Mitä ruokaa valmistat viidessätoista minuutissa?
No ainakin helppoa ja herkullista savulohi-chorizopastaa.
Ja tosiaan tämä herkullinen ateria on pelastus arkipäivän
ja miksi ei myös viikonlopun pelastajaksi.
Se tosiaan valmistuu 15 minuutissa
eikä ole vaikea edes ruuanlaitosta innostuneelle lapselle.
Suurin työ on ehkä savulohen perkaaminen ja jos senkin
ostaa fileenä, niin riittää kun paloittelet sen.
Enempiä jaarittelematta käydään siis ohjeen kimppuun.
Ja koska nopeita ja herkullisia arkiruokia on välillä vaikea löytää tai ainakin pää lyö tyhjää usein, niin osallistuin tällä ohjeella Parhaat Ruokablogit syyskilpailu 2019, johon sinä pääset antamaan äänesi 14.09. alkaen.
SAVULOHI-CHORIZOPASTA 4:lle
Raaka-aineet:
- 400g savulohta
- 100g chorizo makkaraa
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- 1-2 rkl voita
- 1 dl vettä/valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
- ½-1 sitruunan mehu
- 2-3 rkl tomaattipyrettä
- 70g pinaattia
- suolaa, pippuria, chiliä
- 100g spagettia/syöjä
OHJE:
Mittaa vesi kattilaan, lisää suola ja keitä spagetti paketin
ohjeen mukaan. Valmista pastakastike tällä välillä.
Paloittele chorizo kuutioiksi, silppua sipuli ja
valkosipulinkynnet.
Lisää voi pannulle ja paista ensin muutama minuutti
chorizokuutioita, lisää sitten sipulit ja valkosipulinkynnet. Anna hautua reilu
5 minuuttia niin, että sipulit pehmenevät.
Lisää sitten pannulle 1 dl vettä (valkoviiniä) sekä 2 dl
kuohukermaa. Anna kiehahtaa ja pienennä sitten lämpöä.
Lisää lopuksi pinaatti, sitruunamehu, tomaattipyre sekä savulohi paloina.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa, pippuria sekä chiliä.
Kun pasta on valmis ja valutettu, sekoita kastike sekaan ja
kaada päälle vielä hyvää oliiviöljyä.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!!!