Huvittaa, pitäisiköhän mua alkaa kutsumaan rouva
Retikaksi, sillä viimeaikoina on tuota Daikon retikkaa (edullinen ja monikäyttöinen, noin euron/kilo)
tullut käytettyä melkoisen paljon.
No kokeilut vain jatkuivat viikonloppuna, sillä niin vain sai piirakkapohjakin retikkaa taikinaansa.
Ja pakko sanoa, etten taida enää toisia piirakkapohjia
tehdäkään!
Samoilla linjoilla oli muu perhe, tämä oli kertakaikkisen
onnistunut, herkullinen ja mehevä pohja. Ihan paras gluteeniton ja vähähiilihydraattinen suolainen piirakkapohja.
Täytteeseen valitsin vaaleat tonnikalapalat öljyssä,
sillä ne maistuvat mielestäni parhaimmilta (huom.valitse MSC sertifioitua).
Pohjan valmistin jo aamulla ja vasta iltapäivän ulkoilun
jälkeen valmistin tonnikalapiirakan loppuun asti. Toki sen voi valmistaa miltei
siltä seisomalta, mutta pohja tulee kuitenkin jäähdyttää ennen täytteiden
lisäämistä.
Ja sitten reseptiin….
VHH/KETO MEHEVÄ TONNIKALAPIIRAKKA
Pohja:
- 100g raastettua daikon retikkaa
- 3 dl mantelijauhoja
- ½ dl psylliumia
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kuivayrttejä
- ½ tl suolaa
- 50g sulatettua voita
Moni kyseli mitä voisi käyttää tuon retikan tilalla, joten lisäsin tämän tänne reseptiin: Voit käyttää esim.kyssäkaalta, kesäkurpitsaa (muista hyvin puristaa kuivaksi) tai vaikkapa porkkanaa
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.
1.Kuori ja raasta retikkaa(noin 10cm pala), laita pyyhkeen
sisään ja purista kuivaksi, jätä odottamaan pyyhkeen sisään.
2.Sekoita kulhossa kaikki kuiva-aineet (mantelijauhot,
psyllium, ruokasooda, kuivayrtit, suola) ja lopuksi lisää raastettu retikka sekä sulatettu voi.
3.Painele taikina käsin piirakkapohjaan ja reunoille. Käytä irtopohjavuokaa, jos haluat saada piirakan lautaselle.
4. Paista uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä pohja.
Täyte:
- 2 dl creme fraichea (itse käytän Lild:n koska mukavan paksua)
- 2 kananmunaa
- 240g vaaleaa tonnikalaa paloina öljyssä (kolmesta pienestä purkista tulee sopiva määrä)
- 2 dl cheddar juustoraastetta
- 1 tl sitruunapippuria
- ½ tl suolaa
- persiljasilppua, pari kevätsipulia koristeeksi
Riko kananmunien rakenne rikki kulhossa vispaamalla.
Lisää creme fraiche, valutetut tonnikalan palat, raastettu
juusto sekä mausteet, sekoita.
Kaada täyte jäähtyneen piirakkapohjan päälle ja laita kevätsipulinvarsia koristeeksi täytteen pinnalle.
Paista piirakkaa noin
30 minuuttia 180-200 asteisessa uunissa. Jos piirakka tummuu liikaa, laita
lopussa alumiinifoliota päälle.
Tarjoa valmista tonnikalapiirakkaa vihersalaatin kera.
Rouva Retikka kuulostaa satukirjan kokkirouvalta, joten sopis sulle hyvin.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen piirakka ja varmasti täyttäväkin salaatin kera nautittuna.
Ihanaa keskiviikkoa sinulle Sari <3
Mitäs jos vaihtaisikin blogin nimeksi rouva Retikka 😂, ihanaa iltaa myös sinulle Outi 😘
Poistanice post :) I follow you # 72 ,follow back?
VastaaPoistahttps://bubasworld.blogspot.com/
Ei voi kuin ihailla miten herkullisesti olet ottanut haltuun tämän ruokavalion <3
VastaaPoistaVoi kiitos Anni <3, kivasti on oikeastaan mennyt, kiloja karissut ja mikä parhainta, energisyys lisääntynyt. Tuo leipominen keto/vhh kyllä on vaatinut todellista opiskelua ja muutaman kerran on joutunut opiskelemaan kantapään kautta.
PoistaAurinkoista torstaita sinulle!
Your Affiliate Profit Machine is waiting -
VastaaPoistaAnd getting it running is as easy as 1---2---3!
This is how it all works...
STEP 1. Choose which affiliate products the system will promote
STEP 2. Add PUSH BUTTON traffic (it takes JUST 2 minutes)
STEP 3. Watch the affiliate products system explode your list and upsell your affiliate products all on it's own!
Are you ready to make money ONLINE??
Click here to start running the system