Heippatirallaa,
niin se juhannuskin tuli vietettyä Koverin Kehdon Kakolassa ja juu kuulit
oikein, meidän tämän vuoden juhannusteema oli rakennettu hoitolan ympärille.
Jokavuotiset
(perinteiset) kesäkisat käytiin läpi, saunottiin ja syötiin hyvin. Onneksi
ilmatkin suosivat tänä vuonna juhlijoita, hauskaa riitti niin kuin aina tällä
porukalla, kiitos teille vielä ihanat ystäväni <3.
Jännää on nyt
ilmassa muutenkin, sillä odotamme toisen lapsenlapsemme syntyvän päivänä minä
hyvänsä. Luulenpa, että vaari ja mamma ovat enemmän hermoina, kuin asianomaiset
itse. Kiva on myös nähdä ja kuulla isosiskon ensimmäiset mietteet uudesta
perheenjäsenestä <3.
Mutta juu,
kirsikkakiisseliä keitin eilen elämäni ensimmäistä kertaa. Ennen ne kirsikat
ovat yleensä syöty alta aikayksikön eikä niitä ole paljon kerennyt
jatkojalostaa. Nyt ostin kuitenkin niin paljon, jotta tätä herkkua sain
keitettyä.
Mä rakastan yli
kaiken KIRSIKOITA, vadelmia ja luumuja ja nektariineja ja aprikooseja… ja….. J. Entäs sinä? Ihmettelet varmaan missä mansikat ja mustikat
on mun listalta, mutta kyllä ne siellä listan puolessa välissä ovat, outo
taidan olla!
Suurin homma kirsikkakiisselin
teossa on kai tuo kivien poistaminen, josta tulikin mieleeni, että mähän
tarvitsen siihen tarkoitetun välineen. Pitääkin googlettaa mistä tuollaisen
veitsen/lusikan voisi löytää, luumujakin tulee tänä vuonna ennätysmäärä, joten
tarpeellinen kapistus se varmasti olisi.
Kiisselin keitin
karppisokerilla ja maustoin pienellä tähtianiksella, mutta toki tuon sokerin
voi korvata tavallisellakin. Joten ilman suurempia jaaritteluita mennään ohjeeseen.
KARPIN KIRSIKKAKIISSELI
Raaka-aineet:
- 500g kirsikoita
- 6 dl vettä
- 1 dl karppisokeria/tavallista sokeria
- 1 pieni tähtianis tai puolikas isoa
- 2 rkl maizzenaa/perunajauhoja
- yrttejä, syötäviä kukkia
OHJE:
Pese kirsikat hyvin,
puolita ne ja poista kivet, laita kattilaan.
Mittaa kattilaan
vesi sekä sokeri ja lisää myös tähtianis.
Anna kirsikoiden
kiehua noin 8 minuuttia ja kuori vaahto pois tarvittaessa.
Sekoita maizzena
pieneen määrään vettä ja sekoita kiisseliin, anna kiehahtaa.
Kaada kiisseli
kulhoon tai annosastioihin. Ripottele pinnalle vielä tilkka sokeria, ettei kiisselin pintaan muodostu kalvoa.
Koristele
kiisseli esim. yrtein, kukkasin, kirsikoin ja nauti vaikka kermavaahdolla,
jädellä, nokareella vaniljatuorejuustoa.
HERKULLISTA JA
AURINKOISTA KESÄN JATKOA SINULLE!