Perjantaina taas huristeltiin mökille suoraan töistä ja
mikäs sen ihanampaa kuin pyyhkiä kaupungin pölyt puusaunassa luonnon helmassa.
Ohjelmassa oli lisää kukkaistutuksia ja pikkumökin terassin
anturoiden valamista. Toivoa olisi saada se juhannukseksi valmiiksi.
Muutaman päivän grillailujen jälkeen tuli sunnuntaina jo
mieliteko saada kalaa ruoaksi. No kalastamaan ei nyt keretty, joten kyläkaupan
tiskiltä mukaan napattiin savustettua kirjolohifilettä.
Blogista löytyy paljon suosiota saanut pehmeä ja samettinensavulohikeitto, joka on kulkenut mukanani jo pitkälti yli 20 vuotta, mutta nyt
halusin hiukan nopeuttaa reseptiä, vaikka raaka-aineita on muunteltu, on
tuloksena kuitenkin herkullinen ja aromikas keitto.
MÖKIN MAUKAS SAVULOHIKEITTO (4-6:lle)
Raaka-aineet:
- 500-600 g ruodotonta savukirjolohifileetä
- 6 rkl öljyä/voita
- 3 sipulia
- 1 nippu uutta sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1-2 suippopaprikaa
- 1 tuore chilipalko
- 1 pieni purkki (70 g) tomaattipyrettä
- 4 dl kuohukermaa
- 5 dl vettä
- 2 tl suolaa
- (nippu retiisiä)
- 1 limen mehu
- pippuria maun mukaan
- tilliä
OHJE:
Poista nahka ja ruodot kalafileestä, jätä kala melko isoiksi paloiksi.
Pilko sipulit ja valkosipulinkynnet silpuksi sekä
chilipalko ohuiksi renkaiksi.
Pilko uudet sipulit varsineen renkaiksi eri kuppiin.
Pese ja kuutioi suippopaprikat.
Mittaa öljy kattilaan ja kuumenna. Lisää
sipuli-valkosipulisilppu sekä siivutettu chilipalko ja freesaa niitä noin 4-5
minuuttia pienellä lämmöllä, älä kuitenkaan anna ruskistua.
Lisää joukkoon kuutioidut suippopaprikat ja jatka
freesaamista vielä n. 3-4 minuuttia.
Sekoita joukkoon tomaattipyree.
Kaada kuohukerma ja vesi kattilaan. Anna kiehahtaa.
Lisää tarvittaessa vettä.
Siivuta sekaan retiisit sekä uudet sipulit varsineen ja anna keiton porista hiljalleen 7-10 minuuttia.
Lisää lopuksi savukirjolohen palat, limen mehu ja tilli.
Ota keitto pois liedeltä.
Mausta suolalla ja pippurilla. Suolan tarve vaihtelee kalan suolaisuuden mukaan, joten lisää sitä vähitellen.
HYVÄÄ RUOKAHALUA!
Voi miten kiva kuulla Jenni :), uskon että maistuu myös sinulle. Kiva kun kävit täällä vierailulla ja sateesta huolimatta mukavaa alkavaa viikkoa sinulle <3.
VastaaPoistaNam! Ihanan näköiset annokset. Lohikeitto on aina hyvää :)
VastaaPoistaKaunis kiitos sinulle Satu <3, ja juu yhdyn sun sanomaasi, lohikeitto on aina hyvää. Iloa uuteen viikkoon myös sinulle!
PoistaOi miten herkullisen oloinen resepti <3 Ehdottomasti kokeiluun. Ihanaa viikkoa sateesta huolimatta <3
VastaaPoistaKiitos paljon sanoistasi Tiina ja pakko myöntää kyllä tätä mielellään syö :). Mukavaa tiistaipäivää sinulle ja onneksi ne ovat luvanneet kuivempaa säätä loppuviikkoon.
PoistaKiitos keittovinkistä. Minä kala-allergikkona pystyi juuri ja juuri tekemään muulle perheelle lohiruokia. Välillä kun koko kalan tuoksu saa yökkimään. Inhottavia tällaiset allergiat.
VastaaPoistaHerkullisen näköinen keitto <3
voi harmitus, nuo ruoka-allergiat ovat kyllä ikäviä ja rajoittavat syömistä. Ihana olet kun kuitenkin kalaa muulle perheelle taiot, se on aika harvinaista. Mukavaa päivää sinulle Outi :).
PoistaHerkulliselta kuulostaa ja näyttää, joten pakko testata.
VastaaPoistaHeissan Pirkko ja kiitos paljon, ihana myös kuulla kun saa jonkun toisen innostumaan reseptistä. Mukavaa ja aurinkoista keskiviikkoa sinulle :)
PoistaHerkulliselta kuulostaa ja näyttää, joten pakko testata.
VastaaPoistakiva kuulla :)
PoistaSain tätä siskoni laittamana ja huomenna kokeilen onnistunko minä myös tässä herkullisessa keitossa.
VastaaPoistaHei , onpa kiva kuulla ja takuu varmasti onnistut, kivaa syksyä :).
Poista