suolalla, pippurilla sekä yrteillä.
Sekoita valmiin paistoksen sekaan pinaattipasta, anna
lämmetä, varo sekoittamasta pastaa rikki.