Pages

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Perhospastaa pestolla ja ilmakuivatulla kinkulla,muistoja Italiasta





Olisiko syynä äskettäin tehty vierailu Italiassa vai mikä, mutta pastaa alkoi tehdä mieli.

Italiassa pasta valikoimat olivat kyllä ihan huikeat ja sieltä mukaani tarttui tämä ihana Farfallini perhospasta, jossa lisää makua antaa punajuuri ja pinaatti.




Italiassa monissa kahviloissa ja ravintoloissa on tapana tarjota asiakkaalle pientä purtavaa kun hän tilaa aperitiivin. Lautasella saattaa olla ilmakuivattua kinkkua, juustopaloja tai pieni annos pastaa, toki jossain paikoissa pöytään tuodaan vain pähkinöitä tai chipsejä.

Como järvellä vieraillessa sain todella herkullista fusilli (kierre) pastaa ja hiukan vihreää salaattia Aperol Spritzin kera.


Vieläkin suussa napsaa ja sen vuoksi päätin itse kokeilla vastaavanlaista annosta illalliseksi.

Tuosta syömästäni annoksesta maistoin peston ja kerman. Eikä siinä muuta ollutkaan. Halusin kuitenkin tästä omasta versiosta hiukan monipuolisemman, joten mukaan päätyi vielä tomaattia, kevätsipulia ja ilmakuivattua kinkkua. Ripaus ricottajuustoa (ei kuitenkaan välttämätön) ja avot herkullinen annos oli valmis.




PASTAA PESTOLLA, TOMAATILLA JA ILMAKUIVATULLA KINKULLA 4:LLE


Raaka-aineet:

Pastan keitinvesi:

  • 250 g perhospastaa
  • n. 2 l vettä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä (mielellään oliivi)
  • 1,5 tl suolaa


Pestokastike:


  • 1 prk Lidl valmista tuorepestoa (90 g)
  • 2 isoa tomaattia
  • 2 dl Pirkka juustokermaa
  • 2 kevätsipulin vartta tai 10-15 ruohosipulin vartta
  • 80-100 g ilmakuivattua kinkkua
  • 2 rkl öljyä (mielellään oliivi)



OHJE:

Mittaa vesi kattilaan, lisää suola ja öljy.

Paina veitsen lapeella valkosipulinkynsiä niin, että ne hiukan rikkoutuvat (pääsee aromit paremmin esiin) ja lisää ne myös kattilaan.

Keitä vesi kiehuvaksi ja lisää perhospastat. Keitä paketissa olevan ohjeen mukaisesti al denteksi (jätä purutuntuma).

Pese tällä välin tomaatit, puolita ja ota siemenet pois. Pilko tomaatit kuutioiksi.

Huuhtele kevätsipulin varret ja siivuta ne.

Ota ilmakuivattu kinkku esille ja leikkaa kaikki siivut 5-6 osaan.

Kun pasta on kypsää, ota valkosipulinkynnet pois ja kaada pastat lävikköön (keitinvesi viemäriin).

Laita kattila takaisin liedelle. Mittaa 2 rkl öljyä kattilaan ja lisää kuutioidut tomaatit. Paista hetki koko ajan sekoittaen.

Lisää seuraavaksi tuorepesto, kinkunsiivut sekä kevätsipulinvarret. Pyörittele hetki kattilassa ja kaada kerma joukkoon.

Kun kastike kiehahtaa lisää pastat läviköstä ja sekoita hyvin. Pasta-ateria on valmis.

Jos käytät ruohosipulia lisää se nyt vasta pastan sekaan.

Tarjoa pasta lämpimänä ja jos haluat niin voit lisätä päälle vielä ricottajuustoa sekä tuoretta basilikaa.


BUON APPETITO!



2 kommenttia:

  1. Kiitos ihanasta ohjeesta. Tätä täytyy jossakin vaiheessa tehdä ja sukeltaa Italian tunnelmiin.
    Hurmaavan kaunista tuo italialainen perhospasta. Eipä taida meiltä kotosuomesta löytyä.
    Aurinkoista viikonloppua Sari <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heissan Tuula ja ilo on ihan minun puolellani, kiva jos resepti kelpaa. Juu tuo pasta on tuliaisena ostettu kotiin, mutta esim Stockan herkusta voisi vastaavanlaista löytyä, hyvin käy tavallinen farfalli perhos pasta. Aurinkoista viikonloppua :)

      Poista