Kädet ovat syyhynneet jo pidemmän aikaa päästä leipomaan,
mutta eihän se ole käynyt päinsä tämän mun ”kuihdutuslaarin” takia. Leipääkään
en ole näiden parin kuukauden aikana syönyt muutamaa ruisleivänpalaa lukuun
ottamatta lainkaan.
Facebookin mainoksissa on pyörinyt ulkomaalaisia keto-ohjeita oikein urakalla, siis kyllästymiseen asti, mutta olihan niistä nyt
pikku hyötykin. Nimittäin löysin tämän ”LÄSKIPÄÄ” , alkuperäiseltä nimeltään
fathead –taikinan ohjeen. Taikina on vähähiilihydraattinen eikä siinä ole
käytetty lainkaan vehnäjauhoja. Tämä siis sopii myös gluteenittomaan
ruokavalioon. Siitä on tehty niin sämpylöitä kuin pizzaakin.
Reseptejä oli googlettamalla kymmenittäin, hiukan
erilaisia kaikki, joten laitoinpa minäkin lusikkani soppaan ja tein omanlaiseni
reseptin.
Näistä muffineista tuli todella kuohkeita ja hmmmm… vähän
liiankin hyviä. Meinasin nimittäin syödä överit.
Nämä muffinit toimivat hyvin aamu- tai iltapalalle, sillä
ne valmistuvat varsin nopeasti ja vaivattomasti. Tein taikinan yleiskoneella,
mutta hyvin tämä onnistuu ihan käsipelilläkin.
Muffinit maustoin pinaatilla ja miniluumutomaateilla,
mutta sinähän voit täyttää ne miten itse haluat esim. kinkulla, pekonilla,
aurinkokuivatuilla tomaateilla tai oliiveilla ja fetalla.
VHH SUOLAISET MUFFINIT 12 kpl
Taikina:
- 2 kananmunaa
- 130g maustamatonta tuorejuustoa (voit toki käyttää myös esim.yrttimaustettua)
- ripaus suolaa
- 3 dl mantelijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 dl mozzarella juustoraastetta ja juustoraastetta myös muffinien päälle
- Vuokasprayta muffinipellin voiteluun
PÄÄLLE:
- noin 70-100g tuoretta pinaattia
- 8-10 miniluumutomaattia
- persiljaa
OHJE:
Aseta uunin lämpötilaksi 180 astetta (kiertoilmauuni) tai
200 astetta (tavallinen uuni).
Riko kananmunat kulhoon ja lisää tuorejuusto. Sekoita
hyvin. Lisää ripaus suolaa.
Mittaa mantelijauhot ja sekoita niiden joukkoon 1 tl leivinjauhetta
sekä saman verran ruokasoodaa. Sekoita jauhot taikinaan.
Lisää lopuksi 2 dl mozzarella juustoraastetta ja sekoita.
Taikinasta jää tosi löysä. Voit laittaa sen jääkaappiin
vähäksi aikaan odottamaan.
Laita reilu litra vettä kiehumaan ja lisää pinaatit, kun
vesi kiehuu. Ryöppää nopeasti ja kaada lävikköön (voit laskea kylmää vettä
päälle). Purista pinaatin lehdet nyrkissä ihan kuivaksi palloksi ja leikkaa
sitten veitsellä se pieneksi. Huuhtele miniluumutomaatit ja leikkaa ne kahteen tai
kolmeen osaan.
Voitele muffipelti ohuelti vuokaspraylla.
Laita ruokalusikallinen taikinaa jokaiseen muffinikoloon, tee
pikkulusikalla pieni syvennys täytettä varten.
Laita nokare pinaattia (noin 1 tl) sekä muutama tomaatin
siivu syvennykseen ja lopuksi vielä mozzarella juustoraastetta (noin 1
rkl/muffini) päälle.
Paista noin 10 minuuttia.
Ripottele päälle vielä tuoretta persiljaa.
Kiva kun kävit vierailulla ja ilahdun kovasti myös kommentistasi <3.