Pages

perjantai 2. maaliskuuta 2018

GRATINOIDUT RUUSUKAALIT, VIIKON HALPA, HELPPO JA HYVÄ ATERIA, KETO/VHH




Kiireisinä iltoina, kun on muutakin puuhaa kuin ruoanlaitto, tuo helpotusta nopeat ja helpot ateriat.

Tällainen on esimerkiksi gratinoitu ruusukaalivuoka. Eikä muuten ollut edes pahan hintaista, sillä Citymarketin euron markkinoilla näitä sai ostaa 400g pusseissa.


Vuoasta tuli varsin ruokaisa, kun lisäsin vielä mukaan Atrian Vuolu porsaanfilettä. Olen varsin ihastunut tähän kyseiseen leikkeleeseen, vai miksi sitä nyt kutsuisi. Oletko sinä jo sattunut maistamaan kyseistä tuotetta?

Myös Vuolu kanafileestä teen usein salaatteja, pizzoja, munakkaita jne. Tässä ruoassa voit käyttää kumpaa haluat.




Gratinoimalla vihanneksista tulee mielestäni astetta verran parempaa, sen takaa varmasti se juusto.


GRATINOIDUT RUUSUKAALIT


Raaka-aineet:

  • 400-500g ruusukaaleja
  • vettä keittämiseen, suolaa keitin veteen
  • 150-200 g Vuolu possua/kanaa
  • 2 sipulia
  • 2-3 rkl voita
  • 2 dl kuohukermaa
  • 150g juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • (sinihomejuustoa 50g, pakastepinaattia 50g)


OHJE:

Huuhtele ruusukaalit, poista kanta ja huonot lehdet.
Laita kaalit veteen, kaada vettä niin, että ne juuri ja juuri peittyvät, lisää ripaus suolaa keitin veteen ja keitä 5 minuuttia.

Kun kaalit ovat valmiit kaada vesi pois ja anna hiukan jäähtyä.

Aseta uunin lämpötilaksi 200 astetta.

Silppua sipulit.

Laita 2-3 rkl voita kattilaan ja kuullota siinä sipuleita noin 5 minuuttia.

Lisää kerma sekoittaen kastiketta, anna kiehua kasaan.

Jos käytät pakastepinaattia, lisää se nyt.

Lisää myös aurajuusto ja 2/3 juustoraasteesta pikku hiljaa juustokastikkeeseen (lisää vettä jos kastikkeesta tulee liian paksu).

Mausta suolalla ja pippurilla.

Ota kastike sivuun.

Halkaise ruusukaalit ja laita yhdessä Vuolu possun/kanan kanssa vuokaan.

Kaada juustokastike päälle ja lisää lopuksi jäljelle jäänyt juustoraaste.

Gratinoi vuokaa uunissa noin 15 minuuttia kunnes ruoka näyttää kauniin ruskealta.

Voit tarjota aterian rucolan tai vihersalaatin kera.



LISÄÄ VÄHÄHIILIHYDRAATTISIA RUOKIA LÖYDÄT TÄÄLTÄ:

http://saaranlautasella.blogspot.fi/2018/01/vhh-parsakaalikeitto-broilerin.html

http://saaranlautasella.blogspot.fi/2017/07/vahahiilihydraattinen.html

http://saaranlautasella.blogspot.fi/2017/01/se-oli-vaihteeksi-keittopaiva.html

http://saaranlautasella.blogspot.fi/2017/01/taytetty-kiinankaalimunakas.html

http://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/11/kanaa-purjolla-ja-paprikalla.html

http://saaranlautasella.blogspot.fi/2016/11/paimenen-piiras-kukkakaalilla.html


2 kommenttia:

  1. Pikaruoat on niin hyviä arki-iltoina. Tuota voisinkin tehdä kanaversiona. Näyttää kyllä älyttömän hyvältä.
    Ihanaa viikonloppua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu ei aina jaksa niin kauhiasti panostaa, kiva kun ruoka tulee silloin helposti, mutta maistuu kuitenkin hyvältä. Aurinkoista sunnuntain jatkoa sinulle Outi <3.

      Poista