Viime viikolla saatiin taas täydennystä pakkaseen riistan
muodossa elikä peuran lihaa.
On se kyllä ihana tuntea sellainen kaveri, joka metsästää
ja hoitaa lihat vakuumissa pientä korvausta vastaan myös kavereilleen. Tosin tänä päivänä sitä saa helposti netistä tai hyvin varustetuista kaupoista. Mutta kaiken kaikkiaan riista on sitä puhtainta ruokaa lautaselle.
Viikonlopun kunniaksi otin peuran paahtopaistia
pakkasesta ja paahdoin siitä pannulla aivan super hyvän aterian reilussa 15
minuutissa. Tästä tuli kyllä sellaista herkkua, että oksat pois!
Raaka-aineita oli ainoastaan kaksi peuran lisäksi eli
retikkaa (daikon) ja kiinalaisia Shimeije-sieniä, joita ostin ensimmäisen kerran
maailman parhaaksi valitusta ruokakaupasta , Järvenpään City Marketista.
Tuo retikka on hyvää ja edullista niin paistoksiin,
raasteiksi kuin nuudeleiksi ja se on omiaan keto/vhh ruokavaliota noudattaville.
Kiinalaiset herkkusienet olivat todella maukkaita, paljon
parempia maultaan kuin tavalliset herkkusienet ja hintakin edullinen,
suosittelen kokeilemaan.
kuva lainattu vaimomatskuu blogista
Peuranliha on kaikin muodoin mureaa eikä vaadi pitkää
haudutusta, en osaa sanoa porosta tai hirvestä, mutta kannattaa kokeille.
Ja sitten ohjeeseen:
PAAHDETTU RIISTAKÄRISTYS KAHDELLE
Raaka-aineet:
- 300g peuran (paahto)paistia, onnistuu myös muista paisteista
- 1 iso sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 350g retikkaa kuutioituna (daikon)
- 150g Shimeje ruskeita sieniä
- 50G voita
- öljyä
- suolaa, valkopippuria
- lisäksi rucolaa, parmesan juustolastuja sekä omenaviinietikkaa ja rosepippuria
OHJE:
1. Siivuta peuran paistista erittäin ohuita siivuja. Jos
otat lihan pakkasesta sulamaan, niin leikkaa se hieman kohmeisena siivuiksi (kohmeisesta
lihasta saa helpommin ohuita siivuja).
2. Viipaloi sipuli siivuiksi, kuori ja silppua
valkosipulinkynnet. Kuutio retikka.
3. Laita pannulle 50g voita ja tilkka öljyä. Ruskista lihoja kummaltakin puolen muutama minuutti ja lisää retikkakuutiot, jatka paistamista noin 8 minuuttia välillä käännellen. Lisää sitten pannulle sipulit ja
valkosipulinkynnet, jatka paistamista vielä muutama minuutti.
4. Lisää lopuksi sienet ja paahda paistosta vielä 8
minuuttia (lisää tilkka voita/öljyä tarpeen mukaan), kunnes lihat tuntuvat mureilta. Mausta reilulla suolalla sekä valkopippurilla.
5. Kaada paistos tarjoiluastialle ja tee tilaa keskelle,
jonka täytät rucolalla. Mausta rucola tilkalla omenaviinietikkaa sekä
oliiviöljyä lisää parmesan juustolastuja ja rosepippuria päälle.
JA EIKUN HERKUTTELEMAAN!
Täytyykin etsiä noita shimejesieniä, ehkä niitä löytyisi myös Ruoholahden Citymarketista.
VastaaPoistajoo suosittelen, ne maistuivat kyllä niin hyviltä:)
PoistaSienet sopivat hyvin riistan kanssa. Isäpuoleni ostaa aina kerran vuodessa pakkasen täyteen poron lihaa. Äiti on jo vähän kyllästynyt siihen, mutta kummasti he aina keksivät lihalle käyttöä. Pitääkin vinkata tämä resepti heille, koska tämä toimii varmasti myös poron lihan kanssa.
VastaaPoistaIhanaa sunnuntaita sinulle Sari <3
Joo hyvää on poronlihakin ja varmasti ainakin paahtopaisti onnistuu tällä tavalla tehtynä.
PoistaMukavaa uutta viikkoa myös sinulle <3.